דירקטוריון מנהלת הכדורגל יתכנס ביום שני לישיבה דרמטית בה יכריעו האם מבנה הליגה יישאר כמו שהוא, קרי 36 מחזורים למי שבפלייאוף העליון ו-33 מחזורים בפלייאוף התחתון, או לקצר את הפלייאוף העליון והתחתון. חלק מהקבוצות מתנגדות לשינוי הזה. 

מבחינת קיצור העונה, לפלייאוף תעלנה 8 קבוצות שתשחקנה סיבוב אחד, ובפלייאוף התחתון תהיינה רק 6 קבוצות, שתתחרנה בסיבוב אחד. הקיצור בפלייאוף העליון הוא עונה של 33 מחזורים במקום 36, ובפלייאוף התחתון עונה של 31 מחזורים במקום 33 מחזורים.

במנהלת טוענים שהשינוי לא יפגע בהכנסות הקבוצות מזכיין השידור ומועצת ההימורים, כי המנהלת עומדת במספר המשחקים הכולל שהיא מחויבת בהסכמים בגלל גביע הטוטו.

ארז כלפון (באדיבות מנהלת הליגות)ארז כלפון (באדיבות מנהלת הליגות)

עוד אומרים בסביבת המנהלת כי יוזמת הקיצור לא באה מהקבוצות הגדולות כפי שיש מי שמנסה לטעון, אלא מאנשי המנהלת, המשנה למנכ"ל ניר ינקלביץ' האחראי לשיבוץ לוח המשחקים והמנכ"ל ניקולס לב והוא מגיע מהרצון למנוע עומס משחקים שיהיה בלתי אפשרי אף לשחק במקרה של מלחמה נוספת, פגעי מזג אוויר וכו'.

בהודעה לקבוצות, המנהלת אף ציינה כי הדבר גם נועד להקל על הקבוצות שמשחקות באירופה בגלל שבפורמט המשחקים החדש של אופ"א, יתווספו ארבעה מועדי משחקים ובפועל הקבוצות שתשחקנה בליגת האלופות ובליגה האירופית ירשמו בשלב זה שמונה משחקים במקום שישה, ובנוסף תיתכן תוספת של משחקי נוקאאוט ופלייאוף בליגת האלופות.

לפי בדיקה שעשינו חלק מקבוצות ליגת העל מתנגדות לשינוי, ואומרות שהוא מיטיב רק עם הקבוצות היותר גדולות המשחקות באירופה.

ניר ינקלביץניר ינקלביץ' (ראובן שוורץ)

מבחינת הקבוצות המתנגדות, הסיכוי לרדת ליגה גודל כאשר הפלייאוף התחתון מצטמצם ל-6 קבוצות במקום 8 קבוצות. כמו כן, בגלל שבפלייאוף העליון ייערך סיבוב משחקים אחד, אז ההכנסה של הקבוצות היותר קטנות שיעלו לפלייאוף יכולה להיפגע אם מועדון מסוים לא יזכה לארח קבוצה גדולה.

בקרב הקבוצות עלתה דרישה שהקבוצות המשחקות באופ"א יפרישו לטובת קופה משותפת סך של כ-15% מההכנסות בעקבות המשחקים באירופה, והכסף יחולק בין כל הקבוצות שלא משחקות באירופה. בקבוצות אומרים: "זה שינוי שרק נועד לעזור לקבוצות הגדולות, זה רק מטיב איתן, יש עוד קבוצות, ואם זה כל כך חשוב להן, אז שידאגו גם לתת. זה לא חד צדדי". 

ג'ובאני הוא האס של שייע
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה