בעוד הרבה שנים עלול יובל נעים להביט אחורה על הרגע הזה בחרטה עמוקה. בדיעבד, אם אכן יעזוב את סכנין בזמן הזה ובנסיבות האלה, הוא עשוי לראות את הרגע הזה כרגע שבו נקטעה הקריירה שלו, נתקעה ואפילו, חלילה, התרסקה.

מעט מאוד הזדמנויות יש למאמני כדורגל בארץ להגיע לפסגה. אתה נשפט על-סמך תוצאות הנגזרות לא פעם מנסיבות שאינן בשליטתך, נמדד על סמך קורות-חיים הנבנות אט אט בתנאים לא תנאים. מעטים הם המאמנים המחזיקים מעמד זמן רב בצמרת, עוד יותר מעטים הם אלה הזוכים להזדמנויות להגיע לשם בגיל צעיר, ובין אלה שכן זוכים בהן, הרוב הגורף הם כוכבי עבר בעלי שם.

אחרי תקופה ארוכה של דשדוש במי אפסיים, ועוד כמה שנים מוצלחות למדי – באופן יחסי – בהפועל ר"ג – קיבל הקיץ יובל נעים הזדמנות גדולה להתפתח ולצמוח. נכון, סכנין אינה מועדון צמרת ואף לא בהכרח קבוצה גדולה יותר מהפועל ר"ג, לפחות לא באופן היסטורי. הצ'אנס? בצדק. נעים הוכיח לא פעם שהוא מאמן שיכול להגיע רחוק מאוד.

ואולם, לראשונה בקריירה שלו קיבל נעים אפשרות להפגין את כישוריו במקום אחר ובקבוצה שבניגוד להפועל ר"ג, מצויה במגמת עלייה.

אחרי תקופה ראשונית מסוכסכת ומחוספסת, נראה היה שמדובר בסיפור אהבה. ניצחון על הפועל ת"א ותיקו מול מכבי בגביע הטוטו עוררו ציפיות לעונה לא פחות טובה מהקודמת ולכך שנעים ייכנס היטב לנעליו של מרקו בלבול. נראה היה שהקריירה של נעים נעה קדימה, למעלה, עד הפיצוץ בינו לבין ההנהלה.

יובל נעים ומאיר כהן (עמית מצפה)
יובל נעים ומאיר כהן. פגיעה תדמיתית קשה (עמית מצפה)
 

אם יפוטר נעים שבוע וחצי לפני תחילת העונה, ועוד על רקע הסכסוך הנוכחי עם ההנהלה, זה עלול להוות פגיעה תדמיתית שממנה יתקשה להשתקם. כמובן שגם בסכנין עשויים להיפגע מכך, אך העובדה היא שמאמנים קודמים שהיו מועסקים שם, אנשים בעלי תדמית נקייה כמו אלישע לוי ומרקו בלבול, לא הסתכסכו כך עם ההנהלה ובסופו של דבר עזבו בצורה חלקה.

עוד לפני הפרשה הנוכחית הייתה התדמית של נעים בעייתית, בלשון המעטה. לזכותו ייאמר לא רק שהוא מודע לכך אלא גם שהוא הראשון להודות בזה. “זאת תדמית שנוצרה בגלל שטויות שעשיתי כשהייתי צעיר", אמר לא מזמן בראיון. נעים בן 43, ונכון, לפי "קוסמופוליטן" 40 הוא ה-30 החדש, אבל עבור מאמן כדורגל שמכבד את עצמו זה מבוגר מדי בשביל שטויות.

אימון בני סכנין (עמית מצפה)
נעים באימון סכנין. מבוגר מדי בשביל שטויות (עמית מצפה)
 

בסכסוך שאינו על רקע מקצוע גרידא לא משנה מי צודק ומי טועה, ההנהלה או המאמן - שניהם מפסידים ממנו באותה מידה. כאדם הרגיש מאוד לתדמיתו ומודע היטב למגבלות שהיא מטילה עליו, נעים היה חייב להיות זהיר יותר, מתחשב יותר ובעיקר – חכם יותר. לקבוע אימון על צום הרמאדן למשל, אם אכן עשה זאת, זהו מעשה לא רגיש ולא חכם, ויהיו מניעיו אשר יהיו.

אלישע לוי (ONE)
אלישע לוי עם מאזן גנאים. לו לא היו בעיות בסכנין
 

“יצרו לי תדמית שקשה להשתחרר ממנה", התלונן נעים לא מזמן. אמירה זו נודפת מתחושת קורבניות. תחושה זו היא ביסודה חוסר היכולת לקחת אחריות על מעשיך. משום שהדברים לעולם אינם מוחלטים, שחור או לבן. במיוחד ביחסי אנוש, בטח ובטח בענף רווי אמוציות כמו כדורגל, התחום האפור הוא הדומיננטי. 

אם חשובה לנעים הקריירה שלו, אם חשובה לו תדמיתו, עליו בנקודה הזו לקחת אחריות. משמעות הדבר, במקרה זה, היא שגם אם הוא מרגיש צודק, צודק ופגוע, עליו לבלוע את הכבוד, לעשות צעד אחד אחורה ולהתבונן על הדברים מהצד, לנשוך שפה וליישב את הסכסוך, אם זה עדיין אפשרי.

הכתוב הינו טור דעה
         

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה