אחרי פריצת אוהדי בית”ר ירושלים לכר הדשא בגמר גביע המדינה, מה שהוביל לביטול טקס ההנפה, התייצב היום (שני) נציג המשטרה, רפ”ק איציק עמיר, מנהל המדור המשטרתי למניעת אלימות בספורט, בוועדת החינוך, התרבות והספורט, בדיון שהתקיים בעקבות האירועים. עמיר עדכן על הצעדים שנמצאים על הפרק למיגור האלימות ובמוקד: הפתרון לעניין הפירוטכניקה.
“גם באנגליה עשו דיון חירום כמונו לאחרונה, בגלל פריצות אוהדים ואבוקות שהחזירו אותם לשנות ה-80”, אמר עמיר. “היחידה המשטרתית נסגרה במאי 2021 והצלחנו בינואר השנה להקים אותה מחדש במתווה מצומצם, לאחר דיון עם השרים סוכם על הגדלת היחידה במתכונת שתביא מענה לבעיות”.
נציג המשטרה הוסיף: “אנחנו עושים מאמצים לעצור מתפרעים, אבל היה לאחרונה שופט ששחרר אוהד שהודה באחזקת אבוקה בנתניה כי בית המשפט לא ראה בזה שום בעיה, כך שאנחנו בעד למנות שופט ייעודי לעבירות ספורט כי זה חשוב. בנוגע למצלמות, אנחנו נשדרג אותן וזה יהיה תנאי הכרחי לאצטדיונים, כאשר כרגע נבדקת האפשרות להכניס גם אנליטיקה של התנהגות למצלמות ואולי גם זיהוי פנים כי זה שובר שוויון”.
בנוגע לאבוקות, ציין רפ”ק עמיר: “לגבי מגנומטרים לזיהוי אבוקות, הולכים לקראת פיילוט תפעולי בבלומפילד וזה יקרה אחרי שתטופל הבקשה שלנו לשיפורים קטנים במערכת מול החברה מגרמניה שפיתחה אותם, וזה משום שאנחנו מבינים כי רוב האבוקות נכנסות למגרש בהסתרה באיברים המוצנעים, כך שמגנומטר יעזור פה. אנחנו מוכנים לנסות פירוטכניקה קרה, אבל לא נאפשר להפעיל את האבוקות המסוכנות והמסרטנות”.
עוד הוסיף: “אפשר להקטין את זמן ההכשרה של הסדרנים לספורט הישראלי ולהכניס כוח איכותי של משוחררי מג”ב ויחידות קרביות, אבל צריך לעודד אותם להגיע לזה מבחינה תקציבית ולהפוך את זה לעבודה מועדפת. בנוגע לפריצת קהל, היו בעבר אירועים עם פצועים קשה. צריך להבין, אם הקהל פורץ ונתקל בחסימה - מתחילות הבעיות כי כולם קורסים אחד על השני. אם זה אירוע של סכנה לשלום הציבור, זה גובר על העניין התרבותי”.
בנוגע לביקורת על כך שהמשטרה לא מצליחה למגר את האלימות בספורט הישראלי, ענו במשטרה: “למה אנחנו לא נמצאים בכל מקום? כי יש מידי שבוע כ-1,100 אירועי ספורט בכדורגל וכ-1,700 בכדורסל ולא ניתן להיות בכל מקום. רוב המשחקים הם בניהול אזרחי על ידי אנשים שהוכשרו לכך, אבל אם עולה מהמידע שלנו שיש משחק עם נפיצות שמצריכה את משטרת ישראל, אנחנו נכנסים לתמונה”.