סוגיית שילוב הזרים מעסיקה באופן תמידי אוהדים, אנשי תקשורת, אנשי מקצוע ובעצם את כל מי שסובב את הכדורגל הישראלי. היום (ראשון) מכון המחקר לכדורגל CIES, פרסם מחקר שבחן את מספר השחקנים שאינם נולדו במדינה של הקבוצה בה הם משחקים ב-474 קבוצות מ-31 ליגות באירופה, ביניהן ליגת העל.
באופן לא מפתיע במיוחד, מן המחקר עולה כי הקבוצה שמשלבת הכי הרבה שחקנים שאינם נולדו בישראל היא מכבי חיפה, שניצבת במקום הראשון עם ממוצע של 47.4% של שחקנים אלה על המגרש בכל זמן נתון. יש לציין שהמחקר לא מדבר על שחקנים זרים בהגדרה, אלא על שחקנים שלא נולדו בישראל, כאשר ג’וש כהן לדוגמה גם נכלל בסטטיסטיקה הזו.
במקום השני ניצבת מוליכת הטבלה, הפועל באר שבע, עם 41.2%, כאשר במקרה של הדרומיים יש לציין את ניקיטה רוקאביצה, שלמרות שנחשב לישראלי, נכלל בסטטיסטיקה. הפועל ירושלים סוגרת את הפודיום עם 40.6%, ואיפה מכבי ת”א אתם שואלים? מחזיקת הגביע במרכז הטבלה עם 33%. אגב, הקבוצה ה”ישראלית” ביותר בליגת העל היא הפועל חיפה, שניצבת במקום האחרון בטבלה עם 17.8% בלבד.
ומה קורה באירופה, בליגות שבהן אין מגבלת זרים? אריס סלוניקי היוונית נמצאת במקום הראשון באירופה בשילוב שחקנים זרים כשלא פחות מ-98.4% משחקניה העונה לא נולדו ביוון. אגב, את כל חמשת המקומות הראשונים תופסות שתי יווניות ושלוש קפרסיאיות, ליגות שידועות כמושבות מרובות זרים, ללא כל הגבלה בעניין.
אם בוחנים את חמש הליגות הבכירות, אנגליה, ספרד, איטליה, גרמניה וצרפת, אודינזה מהסרייה א’ מובילה עם 88%, אלופת אירופה, צ’לסי, מעט מתחתיה עם 86.8%, כאשר אטאלנטה, טורינו וליל סוגרות את הרשימה. אגב, הקבוצה היחידה שלא שילבה העונה ולו זר אחד היא באופן לא מפתיע, אתלטיק בילבאו, שמושתת אך ורק על שחקנים באסקים. היא מצטרפת לדסנה האוקראינית כששתיהן היחידות שמתבססות אך ורק על שחקנים מקומיים.