התפתחות בנוגע למכרז השידורים של ההתאחדות לכדורגל. היום (חמישי) חזרה בה ההתאחדות והוציאה הודעה מתקנת, בה הודיעה כי המכרז למכירת הזכויות על שידורי הטלוויזיה עד לשנת 2020 הוארך עד ל-12 לספטמבר.

בכך למעשה נכשל המחטף שניסה לעשות יו"ר ההתאחדות לכדורגל, אבי לוזון, בו נערך ניסיון למכור את זכויות השידור של ליגת העל ל-7 השנים הקרובות ב-5 ימי עבודה. במקום הכסף מהטוטו, מנסה ההתאחדות לשעבד את עתיד הקבוצות עם מכירת זכויות השידור של הטלוויזיה לעוד 7 שנים.

במכרז שפירסמה ביום שלישי השבוע, ביקשה ההתאחדות מגופי השידור השונים, במהלך תמוה ביותר, להגיש הצעות לגבי מכירת זכויות הטלוויזיה לעונות המשחקים 2016 - 2019 באופן מיידי ולהגיש את ההצעות עד ל-22.8. בנוסף, ההתאחדות דרשה אף שהזוכה במכרז תשלם מיד כ-35 מיליון שקל בתשלום מיידי.

פרסום המכרז, שנראה כמחטף גדול למכירת זכויות השידור, עורר תגובות זועמות של גופי השידור השונים. בתגובה, ההתאחדות לכדורגל חזרה בה וכאמור, האריכה את תקופת המכרז עד לחודש הבא. גופי השידור השונים חשו כי ההתאחדות מקיימת מכרז בהליך לא תקין.

גם ברשות השידור כעסו על המהלך וכתבו למנכ"ל ההתאחדות לכדורגל, רותם קמר על פרסום המכרז כי: "לוח זמנים זה אינו מאפשר להנהלת רשות השידור ולמוסדותיה לבחון את המשמעויות הכרוכות בהיענות לפנייתכם וכן את פרטי זכויות השידור המוצעות ואת תנאי ההזמנה להציע הצעות לגבש את עמדתם בעניין".

לוזון. המכרז בספטמבר (משה חרמון)
לוזון. המכרז בספטמבר (משה חרמון)
 

"לאור האמור לעיל ובכדי שההליך אותו אתם מנהלים ישמור על עקרונות הסבירות והשוויוניות. נבקשכם לדחות את מועד הגשת ההצעות באופן משמעותי, אשר ייקח בחשבון כי אנו מצויים בתקופת חופשות וחגים".

עוד ברשות השידור מעבירים ביקורת על לוח הזמנים של המכרז ומציינים כי: "לוח הזמנים הצפוף, בלשון המעטה, אינו ברור גם לאור העובדה כי מדובר בזכויות שידור לעונת משחקים עתידיות, החל מעונת 2016/17".

חשוב לציין כי ועדת דודי כהן, שמינתה ההתאחדות לכדורגל, קבעה במסקנותיה באוקטובר 2012 כי ההתאחדות תעביר למנהלת את הזכויות ואת הסמכויות למכירת זכויות השידור, אך ההתאחדות לכדורגל פועלת בניגוד למסקנות אלה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה