אמנם רוב העיניים מופנות למשחק בין בית”ר ירושלים למכבי תל אביב באצטדיון סמי עופר, אך אסור לשכוח כי נותרו שתי קבוצות נוספות במפעל. בני יהודה והפועל רמת גן יתחרו הערב (שלישי) ב-20:30 באצטדיון בנתניה על הכרטיס הראשון לגמר גביע המדינה שייערך באצטדיון טדי.
מאמן בני יהודה, ניסן יחזקאל, אמר במסיבת העיתונאים לקראת המשחק: “יש התרגשות מסוימת כי אני תושב שכונת התקווה בצעירותי. זוכר את עצמי בזכייה האחרונה ב-1981 בשער 5 המיתולוגי. יכולה להיות סגירת מעגל. אוהדים מכירים אותי מהמגרשים עוד כשהייתי אוהד. החלום זה לסגור מעגל”.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
עזוז: מדמיין את ההנפה של גביע המדינהניצחון על מכבי תל אביב או בית”ר ירושלים: “קודם תנו לנו לעבור את חצי הגמר. בנשמה אני ווינר. אם נעפיל לגמר, יצטרכו הרבה דברים לקרות כדי שייקחו ממני את הדבר הזה”.
השעיית בן צעירי: “לא צריך לדבר על זה עכשיו. יש פה חגיגה. בכל קבוצת כדורגל יש דברים כאלה שקורים”.
ההפסד להפועל תל אביב: “אין קשר בין המפעלים. בגביע אי אפשר לתקן. עלינו עם 0:4 באשקלון ו-1:4 באשדוד. למשחק מול הפועל ת”א אין קשר. השחקנים לא יזכרו מה היה. בליגה אפשר לתקן. הפועל תל אביב זה היסטוריה. צריך להתרכז רק בזה”.

ליאור זדה וניסן יחזקאל (רדאד ג'בארה)קפטן בני יהודה, איציק עזוז: “אני מאמין שאפשר להוביל את בני יהודה לזכייה. אין סיבה שלא נחלום. אני מדמיין את ההנפה. לצערי הפסדנו בשני גמרים, אבל איך אומרים – פעם שלישית גלידה”.
מאמן הפועל ר”ג, ליאור זדה: “לקראת הגביע לא צריכים לאפס אותם. לא צריך לדבר לפני משחק כזה. מרגיש את ההתרגשות במשך חודש. אין לי הרבה עבודה מבחינת מוטיבציה. כרגע אני נמצא בטופ של הקריירה שלי. שמח על הדרך שעבדתי. אני משתדל ליהנות מהאווירה ומהרגע.
“לא האמנתי בעניין של מסורת בגביע. נוכחתי לדעת שיש משקל כבד למסורת. המועדון הזה מריח גביע. יש לו קלאסה של חוסר התרגשות ממעמדים גדולים. הגענו לגמר גביע הטוטו. שני גביעים בשנות ה-2000 זה אדיר מבחינת המועדון הזה. תמיד טוב שיש את המסורת. קונה לקחת גביע ולא לעלות ליגה. אף אחד לא ציפה שנתמודד על עלייה. עברנו הרבה קשיים בדרך. רוצים להמשיך את החלום בליגה, אבל הגביע מעל כל דבר”.

ליאור זדה באימון (נעם מורנו)שוער הפועל רמת גן, אלדר פשכצקי: “יש אנרגיה טובה כשיש משחקי גביע. אמונה יותר גדולה. זה קרה פעמיים, מקווה שיקרה עוד פעם”.
הדרך לחצי הגמר
בני יהודה ניצחה בפנדלים את הפועל עכו בסיבוב ח’ אחרי 3:3 בתום 120 דקות. בשמינית הגמר הביסה 0:4 את הפועל אשקלון וברבע הגמר גברה 1:4 על מ.ס. אשדוד במשחק הראשון ו-0:2 במשחק הגומלין.
הפועל רמת גן, נציגת הליגה הלאומית, שזכתה בגביע ב-2003 וב-2013, הביסה 0:4 את בית”ר כפר סבא בסיבוב ז’. בסיבוב ח’ ניצחה 0:3 את עירוני קריית אתא. בשמינית הגמר גברה על הפועל ירושלים בדו-קרב פנדלים באצטדיון טדי (אחרי 0:0 בתום 120 דקות) וברבע הגמר הפתיעה עם ניצחון על הפועל חיפה (1:1 במשחק הראשון ו-1:2 במשחק השני).