היום (שני) התקיים מפגש למנהלים מקצועיים במחלקות הנוער בבית הנבחרות בשפיים.
בתחילת הכנס הציג המנהל הטכני של הנבחרות הצעירות, בוני גינצבורג, את לוח הזמנים של הנבחרות הצעירות בחודשים הקרובים וצמיחת נפח פעילות הנבחרות, בין היתר אירוח יורו 2027 לנבחרות עד גיל 19 והגדלת כמות משחקי הידידות. בנוסף, דיבר גינצבורג על הגדלת מאגר השחקנים בנבחרות ישראל הצעירות דרך הוספת נבחרת ישראל עד גיל 15 החל מעונת 2024/25, כמו גם הוספת נבחרת פיתוח לכל אחת מהנבחרות הצעירות.
לאחר מכן, סיכם מאמן נבחרת הנוער, אופיר חיים, את שלב המוקדמות אותו סיימה הנבחרת בהדרכתו במקום הראשון ואת ההכנות לקראת שלב העילית שיתקיים בסוף חודש מרץ הקרוב. חיים דיבר על המטרות של נבחרת הנוער והמעקב אחר השחקנים בליגות הנוער והנערים במשחקי הליגות השונות. בנוסף, הציג את הדנ"א של נבחרת הנוער, עקרונות המשחק הבסיסיים וההתאמות ליריבות.
ראש מערך הסקאוטינג בהתאחדות לכדורגל, משה סיני, הציג את העבודה במחלקת הסקאוטינג בשנתיים האחרונות ואת הרחבת המחלקה בניהולו. בין היתר דיבר סיני גם על אופן ותהליך איתור השחקנים לאקדמיה לכדורגל והמעקב עד לקבלת זימון לאחת מהנבחרות הצעירות.
בהמשך התקיימה הרצאה "מחובבנות למקצוענות" של המנהל המקצועי של מרכזי הפיתוח, פרדי דוד, על תכנית פיתוח לליגות החובבניות, כאשר המטרה היא לפתח בעיקר את מחלקות הנוער במספר מועדונים בליגה א' בכל הקשור להתנהלות, נראות, אסטרטגיות לטווח ארוך, תכניות אימון ועוד על מנת לשנות את התפיסה ולפתח יותר שחקנים ממחלקת הנוער שיעלו לקבוצה הבוגרת.
לסיום הוצגו למנהלים הקריטריונים לשחקנים על מנת לקבל מעמד של ספורטאי פעיל בצה"ל על ידי אחראית הפרויקט בהתאחדות, מנהלת האגף הרפואי: נועה גרינברג.
המנהל הטכני של הנבחרות הצעירות, בוני גינצבורג: "אנחנו מקפידים לשמור על קשר קבוע עם המועדונים, הם השותפים הכי חשובים שלנו ועיקר פיתוח השחקנים מתקיים אצלם. בסופו של דבר המועדונים הם אלו ששולחים שחקנים לנבחרות ישראל. מעבר לקשר השוטף שאנחנו מקיימים איתם ברמה היומיומית, אחת לחציון נקבע גם מפגש שבו אנחנו מעדכנים על לוחות זמנים ותכניות לעתיד. אני שמח על הקשר הפתוח והמפרה שיש עם המועדונים ואנחנו נדאג לשמר את הקשר הזה עם המנהלים המקצועיים".