מנהלת הליגות החלה לקיים דיונים בנושא תקציבי הקבוצות והאם לשים מגבלות בשכר. במסגרת דיון שהתנהל השבוע, הציע משה חוגג, הבעלים של בית"ר ירושלים, שבעלים יוכלו להשקיע רק 15% מעל ההכנסות השוטפות של הקבוצה.
חוגג הציע לאמץ את המודל האמריקאי לפיו יהיו מגבלות שכר על שחקני הסגל ורק שלושה שחקנים יוחרגו מהמסגרת הזו ויהיה ללא הגבלת שכר. אולם, בעלי בית”ר הבין שההצעה שלו לא תעבור, ובמהלך הדיון שהתנהל הוצע למצוא מתווה ובו איזון שיחייב בעלים להשקיע בתשתיות של הקבוצה לצד שכר השחקנים.
מהלך זה נועד כדי שכל השקעת הבעלים בקבוצה לא תלך רק על שכר השחקנים אלא גם על התשתיות, מתקן האימונים, שיווק ומסחר כמו למשל אצל מיץ' גולדהאר. כאשר הבעלים הקנדי בנה את מכבי תל אביב, הוא עשה זאת על מנת שכאשר ביום שלאחריו מכבי ת"א תדע לייצר הכנסות ולהתקיים בצורה ראויה גם בלי בעל בית בסדר הגודל שלו.
כעת במנהלת ינסו לבנות מודל ובו כל עונה בעלים של קבוצה או הקבוצה עצמה, יקדישו מינימום (אחוז מסוים) מהתקציב לטובת תשתיות, כך שעיקר התקציב לא יהיה רק לטובת השכר.
למשל, אם בזמנו ארקדי גאידמק היה משקיע בתשתיות אחוז קטן אפילו ממה ששם בבית"ר בשכר השחקנים, לבית"ר ירושלים היה כעת את אחד ממתקני האימון היפים בישראל אם לא היפה והמפואר ביותר, ולא המצב בו מצא אותו משה חוגג כאשר הגיע לקבוצה.