ההתאחדות לכדורגל הודיעה היום (שלישי) על כך שהיא נפרדת מסלאח חסארמה, המאמן היחיד מהמגזר הערבי שהגיע לנבחרות ישראל לאורך ההיסטוריה. אחרי ארבע שנים כמאמן נבחרת הנערים הוא יסיים את תפקידו בסוף החודש ויחזור לשוק המאמנים הפנויים.

בראיון ל-ONE חסארמה סיכם את הקדנציה שלו בנבחרת הנערים, התייחס למעמד המאמן, דיבר על העתיד ואפילו על מצבה של עירוני קריית שמונה בה שיחק ואימן בעבר. המאמן מסכם תקופה ומביט הלאה לעבר הקבוצה הבא שלו בכדורגל הישראלי.

סלאח, בסוף החודש אתה מסיים את תפקידך בהתאחדות. איך אתה מסכם את התקופה הזו?
"נהניתי מאוד לעבוד בנבחרת ולהיות חלק מנבחרת ישראל כמאמן. היה לי העונג לעבוד בתפקיד כזה".

רוטנשטיינר: המטרה להישאר בדרג ב'

למה זה נגמר?
"לפני יומיים ישבנו ודיברנו על הארכת החוזה שלי, דיברו איתי על תנאים אחרים ואני הצעתי את ההצעה שלי, ועכשיו שמעתי את התשובה שלהם. כמובן שלא רציתי להמשיך בתנאים שלא מתאימים לי וזה בסדר".

מה הרגשת כשעמדת על הקווים בנבחרת הנערים?
"זה היה מעמד מכובד, כבוד גדול מבחינתי לאמן את נבחרת הנערים. גם מבחינה מקצועית מאוד נהניתי להיות שם ולמדתי המון, כך שאחרי ארבע שנים אני יכול לומר שהתקדמתי מאוד. הוספתי הרבה דברים לידע ולניסיון שלי באימון ואמשיך הלאה בדרך הזו כדי להיות מאמן מוביל בכדורגל הישראלי".

מאמנים כל הזמן מתפתחים ולומדים, מה למדת בתפקיד שלך בנבחרת?
"כשסיימתי את הקריירה כשחקן ונכנסתי לקטע של האימון מן הסתם הייתי עוד צריך לצבור ניסיון באיך להעביר ידע לשחקנים, איך להתכונן למשחקים ואיך להביא את השחקנים לרמת מוכנות גבוהה. למדתי את זה כבר כשחקן, אבל כשאתה בעמדת המאמן זה אחרת, ולכן בארבע השנים האלה אני חושב שהפכתי למנוסה יותר בדברים האלה ואיך לעשות את זה על הצד הטוב ביותר. כמובן שלמדתי עוד הרבה דברים גם על שיטות אימון ושיטות משחק, הבנתי הרבה יותר טוב את המשחק ושיפרתי את הידע והכלים שלי, וזה הרבה בזכות וילי רוטנשטיינר וניר לוין שהיו לי כמדריכים שנתנו לי המון ידע וניסיון. אחרי התקופה הזו, אני מרגיש שאני הרבה יותר טוב ובוגר מבחינת האימון".

רוטנשטיינר (חגי מיכאלי)רוטנשטיינר (חגי מיכאלי)

חסארמה בן ה-46 היה אחד משחקני ההגנה הבולטים בליגת העל. הוא היה בבני יהודה, הפועל חיפה, בני סכנין וכמובן גם בעירוני קריית שמונה, שם שיחק במשך שבע עונות והיה בתפקידי אימון במשך שלוש עונות נוספות. כעת, אחרי ארבע שנים בנבחרת הנערים של ישראל, חסארמה רואה את עצמו חוזר לליגת העל. מבחינתו זה כמובן טבעי.

"ברור שיש לי את השאיפה לחזור לליגת העל, זה הכיוון שלי", ציין המאמן. "אני רוצה כל הזמן להמשיך ולהתקדם כדי להיות מאמן לגיטימי בליגת העל. היו לי כל מיני פניות לפני שנתיים, אבל היה לי חוזה בהתאחדות ולכן לא הייתה לי את האפשרות ללכת, אבל עכשיו כמובן שהאפשרות קיימת ואם אקבל הצעות אני אעדיף קודם כל משהו שיתאים לי. כשזה יקרה והכל יסתדר, אקח את זה בשתי ידיים ואבוא להוכיח את עצמי".

אפשר לומר שאתה פורץ דרך בתחום הזה. איך אתה רואה את היחס בארץ למאמני כדורגל מהמגזר הערבי?
"כן, עשיתי כמה דברים בקריירה שלי בפעם הראשונה. הייתי השחקן הערבי הראשון ששיחק בבני יהודה והייתי גם המאמן הערבי הראשון שנכנס לנבחרות ישראל. הייתי שם ואני עדיין אומר לך שזה לא קל למאמן ערבי להשתלב בקבוצות היהודיות או בנבחרות. יש הרבה מאמנים במגזר הערבי שלא מקבלים את ההזדמנות לאמן בקבוצות ליגת העל, למרות שיש כמה וכמה מאמנים שבעיניי הם מאוד מתאימים לאמן בשתי הליגות הבכירות בארץ. יש מאמנים ערבים שיכולים להוביל קבוצות ולהצליח, אבל הקטע הוא שאנחנו לא מקבלים את ההזדמנות הזו".

נבחרת הנערים של סלאח חסארמה (ההתאחדות לכדורגל)נבחרת הנערים של סלאח חסארמה (ההתאחדות לכדורגל)

למה?
"את השאלה הזו אתה צריך לשאול את בעלי הקבוצות, שהם יגידו למה. יש המון מאמנים עם פוטנציאל אדיר וחבל שהם לא מקבלים את ההזדמנות הזאת. אני מכיר כמה מאמנים שיכולים להיות מאמנים מובילים בעתיד, כי לכולנו יש כישרון וידע לעשות את זה, בלי קשר למה שכתוב בתעודת הזהות".

אני מניח שעקבת אחרי מה שקרה בקריית שמונה בעונה שעברה. מה הרגשת כשראית את הקבוצה הזו כמעט יורדת ליגה?
"קריית שמונה היא בית חם בשבילי ואני מאוד אוהב את המועדון הזה. הייתי שם הרבה שנים והמקום הזה כל כך יקר לי. אם היו פונים אליי העונה ושואלים אותי מה לעשות, הייתי מוכן לעזור להם בכל דרך בתקופה הקשה הזו שעברה על על הקבוצה. הייתי מוכן לעזור בכל מחיר. רציתי שהיא תצליח ולא תרד ליגה, ואני שמח שזה מה שקרה בסוף".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה