לאחר שפורסם כי איש העסקים ויזם ההיי-טק משה חוגג הוא הרוכש הפוטנציאלי אשר מנהל מגעים עם אלי טביב במטרה לרכוש את בית”ר ירושלים, אנחנו ב-ONE עורכים לכם היכרות מעמיקה עם מי שעשוי להיות הבעלים הבא של הקבוצה הצהובה-שחורה מהבירה.
חוגג בן ה-37, שנקרא בפי חבריו מושיקו, נולד במיתר שבדרום, אהד את הפועל באר שבע מילדות והיה הולך למשחקי הקבוצה כילד צעיר. ביסודי הוא הלך לבית הספר מיתרים ובתיכון למד במקיף ז’ בבאר שבע. באותה תקופה הוא גם שיחק כדורגל, עד גיל נערים, בבית”ר באר שבע כקשר במרכז המגרש, ואומרים שהוא היה שחקן לא רע.
ב-2008, אחרי שירות קבע של שבע שנים בצה”ל, הוא הקים את הרשת החברתית web2sport, ששידרה את משחקיה של הפועל קריית שלום באינטרנט ולמעשה, אפשרה לגולשים לקבל את ההחלטות המקצועיות בקבוצה ולקבוע הרכב, חילופים ובועטים.
ב-2010 הקים משה חוגג, ביחד עם אחיו עודד חוגג, את אפליקציית mobli, רשת חברתית לשיתוף תמונות וסרטונים שהוקמה בערך באותו זמן בו הוקמה אינסטגרם. שחקני הקולנוע לאונרדו דיקפריו וטובי מגווייר (המוכר בעיקר כספיידרמן), בנוסף לטניסאית סרינה וויליאמס. ב-2012 שווי השוק של mobli הוערך ב-200 מיליון דולר.
ב-2012 חוגג קיבל שתי הצעות למכירתה של mobli, אך במקום למכור את החברה, גייס השקעות מצידם של של המיליארדר הקזחי קנגס רקישב, שהוביל סבב השקעות של 22 מיליון דולר והמולטי מיליארדר המקסיקני קרלוס סלים, שהוביל גיוס של 60 מיליון דולר במובלי.
עם זאת, לאחר שספג מספר מפלות בקרב מול אינסטגרם ופייסבוק, שחסמה את האפשרות לשימוש ברשתות החברתיות המובילות בפיצ’ר EyeIn שסיפק חוגג לחיפוש באינטרנט המבוסס על תמונות. בסופו של דבר, שש שנים לאחר הקמתה, חוגג החליט לסגור את mobli ולהתקדם הלאה. חברת הפורטפוליו שלו, ג'ונו, נמכרה לגטטקסי ב-200 מיליון דולר וחוגג נחשב אחד המשקיעים המובילים בעולם בתחום המטבעות הדיגיטליים. נוסף הוא תרם לאחרונה לאוניברסיטת בן גוריון ובר אילן.
אגב, mobli, בראשותו של חוגג, שימשה כנותנת החסות הראשית של הפועל באר שבע מ-2012 עד ל-2015, אך לקראת סגירתה של החברה, ב-2015, הוחלפה mobli ועל חולצותיה של הפועל באר שבע התנוסס שמה של חברה נוספת בבעלותו של חוגג, ‘גט סטוקס’.
במהלך התקופה בה שימש כנותן החסות של הקבוצה האדומה מבירת הנגב, חוגג הגיע פעמים רבות לצפות במשחקי הקבוצה ואף חגג עמה בתום עונת 2015/16 את הזכייה באליפות הראשונה מבין שלושת האליפויות הרצופות בהן זכתה הקבוצה של אלונה ברקת. אם אכן ירכוש את בית”ר ירושלים, מעניין יהיה לראות מה תהיה תגובתם של האוהדים הצהובים-שחורים.
במקביל לנסיונותיו לפתח ולקדם את mobli טרם סגירתה, חוגג, אשר מוגדר כילד הרע של ההיי-טק הישראלי, הקים את קרן ההון-סיכון סינגולריטים, אחת הקרנות המרכזיות מבחינת השקעות בהיי טק הישראלי, אשר גם חתומה על מספר אקזיטים גדולים. בין היתר, חוגג הקים גם את חברת סירין לאבס, בה השקיע 72 מיליון דולר והשיק סמארטפון יוקרה ב-54 אלף ש”ח בשם סולרין.
ב-2013, במסגרת עבודתו בקרן ההון-סיכון סינגולריטים, חוגג, בצוותא עם המיליארדר הקזחי קנגס רקישב וראש ממשלת ישראל לשעבר אהוד אולמרט, עוד טרם נגזרו עליו 19 חודשי מאסר וכניסתו לבית הסוהר מעשיהו (ממנו כבר הספיק להשתחרר בשל שחרור מוקדם), הקימו קרן הון-סיכון ישראלית חדשה בשם Genesis Angels.
למרות שחברת mobli לא התעלתה לגבהים אליה ציפו, הבעלים משה חוגג שלשל לכיסו סכום נאה של 7.7 מיליון דולר לאחר שחברת סנאפ, המפתחת של אפליקציית סנאפצ’ט, רכשה ב-2017 מחוגג פטנט שפיתחה החברה הישראלית אשר עוסק בגיאופילטרים, תמונות עם מסננים מבוססי מיקום.
קרן סינגולריטים של חוגג ביצעה אקזיט נוסף ב-2017 כאשר מכרה את חברת GeneSort אשר פיתחה טכנולוגיה למיפוי גנטי המסוגלת לזהות מוטציות שקשורות בסרטן, תמורת 23 מיליון דולר. בתוך כך, חברת סירין לאבס הנפיקה מטבע דיגיטלי בשם SRN וגייסה בכך 157 מיליון דולר, תוך שהיא מפתחת טלפון ייעודי ומאובטח ליישומי בלוקצ’יין, אשר יכלול גם ארנק מטבעות וירטואליים.
במטרה לגייס מימון נוסף לפיתוח מכשיר הטלפון המדובר, סירין לאבס, בראשותו של חוגג גייסה את כוכב ברצלונה ונבחרת ארגנטינה ליאו מסי וחתמה עימו על הסכם פרסום, במסגרתו ‘הפרעוש’ צפוי להשתתף באירועים שתקיים החברה ויככב בפרסומות של החברה שישודרו מסביב לעולם.
בתוך כך, לפני חודשיים רכש חוגג מאיש העסקים אילן בן דב קרקע של 5 דונם לבנייה בכפר שמריהו תמורת 19 מיליון דולר, מתוכם 15 אחוז, סכום הנע סביב 10 מיליון שקלים, הועברו בביטקוין, בעסקת הקרקע הראשונה בישראל בה נעשה תשלום באמצעות מטבע דיגיטלי כזה או אחר.