נושא זריקת החפצים הפך לעניין שבשגרה בלא מעט משחקים העונה בליגת העל. הקבוצות עומדות על כך לדין שוב ושוב ומשלמות קנסות כספיים לא מבוטלים. גם עונשי רדיוס מרחפים באוויר כתוצאה מכך ומעבר לאיתור אותם זורקי חפצים והטלת סנקציות כמו שלילת המנוי או תביעות אזרחיות, אין לקבוצות יותר מדי מה לעשות.

יחד עם זאת, המועדונים לא רוצים להיכנס למלחמות מול אוהדים ולגרור אותם לבתי משפט. כדורגל הוא משחק מלא יצרים וישנם מקרים בהם בודדים לא מצליחים לשלוט בעצמם, אך אותם מעשים גוררים לאחר מכן אלפים רבים למשחקי רדיוס או את הקבוצות לשלם כסף רב. כמעט כל הקבוצות עמדו העונה לדין על אירועים של זריקות חפצים בסמי עופר, טדי, בלומפילד וטרנר. 

דוגמה לרשת מגן (מתוך האצטדיון בשוטקלהום)דוגמה לרשת מגן (מתוך האצטדיון בשוטקלהום)

ברחבי העולם צריך לציין כי מנהלי האצטדיונים השונים בתיאום עם הקבוצות, מצאו פתרון. הצבת רשת שקופה ביציעי העידוד, משם בד”כ, מתבצעות אותן עבירות. הרשת הזו למעשה נועדה כדי למנוע את זריקת החפצים ומעבר לכך שהיא מפריעה במעט לראייה, אין לה השפעה כה שלילית, להפך, ניתן אפילו להפוך אותה לחיובית ולהיעזר בה לתליית תצוגות תפאורה.

דוגמה לרשת מגן (מתוך האצטדיון בוולפסבורג)דוגמה לרשת מגן (מתוך האצטדיון בוולפסבורג)

רשתות כאלה ניתן למצוא באצטדיונים המתקדמים בעולם בצרפת ובגרמניה ושל קבוצות מובילות כמו דורטמונד ופרנקפורט. גם באנגליה אפשר למצוא רשת כזו באצטדיון של וומבלי או בזה של צ’רלטון, ואם נלך למקום שמוכר היטב לאוהדי מכבי ת”א, אז גם בבאזל הדבר קיים. בליגה קצת יותר קרובה לרמתנו, האוסטרית, ישנן רשתות מגן ברוב האצטדיונים.

בדרבי התל אביבי האחרון, למשל, רשת שכזו הייתה יכולה למנוע את זריקת הכוסות לעבר השוערים או את כדורי הנייר שהושלכו בלי סוף, וגם את המצתים שנזרקו בעת חגיגת השער של עומר אצילי. אז האם הרשת השקופה היא הפתרון כדי למנוע את זריקות החפצים באצטדיונים בישראל? זה המקום שלכם, האוהדים, להצביע בנושא שכבר עלה על סדר היום באצטדיונים השונים. 

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה