איגוד המאמנים פנה השבוע ליו”ר ההתאחדות לכדורגל, אורן חסון, בבקשה להביא לסדר היום בישיבת הנהלת ההתאחדות הקרובה שינוי תקנוני היציב קריטריונים ברורים להעסקת מאמנים זרים בכדורגל הישראלי. הפנייה נעשתה לאחר שלטענת איגוד המאמנים “לאחרונה אנו עדים למינוי מאמנים בליגה הבכירה מבלי שאנו יודעים את יכולות האימון שלהם והאם הם יכולים לתרום לשיפור הכדורגל הישראלי”. 

במכתב שהועבר לחסון מצוין התקדים מהכדורסל הישראלי כאשר ב-13.12.2020 משרד התרבות והספורט ואיגוד הכדורסל הציבו קריטריונים חדשים למאמנים זרים המגיעים לאמן בקבוצות הישראליות בליגת הכדורסל. “איגוד מאמני הכדורגל מאמין בשיתוף פעולה מלא עם ההתאחדות לכדורגל ואין אנו רואים את הצורך בפנייה למשרד התרבות והספורט בין התערבות בעניין. אנו בטוחים שחברי הנהלת ההתאחדות ישכילו לעשות ולאשר תקנה זו בתקנון ההתאחדות לכדורגל בישראל”, נכתב במכתב כהמשך לכך. 

ריימונד אטוולד. לא עומד בתנאים שמבקשים להציב באיגוד המאמנים (חגי מיכאלי)ריימונד אטוולד. לא עומד בתנאים שמבקשים להציב באיגוד המאמנים (חגי מיכאלי)

אז מהם תנאי הסף אותם ביקשו באיגוד? “המאמן אימן לפחות שנתיים ברציפות בליגה הבכירה במדינה ממנה הוא מגיע”, או “המאמן אימן נבחרת לאומית”. עוד נכתב: “עלינו להציב כתנאי אחד מן השנתיים כחובה על מנת לשמור על מעמד המאמן הישראלי”. אגב, אם תנאים שכאלה אכן היו קיימים בשנים האחרונות, מאמנים כמו אוסקר גארסיה, פאולו סוזה, פאקו אייסטרן או ולדימיר איביץ’, שזכו יחדיו ב-5 אליפויות ליגת העל, לא היו יכולים להתקבל לעבודה בישראל. 

עוד נכתב בפנייה לחסון: “אם לא נפעל כנדרש מאיתנו אנו עלולים למצוא את עצמנו במצב בו המאמן הישראלי נדחק אל השוליים ואת מרכז הבמה יאיישו מאמנים זרים אשר לא בטוח שיש בידיהם את היכולות המוכחות לשיפור הכדורגל הישראלי. לפיכך אם וכאשר מגיע מאמן זר, ראוי שיגיע אחד שכבר הוכיח את עצמו במדינה ממנה הוא מגיע וזאת על מנת לתרום לשיפור הכדורגל הישראלי ולא על מנת לפגוע במעמד המאמן הישראלי”. יש לציין כי בימים אלה בליגת העל שני מאמנים זרים – פטריק ואן לוון וריימונד אטוולד. שניהם לא עומדים בקריטריון שהאיגוד דורש. 

עומר אצילי למכבי חיפה - הצלחה או טעות?
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה