ההכרזה על חידושה של ליגת העל ב-30 במאי הייתה משמחת במיוחד, אך גם העלתה לא מעט שאלות שמסמנות על מאבקים שעלולים להתרחש בתקופה הקרובה. מאבק אחד הוא למשל עניין המשכורות של חודש יוני ומה יעלה בגורל השחקנים שיסיימו את החוזה שלהם בקבוצות השונות.

במרבית קבוצות ליגת העל, ההסכמים הם עד ה-31 במאי. אצל הגדולות למשל, ב-1 ביוני כבר מתחילים באופן אוטומטי החוזים של העונה הבאה. לפני מספר שבועות, פיפ”א הוציאה מסמך המלצות. חלק ראו בו בזמנו כמסמך מחייב בעוד אחרות מתייחסות אליו עדיין כהמלצה. מה שבטוח הוא – קבוצות רבות בליגת העל מחכות להוראה ברורה שתבהיר מה קורה כעת בגורל החוזים המסתיימים והחוזים הקיימים.

בזמן שחלק מהקבוצות בליגת העל כמו הפועל חיפה, עירוני קריית שמונה, מכבי נתניה, בני יהודה והפועל רעננה (חלק מהשחקנים) סגרו מתווה מול השחקנים והצוות המקצועי על השכר אותו יקבלו ביוני (שכר מקוצץ), קבוצות אחרות מחכות לפיפ”א שצריכה להכריע מה יעלה בגורל ההסכמים האלה. הבעיה היא אחרת. בלא מעט ליגות באירופה, ההסכמים כוללים את חודש יוני והבעיה מתעוררת רק בחודש יולי, כך שייתכן כי גם ההחלטה של פיפ”א תגיע באיחור מבחינת הכדורגל הישראלי.

מכבי ת"א מפתיעים את האוהדים הוותיקים

יחד עם זאת, חלק מהקבוצות הגדולות בישראל מקוות שפיפ”א תוציא עוד החודש הנחיה גורפת בנוגע לשכר השחקנים. ההערכה היא כי השחקנים יצטרכו לשחק ללא תשלום נוסף. משמע: השכר שהם קיבלו בחודשים בהם הכדורגל הושבת (מרבית מרץ, אפריל ומאי), יהיה השכר שלהם לעונה והם יחויבו לשחק גם את חודשים יוני ויולי (חלק קטן ממנו) בלי תמורה נוספת. 

בקבוצות נוספות בליגת העל, ישנם שחקנים הטוענים כי מה שסוכם איתם הוא שהם יקבלו חלק מהסכום המקוצץ, בנוסף לתשלום על נקודות שהם יצברו במהלך חידוש הליגה (כך למשל נטען על ידי שחקנים במכבי תל אביב, שאמורים לקבל 10% מהסכום המקוצץ בחזרה). הדברים האלה כאמור לא ברורים ומחכים להחלטה של פיפ”א שאמורה להנחות את ההתאחדויות כיצד לפעול ובהתאם לכך להעביר את ההנחיות אל הקבוצות. 

אפשר לציין כי למרבית קבוצות הפלייאוף תחתון אין הכנסה מקהל ולכן הן הוציאו לחל”ת את השחקנים והמאמנים, כך שהן חסכו משכורות בזמן התקופה הנקובה (מחצית מרץ, אפריל ומאי), ולהן אין מה להלין על כך שהן יצטרכו לשלם שכר מלא בחודש יוני, כי הן יקבלו כעת כסף מזכויות השידור והטוטו.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה