תוך פחות מחודש, נערך היום (שני) בפעם השנייה דיון בכנסת בנושא האלימות בספורט - נושא שמסרב לרדת מהכותרות בתקופה האחרונה בעיקר בהקשר של הכדורגל הישראלי והאירועים האחרונים. הדיון נערך  בראשותו של חבר הכנסת ויו"ר ועדת התרבות, החינוך והספורט, אלכס מילר, שהציג את היוזמה החדשה שתאפשר מעצר מנהלי לאוהדים מתפרעים במגרשים. 

אל הדיון הגיעו השר לביטחון הפנים, יצחק אהרונוביץ', יו"ר ההתאחדות, אבי לוזון והמנכ"ל אורי שילה. יחד עמם הגיעו גם איציק קורנפיין מבית"ר ירושלים ואיתמר צ'יזיק ממכבי חיפה, יו"ר איגוד השחקנים, אריה אלטר, סמנכ"ל ראש מנהל הספורט, אורי שפר, ונציגי המשטרה בראשותו של קצין אג"מ, ניסים מור.
 
בשל האלימות ההולכת וגואה בספורט הישראלי, התגבשה בתקופה האחרונה הצעה בראשותו של ח"כ מילר, שתאפשר לעצור אוהדים סוררים במגרשים ומשך שהותם במעצר יוכל להגיע למספר שבועות מבלי שיצטרכו להביאם בפני שופט. יתר על כך, המשטרה תוכל אף לקנוס אוהדים שחשודים באופן ישיר בהתפרעות, בסכום של כמה אלפי שקלים, דבר שבהחלט יהווה גורם הרתעתי כנגד המתפרעים.

בפתיחת הדיון, ח"כ אלכס מילר היה נחרץ בדבריו: "יש צורך להחמיר בענישה כלפי אוהדים מתפרעים. מקרים כאלו יכולים בסופו של דבר להפוך לאסון לאומי. יש ליצור מנגנון שירתיע מתפרעים ומעצר מנהלתי זה כלי למעצר קצת רחב יותר ממה שיש כרגע. ההצעה שאני מציע היא מעט קשה, אבל חייבים למנוע אסון, כדי שאחר כך לאף אחד לא תהיה תשובה 'איך זה קרה?'. מה שחשוב לנו זה למנוע אסון בסגנון מה שקרה במצרים". 

אהרונוביץ: יש לנו את הכלים להרחיק

 
השר לביטחון הפנים, יצחק אהרונוביץ' התייחס לאירועים האחרונים במגרשים: "בעקבות האירועים בדרבי התל-אביבי האחרון, אבל לא רק, אני רוצה לגנות את מקרי האלימות במגרשי הספורט. אנחנו בסך הכל באים ליהנות מהמשחק ולא לראות מאבקים אלימים. במשטרה עדיין נעשים תחקירים ונעשים הפקת לקחים בעקבות הדרבי. הרחקות של אוהדים מתפרעים זה כלי מצויין שמשתמשים בו וצריך להמשיך עם זה".

אבי לוזון ויצחק אהרונוביץ (חגי ניזרי)
אהרונוביץ': "הרחקת אוהדים מתפרעים זה כלי מצויין" (חגי ניזרי)
 

על הצעת החוק של ח"כ אלכס מילר, אמר: "מבדיקה ראשונית שערכתי, יש לנו את הכלים בכדי לבצע הרחקות, אך אני לא חושב שיש צורך במעצר מנהלי, זה כלי אסטרטגי שלא צריך להיות".
 
לאחר דבריו של השר, יו"ר ההתאחדות, אבי לוזון, הפגין אופטימיות: "אירועי האלימות ירדו בעשרות אחוזים בשנים האחרונות ויש פחות אלימות. הבעיה היא שמדי פעם יש אירועים נקודתיים, כפי שקרה בדרבי האחרון. ישנם כארבעים-חמישים משחקים בשנה שהם רגישים, בהם המשטרה צריכה להראות נוכחות ולשמור על הרגיעה במגרשים".

דיון למניעת אלימות בכנסת (חגי ניזרי)
הדיון למניעת האלימות בכנסת (חגי ניזרי)
 

על פעולות המשטרה סיפר: "לצערי המשטרה, עד לאחרונה, לא יישמה את חוק האלימות בספורט ובעקבות כך אוהדים שכביכול הורחקו, צוחקים עלינו. רק השבוע החלו ליישם את החוק ואין לי ספק שכעת אנשים יחשבו פעמיים על המעשים שלהם".

לדעת היו"ר, האלימות היא לא רק פיזית: "יש צורך להילחם גם באלימות מילולית, משום שזה מה שמוביל לאלימות פיזית. האוהדים צריכים אך ורק לעודד ולא לקלל. כיו"ר ההתאחדות אני אעשה הכל בכדי להיאבק באלימות במגרשים. האוהדים מהפועל תל אביב שזרקו מוטות בדרבי, לא יכולים לישון בשקט ובשבועות הקרובים נראה פעולות כנגדם וכנגד האלימות בכלל".

איציק קורנפיין ואיתמר ציז´´יק (חגי ניזרי)
איציק קורנפיין: "גם משרד החינוך צריך להיות מעורב" (חגי ניזרי)
 

 
יו"ר בית"ר, איציק קורנפיין, דיבר על הבעייתיות במגרשים: "צריכים להבין שהאלימות בספורט לא תיפתר רק דרך ועדות. צריכים לטפל בבעיה בכל האספקטים ולא במישור המשטרתי או של ההתאחדות והקבוצות. רוב האלימות נעשית על ידי הנוער ואני חושב שגם משרד החינוך צריך להיות מעורב. אין צורך להחזיר את השוטרים למגרשים, אבל צריכים להיעשות הערכות מחדש. בשטח לא קורה כלום והכל נשאר כפי שהוא".
 
גם ליו"ר אירגון השחקנים, אריה אלטר, היו טענות קשות: "הגשתי תוכניות כבר ב-2007, הצגתי תוכניות למניעת האלימות במגרשים. לשחקנים יש את היכולות לשלוט באוהדים ולשמש דוגמא. יש לנו תוכנית שמטפלת מ-א' עד ת' אך מתקבל הרושם שכולם פחדנים, אתם לא רוצים לטפל בנושא בשטח. המניעה לאלימות צריכה להיות יותר מאסיבית ואנחנו מקווים להשפיע על כולם בכדי למגר את התופעה".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה