עלייה חדה בעבירות של התפרעות אוהדים בקבוצות ליגת העל בכדורגל. בהתאחדות בדקו כמה פעמים הקבוצות מהליגה הבכירה בישראל הואשמו בבתי הדין בעבירות מן הסוג הזה - וגילו כי מדובר בכמות מפתיעה וחריגה שלא הייתה בשנים האחרונות.
על פי הנתונים של בית הדין, ממחזור הפתיחה ועד המחזור השישי, בעונת 2016/17 הקבוצות הופיעו בבית הדין 10 פעמים בגין עבירות של התפרעות אוהדים. במחזור השישי של עונת 2017/18 הקבוצות הועמדו לדין 11 פעמים בגלל התנהגות הקהל, עד למחזור השישי של עונת 2018/19 היו רק 5 העמדות לדין שכאלה, בעונת 2019/20 נרשמה עלייה קלה עם 15 הופעות בבתי הדין בגין התפרעות אוהדים - אבל העונה כמות המקרים הכפילה את עצמה.
ממחזור הפתיחה ועד למחזור השישי של העונה הנוכחית, הוגשו לא פחות מ-33 כתבי אישום נגד קבוצות בליגת העל תחת סעיף של התפרעות אוהדים - יותר מכל עונה אחרת ופי שניים מהעונה הקשה ביותר. מדובר בקפיצה חריגה לכל הדעות והדיינים בבתי הדין מבינים כי אין מנוס מהטלת עונשים משמעותיים וקיצוניים יותר על מנת למגר את התופעה.
בין הקבוצות שהופיעו הכי הרבה פעמים העונה בבתי הדין הן הפועל תל אביב (10 פעמים) ובית”ר ירושלים (8). ההתפרעויות של אוהדי הקבוצות הללו במשחק ביניהן בבלומפילד במחזור השישי של העונה גרמו לחשש כבר - אבל לא כמובן שמדובר רק בקהלים הללו, אלא בתופעה רחבה יותר אצל רוב קבוצות ליגת העל, מידי מחזור וברוב המגרשים בארץ. וזה בא לידי ביטוי במספרים.
עוד לפני האירועים בבלומפילד, כבר ב-7 באוקטובר, בהתאחדות זיהו את המגמה וניסו לפעול נגדה. היועץ המשפטי של ההתאחדות, עו”ד עמית פינס, שלח מכתב לקבוצות ליגת העל והלאומית והזהיר: “על אף שאנחנו מצויים רק בתחילת עונת המשחקים 2021/22, קשה שלא להבחין כי תופעות האלימות במגרשים מתרחבות ומתגברות. גילויי האלימות הפכו לשכיחים ויש בהם כדי לעורר תחושות של חוסר נוחות, תסכול וחשש. ההתאחדות לא תשלים עם המצב הקיים ובכוונתה לנקוט בכל הכלים המשפטיים, המשמעתיים והאכפתיים העומדים לרשותה על מנת למנוע ולמגר תופעות אלה ולהרתיע את המתפרעים”.