לאחר הפסקה של קרוב לחודשיים, בית הדין של ההתאחדות לכדורגל חזר היום (רביעי) לפעילות, כשבמוקד בית”ר ירושלים ובני ריינה עמדו לדין על המשחק ביניהן בחודש ספטמבר על שלל אירועים, בפני אב בית הדין הדיין ישראל שמעוני, בדיון סוער ודרמטי.
בתחילת הדיון, סעיד בסול, בעלי ריינה, שהגיע עם מנהל הקבוצה אחמד ג’אבר, מחה על כך שבית”ר הגיעה לדיון ללא נציג רשמי אלא רק עם היועץ המשפטי רונן מוזסון. בסול הלין על כך שהדיון פתוח גם לתקשורת ושאל מי הנוכחים בחדר, כולל מיהו היועץ המשפטי שנכח בחדר (רן כהן ניסן).
השופט פסק כי הצהובים-שחורים נקנסו ב-30 אלף ש”ח על קריאות גזעניות במשחק בגרין ובנוסף, מוטל עליהם עונש דומה על תנאי בכל הרשעה חוזרת למשך שנה. על בני ריינה נגזר קנס כספי 25 אלף ש”ח בפועל וקנס 20 אלף ש”ח בכל הרשעה חוזרת בעבירה בשל קריאות בעלות הקשר פוליטי לשנה על תנאי.
מלבד המשחק מול ריינה, מחזיקת הגביע עמדה לדין גם על המשחק מול הפועל ת”א ונענשה בקנס של 25 אלף ש”ח, בגין התפרעות אוהדים, התנהגות בלתי הולמת ואי קיום חובות הקבוצה הביתית, כשהיא זוכתה מהסעיף על קריאות גזענות לעבר מאוויס צ’יבוטה. כזכור, באותו משחק חלק מהאוהדים פרצו לחדרי ההלבשה אחרי שהקבוצה הובסה 3:0 להפועל ת”א.
בנוסף, על אירועים מהליגה הלאומית פסק בית הדין את הדברים הבאים: מאמן מ.ס כפר קאסם, איסמעיל עאמר, הורחק משלושה משחקים בפועל, בעוד הקבוצה ספגה קנס של 2,500 ש”ח. אלחסן קייטה מהפועל נוף הגליל הורחק משלושה משחקים בפועל. יש לציין כי קייטה ועאמר כבר ריצו משחק אחד. בנוסף, בן רייכרט הורחק לשני משחקים.
מהלך הדיון
בסול: “אנחנו בד”כ לא מגיעים לפה. תעזרו לנו בשביל שנעזור לקהל, אם הקהל לא יתפרע במגרש הוא יתפרע בחוץ, אז אנחנו עוזרים לקהל (צוחק)”.
שמעוני: “טיעון כזה עוד לא שמעתי”.
בית”ר עמדה לדין על התפרעות אוהדים וקריאות גזעניות. ריינה עברה על תקנוני התאחדות ועל עבירת אי קיום הקבוצה הביתית. בין האישומים היו חור ברשת שהוביל לעיכוב המשחק, זריקת כיסאות מיציע הכבוד על אוהדי בית”ר, ניסיון פריצה לדשא על מנת להתעמת עם אוהדי בית”ר וקריאות “ברוח ובדם נפדה אותך אל אקצה” (שלא נחשבו לקריאות גזעניות).
בנוסף, על סידורי הישיבה ועומס ביציעים וכן שהקהלים ישבו מאחורי הספסלים. בית”ר הואשמה בהשלכת מצתים ודברים למגרש ועל קהל ריינה ונהמות לעבר שחקן ריינה, מוחמד אוסמן, עם החלפתו.
אחמד ג’אבר: “לגבי החור ברשת אין מה להתווכח. לגבי סידורי ההושבה, מדובר בהחלטת המשטרה והיא תחמה את הגבול. אנחנו מכרנו רק את כמות הכרטיסים שניתנה לנו. זו החלטת מפקד המשטרה לפתוח את היציע וכך אמר גם המשקיף. לגבי החור, הקוונים בדקו לפני זה ולא התריעו בפנינו. לגבי הקריאה: אנחנו לא מכחישים שנאמרה קריאת ‘ברוח ובדם נפדה אותך אל אקצא’, אבל זו לא קריאה גזענית, אלא קריאה שדומה לקריאה ‘הר הבית בידינו’”.
שמעוני: “אני לא מאמין למה שאתה אומר על כך שזו לא קריאה פוליטית. יש איסור על פעילות פוליטית במגרשים. לא ייחסו לכם קריאה גזענית, אבל זו כן קריאה פוליטית. גם אם מישהו היה אומר נבנה את הר הבית זה היה נראה לך תמים ולא קשור?”.
בסול התערב: “זו לא קריאה פוליטית”.
ג’אבר: “הרי יש את העמותה נגד האלימות והגזענות בספורט שמגיעה לכל משחק. הם נכחו במשחק ורשמו בדוח שלהם שזו לא קריאה גזענית”.
שמעוני: “העמותה הזאת עושה עבודה חשובה, אבל חוקי ההתאחדות לא עובדים לפיה”.
ג’אבר: “כל דבר עכשיו יכול להתפרש כפוליטי”.
בסול “למה שופט המשחק לא ציין שנקראו קריאות כמו ‘הר הבית בידינו’ או ‘מוחמד מת’”.
שמעוני: “’מוחמד מת’ זו קריאה גזענית. ‘בדם ואש נפדה את אל אקצה’ זה פוליטי”.
בסול: “קיבלתי את העמדה שלך אדוני הדיין, אבל אותו שופט ומשקיף שמע את מה שהוא רצה לשמוע ולא ציין את הקריאות ‘מוחמד מת’ ו’הר הבית בידינו’. גם זו קריאה פוליטית. אני מבקש שהמשקיף והשופט יבואו לפה לעימות ויגידו למה הם לא ציינו בדו”ח את הקריאות הללו שנאמרו ע”י אוהדי בית”ר. הם אמרו כך ובעקבות זה הקהל שלנו אמר בתגובה ‘ברוח ובדם נפדה את אל אקצה’”.
שמעוני: “תטען את זה מול תובע ההתאחדות ויו”ר איגוד השופטים. זה לא מולי. יכולתם לפנות לאיגוד השופטים”.
ג’אבר הוסיף לסיום: “אנחנו מכחישים זריקת מושבים מיציע הכבוד לכיוון אוהדי בית”ר. אפילו בסרטונים שראינו פה (הוצגו סרטונים מצד ריינה בתחילת הדיון) לא היה לכך אזכור וגם אלו כיסאות שלא נעקרים. לגבי האוהדים שניסו לפרוץ, רואים בסרטונים שבזכות סעיד (בסול) הם לא ירדו לכר הדשא ואלו מאמצים גדולים שלו”.
בשלב זה, אמר את דברו מוזסון בשם בית”ר ירושלים: “המשקיף מצדד בכך שארגון המשחק היה לקוי למרות ישיבת המשטרה שנערכה לפני ולמרות אזהרות ההנהלה שלנו לא להושיב את האוהדים ליד הספסלים. החברים בשטח לא נתנו לזה מספיק משקל. אי אפשר להתייחס כפי שהם התייחסו ולטעון שזו החלטת או אשמת המשטרה. לגבי הקריאות, דו”ח המשקיף מדבר בעד עצמו ואני לא נכנס למי התחיל קודם. זה משחק רגיש”.
בשלב זה ג’אבר התערב: “למה זה משחק רגיש? יש עוד 14 קבוצות יהודיות בארץ”.
מוזסון: “זאת המציאות בארץ, מה לעשות”.
בסול: “בכל משחק הקהל שלנו יושב באותו המקום. אני הייתי בהערכת המצב”.
מוזסון: “הם אומרים פה דברים אחרים מדו”ח המשקיף וחשוב לשמוע לדו”ח המשקיף”.
בסול: “אני לא מאמין לדו”ח המשקיף”.
“אני לא בא לסנגר על אוהדי בית”ר ירושלים”, אמר מוזסון לדיין כשברקע הוא נאלץ לקטוע את בסול שנכנס לדבריו. “כל האירועים הם אירועי קנטור ובאופן יחסי המשחק עבר בסדר, לא הופסק ולא נפגע איש. ראינו דרבים תל אביביים שנגמרו גרוע יותר. האוזן יותר רגישה במשחקים של בית”ר מול המגזר הערבי, לא כמו בדרבים.
“לגבי הקריאות הגזעניות לאוסמן, אני שמח שצויין בדו”ח שהקריאות, שאני מגנה אותן כמובן, הושתקו על ידי מרבית קהל בית”ר. אני לא אומר שצריך לזכות אותנו, אבל צריך לתת את הדעת שהעבודה נעשית”.
עוד קודם לכן, מוזסון ייצג את בית”ר גם כן מול הדיין שמעוני, על אירועי המשחק מול הפועל ת”א. מחזיקת הגביע עמדה לדין בגין ארבעה אישומים: התפרעות אוהדים, התנהגות בלתי הולמת, אי קיום חובת הקבוצה הביתית וקריאות גזעניות.
על פי הדו”ח, אוהדי הקבוצה זרקו חפצים, מצתים וכוסות שתייה שחלקם לא פגעו, כשבנוסף צוין כי אוהדי הקבוצה קיללו את השחקנים וניסו לחדור לחדר ההלבשה בסיום המשחק. כמו כן, נטען כי הושמעה קריאה גזענית על ידי אחד האוהדים כלפי שחקן הפועל, מאוויס צ’יבוטה.
שמעוני אמר בפתיחת הדיון בהומור: “מאיפה הם מביאים כל כך הרבה חפצים לזרוק?”
מוזסון: “לגבי ההתפרעות והזריקות, צוין בדו”ח המשקיף ודו”ח השופט שהם לא פגעו באף אחד ואף לא סתם זה צוין. אף אחת מהזריקות לא עצרה את המשחק וללא קשר אנחנו מגנים את זה. צריך להתייחס בהתאם לזה שאף אחד לא נפגע מההשלכה”.
לגבי ניסיון החדירה לחדר ההלבשה: “האוהדים לא היו צריכים להיכנס לחדרי ההלבשה ואין לי איך להצדיק אותם אבל הם פונו מיד על ידי האבטחה. לגבי הקריאה ‘כושי’, אני מגנה אותה בתוקף והיא קריאה מגעילה. אבל השופט לא שמע את הקריאה וגם המשקיף לא שמע את זה. הוא מסתמך על כך שהשחקן טוען שאותו אוהד קרא לו כך. האם על זה מעמידים אותנו לדין וירשיעו אותנו? הרי אף אחד לא שמע את זה. בהתייחס לזה שמדובר בעבירה חמורה שלעצמה, לא די בכך שהשחקן אומר את זה למשקיף”.
גם נציגים שונים מהליגה הלאומית הגיעו לדיון: אלחסן קייטה מהפועל נוף הגליל, איסמעיל עמאר מאמן מ.ס כפר קאסם ובן רייכרט קשר עירוני רמה”ש, שעמד לדין על פגיעה בשחקן יריב בנסיבות מחמירות במשחק מול הפועל רמת גן (שבעקבותיה גם הורחק). על פי דו”ח השופט השחקן הורחק לאחר שחנק את שחקן היריבה.
רייכרט, שהגיע לדיון לבדו, הראה לדיין ישראל שמעוני סרטון ואמר: “אני לא מכחיש ששלחתי יד, אבל ממש לא חנקתי אותו. יצרתי סביבי סטיגמה, שהיא בכנות בגללי, שכל עבירה שאני עושה מביאה לעליהום. האצבע קלה על ההדק כלפיי וגם בסרטון רואים שכולם התקהלו סביבי תוך שנייה וחצי”.