ההחלטה להאריך את החוזה של מוטי איווניר לעונה נוספת במכבי תל אביב היא החלטה נכונה וטובה, ולמען האמת, החלטה שלא הפתיעה אותי.

בבסיס היחסים בין מיץ' גולדהאר לבין איווניר ישנה כימיה טובה מאוד. גולדהאר מעריך את מוטי כמאמן, אך לא פחות מכך, גם את האדם שהוא ואת האישיות שלו, ולכן לאחר שתהה על קנקנו מאז מינויו לתפקיד המאמן, החליט שהוא האיש הנכון במקום הנכון, גם לעונה הבאה. אמנם האחריות לכשלונות האחרונים היא גם של מוטי, אבל גולדהאר יודע שלא הוא זה שבנה את הקבוצה.

באופן אישי, אני אוהב מאוד את המגמה שנוצרה בכדורגל הישראלי, מגמה שהחלה אלונה ברקת בהפועל ב"ש וממשיך גולדהאר במכבי ת"א, כאשר דווקא בתקופות משבר של הקבוצות, ניתן גיבוי למאמן גם לעונה שלאחר מכן.

האפקט המיידי של ההחתמה יהיה שקט בקריית שלום. השחקנים יתיישרו על פי ההחלטה ויהפכו להיות הרבה יותר דרוכים ומפוקסים, מאחר והם מבינים שהמאמן הנוכחי הוא גם זה שיקבע את עתידם בעונה הבאה, והם צריכים להוכיח שהם מספיק טובים כדי להישאר.

גולדהאר (יוסי ציפקיס)
גולדהאר. מהלך טוב ונכון (יוסי ציפקיס)
 
אסור למכבי תל-אביב ולאיווניר לבטל את העונה הנוכחית, כי היא תהיה משמעותית לקראת העונה הבאה. המהלך הראשון שמוטי צריך לעשות הוא לצמצם את תהליך הצערת הקבוצה באופן מיידי. יש פער אדיר בין ליגת הנוער לבין ליגת הבוגרים, ובמיוחד במכבי ת"א שם הלחץ לא דומה לשום קבוצה אחרת, והוא הולך וגדל לאור חוסר ההצלחה בשנים האחרונות.

הלחץ הזה לא מאפשר לצעירים, טובים ככל שיהיו, להצליח ואני אומר זאת כשחקן הצעיר ביותר ששיחק בליגה הראשונה בישראל, שבוע לפני גיל 16 במדי מכבי ת"א. אם לא הייתי יוצא לשנת השאלה והתחשלות במכבי פ"ת כמו שעשיתי, לא הייתי הופך לאחר מכן לשוער נבחרת ישראל. את הדוגמא הזו אפשר לראות גם אצל אלי דריקס, איתו שיחקתי באותה קבוצה עם מוטי, שיצא לשנת השאלה במכבי יבנה, וגם היום אצל תומר חמד, שעבר בהשאלה למספר קבוצות ובגיל המתאים חזר למכבי חיפה ונותן תוצרת.

הבעייתיות בתהליך ההצערה היא לא רק באי-ההצלחה של הצעירים תחת הלחץ, אלא גם באפקט הפסיכולוגי על השחקנים הותיקים. מכבי הביאה הרבה שחקנים בלא מעט כסף, וכשלוקחים שחקן נוער ומעלים אותו בהרכב, בעצם אומרים להם "הוא לא פחות טוב מכם". זו פגיעה בהם, מעליב אותם ולא מדרבן אותם. עצם העובדה ששחקן נוער החליף אותם, ולא שחקן רכש זר שהובא לעמדה שלהם או ישראלי בכיר, יוצרת חוסר שקט במועדון.

פאביצ´ביץ´, דור מלול, יובל אבידור, ריף פרץ (ליאור טימור)
ישנם שחקנים שצריך לשחרר, אבל גם כמה כאלה שחייבים להישאר (ליאור טימור)
 

על אף שזו חלק מהמדיניות שמתווה גולדהאר, הייתי מנסה במקום מוטי ללכת על הרכב קבוע מתוך רשימה של 15-16 שחקנים, מצמצם משמעותית את שילוב השחקנים הצעירים ונמנע משינויים תכופים בהרכב מדי שבוע.

התגובה של איווניר להארכת החוזה שלו היתה שהוא שמח שהוא יוכל להיות חלק מהתהליך להחזרת מכבי ת"א להיות המועדון הבכיר במדינה. בעצם ההחתמה קיבל מוטי סמכות, אבל גם אחריות לתוצאות.

אם התהליך המדובר יבוא לידי ביטוי בהחלפת 15 שחקני סגל, זוהי לא הדרך. ישנם שחקנים שצריך לשחרר, אבל גם כמה כאלה שחייבים להישאר: אלירן עטר, ברק יצחקי שיחזור מפציעה, מאור בוזגלו, שרן ייני, גיז'רמו ישראלביץ', ניבאלדו, סאבו פאביצ'ביץ' ולירן שטראובר. זוהי החבורה שאיתה הייתי מתחיל את הבנייה, כאשר המפתח נמצא בבחירת השחקנים לקראת העונה הבאה ובבחירת סגנון המשחק.

מוטי איווניר (שי לוי)
מוטי איווניר. לא צריך להחליף את כל הסגל (שי לוי)
 

מכבי תל אביב, בניגוד לאיך שמציירים אותה, לא כזו גרועה. מאוד בולט שלצהובים חסרה מהירות, בעיקר באגפים, כמו גם שחקן יצירתי במרכז המגרש שיעשה את ההבדל בין בינוניות לאיכות גבוהה. השחקנים שמוטי יבחר להביא הם אלו שיעשו את ההבדל, האם הקבוצה שלו תמשיך לרדוף גם בעונה הבאה אחרי מכבי חיפה והפועל ת"א, או תצליח לחזור להיות, בדיוק כמו שהוא רוצה, הקבוצה הבכירה בישראל.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה