כנס השקה לתכנית ארצית למניעת אלימות בספורט התקיים היום (שני) במכללת נתניה, ביוזמת ובמימון הקרן לידידות ופרויקט "עיר ללא אלימות" ובמעמד השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ'. 

במסגרת התכנית, הוקמו בחודשים האחרונים כ-90 קבוצות כדורגל ברחבי הארץ, המורכבות מנוער בסיכון וילדים בגילאי 9-17 משכונות קשות יום. במסגרת הפעילות הספורטיבית, מקבלים הילדים ערכים למצוינות, התמודדות עם כשלונות ושלילת גזענות ואלימות מכל סוג שהיא.

"המטרה היא שהילדים יקבלו דברים חיוביים דרך הספורט", אמר הרב יחיאל אקשטיין, נשיא הקרן לידידות. דני שחר, מנהל התכנית עיר ללא אלימות במשרד לביטחון פנים הוסיף כי "התכנית מיועדת לקהל מאוד מיוחד שאין לו אלטרנטיבות. התוצאות הן מיידיות ובכוונתנו להרחיב את התכנית". 

במהלך הכנס נערך פאנל מיוחד בהנחייתו של עמנואל רוזן ובהשתתפות עוזר מאמן בית"ר ירושלים ז'אן טלסניקוב, מנכ"ל ארגון השחקנים אריה אלטר, כדורגלן העבר ומנהל מחלקת הנוער בבני סכנין עבאס סואן, יו"ר מחלקת הנוער של בית"ר משה בן הרוש, יו"ר ארגון מאמני הכדורגל אמנון רז וחוקרת האלימות בספורט ד"ר שלומית גיא. 

טלסניקוב הקרין מצגת על פעילות המועדון בנושא ואמר: "בית"ר שמה לעצמה מטרה לפעול נגד הגזענות. זה תהליך שמבשיל וקורה בקבוצה ואיציק קורנפיין עובד על כך תחת לחצים בלתי אפשריים. אני מאמין שאפשר לשנות כל אחד, בית"ר מדריכה ילדים להבין שלכל אחד יש מקום בעולם ושצריך לכבד כל תרבות באשר היא. ילד בן 8 שמשחק כדורגל מונע אך ורק מאהבה טהורה וכשאתה מכניס לשם פחד ואלימות, הוא יגדל להיות עץ עקום". 

סואן: יש 3 שחקנים יהודים בסכנין

נציג מחלקת הנוער בבית"ר, משה בן הרוש, הוסיף: "אם לפני כמה שנים אמרו שאי אפשר לקבל שחקן ערבי בבית"ר, כיום אני חושב שזה אפשרי בתנאי שהוא יהיה מספיק מוכשר. במחלקת הנוער שלנו יש כמה שחקנים ערבים מוכשרים. ברגע שתהיה כימיה עם המגזר הערבי מבחינתנו, כך נמנע מהקומץ לפגוע בתדמית שבית"ר לא רוצה ערבים".

טלסניקוב (חגי ניזרי)
טלסניקוב. "מאמין שאפשר לשנות כל אחד" (חגי ניזרי)
 

גם סואן סיפר על השינוי שעשה במחלקת הנוער בסכנין: "כשהגעתי היו מקרי אלימות. חווייתי אלימות יותר מכל שחקן אחר במדינה, בכל המגרשים, ולכן שיניתי גם את העובדה שאין לנו שחקנים יהודים במחלקת הנוער. כיום יש לנו שלושה כאלה ואני מקווה שיהיו יותר, אני לא מתבייש בכך".

עבאס סואן (חגי ניזרי)
עבאס סואן. "מקווה שיהיו אצלנו יותר שחקנים יהודים" (חגי ניזרי)
 

אלטר בעיקר הפנה אצבע מאשימה בטיפול באלימות כלפי המוסדות השלטוניים: "ישבתי עד לפני כחצי שנה בהערכות מצב במטה הארצי במשך שלוש שנים וחצי וראיתי כמה העסק הזה פגוע מהיסוד וכמה ההערכות שלהם והגישה שלהם לא נכונים. חייבים לשנות גישה, לחבק את האוהדים ולפזר נקודתית אוהדים פוגעניים. המועצה למניעת האלימות בספורט, שאני חבר בה, קיימת זה שלוש שנים ואנחנו מעבירים המלצות אבל שום דבר לא קורה בשטח. זו אחריות של כלל המדינה אבל כולם שמים מקלות בגלגלים".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה