בסיום תבוסתה של מכבי נתניה 3:0 בחוץ לעירוני קריית שמונה, יצא דני עמוס לכלי התקשורת והתלונן על קריאות הומופוביות שספג מאוהדי המארחת, כשהוא מבקש מהמוסדות האחראים לטפל בנושא.
מי שהרים את הכפפה היום (ראשון) היה חבר הכנסת יוראי להב-הרצנו מטעם מפלגת יש עתיד בסיעת כחול לבן, שיחד עם יואל רזבוזוב יוזם את תיקון חוק איסור אלימות בספורט שנחקק ב-2008, וזאת על מנת להילחם בתופעת ההומופוביה. להב-הרצנו הודיע כי בכוונתו להגיש הצעה לתיקון לחוק שיפליל גם אלימות על רקע נטייה מינית. ח"כ יעל גרמן הגישה בכנסת ה-20 בשנת 2017, הצעה לתיקון החוק אך ההצעה נדחתה פעמיים. בכנסת ה-22 ההצעה הוגשה פעם נוספת, אבל הכנסת פוזרה.
הנוסח הנוכחי של סעיף 15 לחוק, הסעיף שמתייחס להתבטאויות גזעניות, הוא: “המתבטא התבטאות גזענית במהלך אירוע ספורט, דינו מאסר שנתיים; בחוק זה, "התבטאות גזענית" - קריאה של מילים, צלילים או נהמות, וכן התבטאות חזותית, על ידי אדם, לבדו, יחד עם אחר או במקהלה, שיש בהם משום איום, השפלה, ביזוי, גילוי איבה, עוינות, אלימות או גרימת מדנים כלפי אדם, ציבור או חלקים של האוכלוסייה, והכל בשל צבע או השתייכות לגזע, לדת או למוצא לאומי-אתני”. להב-הרצנו מציע להוסיף בחלק האחרון של החוק, אחרי המילים “בשל צבע”, גם את המילים “נטייה מינית”.
להב-הרצנו סיפר מה גרם לו להרים את הכפפה: “התקרית במשחק של מכבי נתניה נגד עירוני קריית שמונה, כאשר דני עמוס חווה מתקפה מילולית ונזרקה לעברו המילה ‘הומו’. אני חושב שמגיע לו כל הכבוד שבסיום המשחק הוא יצא נגד התופעה. אני חושב שהגיע הזמן שנתקדם גם במגרשי הספורט ונגיע להבנה ש’הומו’ זאת לא קללה, וצריך לתקן את החוק כי צריך שהשימוש במילה הזאת כקללה תמוגר. לפיכך אני מרים את הכפפה יחד עם יואל (רזבוזוב), נחוקק את החוק הזה כדי לוודא שאם משתמשים במילה ‘הומו’ כקללה, הדבר יטופל כעבירה פלילית לכל דבר ועניין. אסור להפלות את חברי הקהילה הגאה בקבלה למקומות עבודה, בשירות הצבאי וכמעט בכל היבט בשל נטיית מינו של אדם ובפרט בספורט. לי זה לא נראה סביר שדבר כזה יעבור בשתיקה במגרשי הספורט, לכן נכון למגר את זה”.
על כוונתו להמשך: “אפגש עם דני (עמוס) ואני רוצה לרתום אותו לתהליך כדי להוסיף גם במישור החקיקתי וגם במישור הציבורי. אנחנו, יוזמי החוק, מאמינים שנצליח לקבל תמיכה של רוב מוחלט של חברי הכנסת מכחול-לבן. נראה לי שיש קונצנזוס מוחלט למגר אלימות מכל סוג שהיא, ולכן אני לא רואה בעיה שהחוק יעבור אלא להיפך, תהיה לו תמיכה גורפת. אעשה כל מה שדרוש כדי להעביר את החוק”.
יישום החוק: “אני חושב שמלבד ההיבט החקיקתי, צריך לראות איך עושים קמפיין ציבורי שיתמוך בתהליך החקיקה על-ידי ליווי של אנשי ספורט ושחקני כדורגל, לצד האכיפה של המשרד לביטחון הפנים”.
הקושי במלחמה במקרי הגזענות: “אנחנו צריכים להילחם מלחמת חורמה נגד אלימות מכל סוג שהיא. גזענות זאת סוג של אלימות בדיוק כמו הומופוביה. כל שנאה של אדם באשר הוא, גזענות זה לאדם באשר הוא, הומופוביה זה לאדם באשר הוא, זה לא בגלל שהוא עשה משהו ולא בגלל שהוא בחר בחירה מסוימת אלא בגלל האדם שהוא עצמו. המלחמה צריכה להיות רבת ממדים - ברובד החקיקתי של האכיפה וברובד הציבורי. לשם כך אני מתכוון לגייס שחקני כדורגל בעבר ובהווה”.