הוועדה המקצועית לאיתור ובחירת המנהל הטכני של נבחרת ישראל תגיש מחר (רביעי) את מסקנותיה לבחירה בווילי רוטנשטיינר לתפקיד. עוד לפני כן, הפורום החבר ערך סיכום של המהלכים שהביאו לבחירה באוסטרי וגם: מי עזב כבר בתחילת ההליך והדרך לשכנועו של רוטנשטיינר לקחת את התפקיד.

חברי הוועדה היו כאמור, אלי אוחנה, דרור קשטן, דודו אוואט, עו”ד מורן מאירי ודוקטור איציק בן מלך. בישיבות נכחו גם רותם קמר מנכ”ל ההתאחדות, יעל אפק שמשמשת סמנכ”לית תפעול ומשאבים קבוצת נישה – יועצת לגיוס בכירים, שלומי ברזל דובר ההתאחדות וכן עורך הדין פלוטקין ממשרדו של מאירי, ‘מטרי מאירי ושות’.

בן מלך, קשטן, אוחנה, אוואט, מאירי. חברי ועדת האיתור (מערכת ONE)בן מלך, קשטן, אוחנה, אוואט, מאירי. חברי ועדת האיתור (מערכת ONE)

בסיכום מהלכי הוועדה נכתב: “ישיבתו של הראשונה של הפורום התקיימה ב-17.4.2018. הוחלט שלצורך יצירת שינוי אמיתי, מעמיק ויסודי בענף הכדורגל נדרש להתמקד תחילה במשימת בחירת המנהל הטכני של ההתאחדות לכדורגל, ולאחר השלמתה יפנה הפורום למינוי מאמן לנבחרת הבוגרת (בשיתוף עם המנהל הטכני שייבחר). נערך ניתוח של המאפיינים האישיותיים והמקצועיים הנדרשים לביצוע תפקיד המנהל הטכני, סמכויותיו ואפיון פרופיל המועמד המתאים לתפקיד”.

דרך העבודה במציאת מועמדים: “לאחר פניות להתאחדויות של מדינות שונות ומוסדות כגון UEFA ו-FIFA לצורך קבלת המלצות על מועמדים מתאימים, הורכבה רשימה של כ-14 מועמדים לתפקיד. נבחנו פרטיהם של המועמדים (על בסיס קורות חיים, בדיקות רקע והמלצות) ונערך סינון וצמצום הרשימה ל-5 מועמדים שנמצאו כמתאימים ביותר לפרופיל שנקבע לתפקיד”.

פיליפו גאלי. גם היה מועמד לתפקיד (שחר גרוס)פיליפו גאלי. גם היה מועמד לתפקיד (שחר גרוס)

ההתקשרות עם המועמדים: “נערכו שיחות וידאו מקדימות עם חמשת המועמדים על מנת לקבל רושם ראשוני ולבחון את התאמתם לתפקיד בטרם יוזמנו לראיונות פרונטליים בישראל. לאחר השיחות, נעשתה פנייה ל-4 מועמדים (וילי רוטנשטיינר, פיליפו גאלי, יילה חוס וברנד סטורק) על מנת לזמנם לריאיון פרונטלי בישראל. שני מועמדים ויתרו על השתתפותם: יילה חוס ויתר בשל התחייבותו החוזית לקבוצתו וברנד סטורק ויתר היות והיו עמו פערים כספיים משמעותיים). בין התאריכים 30.5-1.6 ביקרו רוטנשטיינר וגאלי בישראל וערכו ראיונות פרונטליים עם חברי הפורום”.

הבחירה ברוטנשטיינר: “הוחלט כי רוטנשטיינר נמצא כמתאים ביותר לאייש את תפקיד המנהל הטכני של ההתאחדות לכדורגל. כחלק מהפנייה לרוטנשטיינר, הוא הוזמן יחד עם אשתו לביקור התרשמות נוסף בישראל, בין היתר לצורך הפגת חששותיו הבטחוניים. לאחר מו”מ של מספר שבועות, במסגרתו לובנו מספר סוגיות כגון סמכויותיו כמנהל טכני ופערים כספיים, הושגו הבנות ונחתם הסכם ע”י מנכ”ל ההתאחדות עם מר רוטנשטיינר (המותנה באישור הנהלת ההתאחדות)”.

ווילי רוטנשטיינר ואלי אוחנה לוחצים ידיים (ההתאחדות) (מערכת ONE)ווילי רוטנשטיינר ואלי אוחנה לוחצים ידיים (ההתאחדות) (מערכת ONE)

פגישת עבודתו הראשונה: “ב-2.7.2018 נפגשו חברי הפורום עם וילי רוטנשטיינר לפגישת עבודה ראשונה במסגרתה דנו באפשרויות השונות למינוי מאמן, צוות אימון וניהול שוטף עבור הנבחרת הבוגרת של ישראל. בין היתר, נדונו סוגיות של הגדרת תפקידו של המאמן, סמכויותיו, המאפיינים האישיותיים והמקצועיים הנדרשים ממנו והמסגרת התקציבית. סוכם כי וילי רוטנשטיינר יבחן את האפשרויות השונות לאיוש התפקידים הנדרשים ויעביר את המלצותיו בהקדם האפשרי מהר וזאת בשים לב ללוח הזמנים של הנבחרת ומשימותיה”.

הצעה: מהעונה הבאה 4 חילופים במשחק גביע שמגיע להארכה

בנוסף לכל האמור, עלה תיקון לסעיף 12 בתקנון גביע המדינה – החלפת שחקנים. בעקבות השינוי בחוקת המשחק, הנוסח שהוצע מאפשר בגביע המדינה בוגרים לבצע עד ארבעה חילופים בסך הכל, במידה והמשחק לא הוכרע לאחר 90 דקות ובכל מקרה החילופים לא יבוצעו לאחר סיום ההארכה ובמהלך בעיטות ההכרעה מ-11 מטר ככל שיתקיימו.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה