כמדי שבוע הוועדה המקצועית של איגוד השופטים התכנסה לגבי האירועים במחזור החולף בליגת העל והפעם (חמישי), במרכז העניינים – ההחלטות במשחקים בין הפועל תל אביב למכבי חיפה, בין הפועל חדרה לבני יהודה, ודגשים חדשים לגבי החוקה.

במשחק בין הפועל חדרה לבני יהודה, “השופט יגאל פריד הלך בצדק למערכת ה-VAR על מנת לבדוק עבירה ללא כדור של מוחמד גדיר, אך טעה כשלאחר בחינה על גבי המסך, פירש את האירוע כעבירת משחק חסרת אחריות ולא כעבירת משחק חמורה. הוועדה המקצועית שבה ומדגישה ובהתאם מנחה את השופטים כל העת, כי פגיעות בוטות בנקודת מגע מעל לכף הרגל, תוך שימוש בנעיצת פקקים חשופים, זדון וסיכון שלום היריב, דינן כרטיס אדום”.
 
במשחק בין הפועל תל אביב למכבי חיפה, גיבתה הוועדתה את שתי ההחלטות המשמעותיות של השופט דניאל בר נתן. הראשונה כשאישר את שער השוויון של הירוקים, “כאשר איבחן כי דולב חזיזה לא היה בנבדל. שופט ה-VAR, אלי חכמון,  פעל כמצופה, כאשר לאחר בחינת האירוע בהילוכים החוזרים, תוך שימוש נכון באמצעים הטכנולוגיים שברשותו (לרבות קווי הנבדל), אישר את החלטת עוזר השופט”.

בלבול: "נצטרך לבוא למשחק עם נחישות"

בנוסף, “בדקה ה-52 צדק שופט ה-VAR כאשר המליץ לשופט לבחון את אישור השער של ניקיטה רוקאביצה בעקבות עבירת יד שביצע שחקן חיפאי במהלך שהוביל להבקעת השער. השופט פעל כנדרש כאשר ביטל את אישור השער לאחר בחינת האירוע על גבי המסך. חשוב להדגיש כי במסגרת עדכוני החוקה, אשר נכנסו לתוקף לקראת העונה הנוכחית, נקבע כי עבירת יד תיפסק כנגד שחקן תוקף שהשיג החזקה/שליטה בכדור תוך שהוא נגע בידו/זרועו ולאחר מכן הובקע שער היריבה במישרין מן היד/הזרוע או נוצרה הזדמנות להבקעת שער”.

ניקיטה רוקאביצה חוגג מוקדם מדי (נעם מורנו)ניקיטה רוקאביצה חוגג מוקדם מדי (נעם מורנו)

“החוקה החדשה מבדילה בין עבירת יד של תוקף, אשר השיג יתרון כמתואר באמצעות היד (מספיקה נגיעת יד בלבד), לעומת כל עבירת יד אחרת, אשר בה יש לאבחן קריטריונים, כגון הגדלת נפח הגוף ו/או תנועה לא טבעית”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה