הפועל פתח תקווה חווה ימים לא קלים, אבל למועדון היו קבוצות שסחפו אחריהן אלפי אוהדים, כאלה שראו אליפויות והישגים גדולים שמעטות הקבוצות בכדורגל הישראלי שהצליחו להגיע אליהם. לקבוצה הזו יש מורשת, תארים וכמובן גם שחקני עבר שהיו לאגדות כדורגל. הפועל פ”ת גידלה כמה מכוכבי הכדורגל הגדולים ביותר ששיחקו בארץ - וכעת התור שלכם לבחור מי יהיו ה-11 הגדולים ביותר של המועדון, שיופיעו בקרוב בשדרת הכוכבים החדשה שתוקם באצטדיון שלמה ביטוח.
ביוזמת החברה לפיתוח פתח תקווה ועיריית פתח תקווה, וכן בהשתתפות המועדונים עצמם, אתר ONE וחברת שלמה ביטוח - הציבור מוזמן לבחור את ההרכב הגדול בכל הזמנים של כל אחד מהמועדונים הגדולים בפתח תקווה. 11 שמותיהם של הכוכבים הגדולים מהפועל פתח תקווה יוטבעו לצידם של 11 שחקני מכבי פתח תקווה הגדולים בכל הזמנים בשדרת הכוכבים החדשה והייחודית שתיחנך בצדו המערבי של האצטדיון לקראת פתיחת עונת המשחקים הקרובה.
במסגרת הפרויקט, גולשי ONE מוזמנים להצביע לשחקן האהוב עליהם מתוך רשימה של 33 שחקני העבר של הפועל פתח תקווה. לאחר שלב הבחירה הראשון, תצומצם הרשימה ל-22 שחקנים שזכו למירב הקולות מכל קבוצה ומהם ייבחרו בשלב האחרון 11 שחקנים מכל מועדון שייכנסו להיכל התהילה בשדרת הכוכבים החדשה של אצטדיון שלמה ביטוח. להצבעת האוהדים יהיה משקל שווה לזה של ועדת ההיגוי שתתכנס לאחר סגירת הצבעת הגולשים ביום רביעי הקרוב. ועדה זו תורכב מנציגי המועדונים ומנציגי החברה לפיתוח פתח תקווה.
בחרו את השחקן הגדול ביותר בהפועל פתח תקווה
קרלוס אולראן
אחד מהשחקנים הזרים הראשונים שהצטרפו להפועל פתח תקווה והיה לבולט ביותר מביניהם. שחקן ההגנה הארגנטינאי הגיע ב-1990 והנהיג את הקבוצה בחוליה האחורית, כמגן שמאלי ובלם. ניחן בחכמה, יציבות וביטחון גדול. בעונתו הראשונה עמד בראש ההגנה הטובה ביותר בליגה, אך הפסיד אליפות למכבי חיפה בפער של נקודה והפסיד גם את גביע המדינה לאותה יריבה, כך שפספס דאבל ממש על קו הסיום של העונה. שנה לאחר מכן, חגג זכייה בגביע האחרון של 1992. הוא שיחק אמנם רק שלוש שנים בפתח תקווה, אבל זכה לאהדה גדולה.
ניר אלון
שיחק במשך עשור בהפועל פתח תקווה. מהבלמים הגבוהים והחסונים שנראו על מגרשי הכדורגל. גובהו היה קרוב לשני מטרים והוא היה שחקן הגנה חכם. מהר מאוד הפך לאחד ממנהיגיה של הפועל פתח תקווה ועזר לה להגיע לצמרת בשנות ה-80, כשהקבוצה סיימה פעמיים במקום השני בליגה הבכירה, אחרי שבילתה בליגת המשנה קודם לכן. לקראת סיום הקריירה הוא זומן גם לנבחרת, אבל פציעה קשה ממנה הוא לא הצליח להתאושש הובילה לסיום הקריירה שלו כשחקן. הוא נאלץ לפרוש בשלב מוקדם יחסית ואולי אפילו לא הצליח לממש את מלוא הפוטנציאל שהיה טמון בו, אך אין ספק שהיה בין הגדולים.
וואליד באדיר
בין הקשרים האחוריים המצליחים והיעילים בארץ. הוא נולד בכפר קאסם ושיחק שבע שנים בהפועל פתח תקווה ולאחר מכן יצא לשנה אחת לווימבלדון, שם הוא כבש נגד מנצ'סטר יונייטד שהייתה אלופת אירופה ואלופת אנגליה. הוא ניחן לא רק ביכולות הגנתיות אלא גם ביכולות התקפיות, שהובילו אותו להגיע אפילו לליגת האלופות בשתי קבוצות ישראליות בולטות ולשחק במדי נבחרת ישראל.
איתן בודניוק
אחד מהשחקנים הבודדים שרשמו 16 עונות במדי הפועל פתח תקווה – שיחק במועדון לראשונה בעונת 1975/76 ונשאר עד עונת 1990/91. היה קפטן, מנהיג ובלם מוביל בקבוצה. בזכותו, בין היתר, הפועל פתח תקווה חזרה להיות קבוצת צמרת לגיטימית וסיימה שלוש פעמים כסגנית האלופה, עם העפלה נוספת לגמר גביע המדינה. אמנם הוא לא סיים את הקריירה עם תואר משמעותי, אך זכה להניף שלוש פעמים את גביע הטוטו.
מני בסון ז"ל
חלוץ ששיחק בין השנים 1985-1996. היה אחת מהדמויות האהובות בקרב שחקני העבר והאוהדים של המועדון, כזה שתמיד היה אפשר לסמוך עליו שיפציע ויבקיע שער חשוב ברגעי הדרמה, כפי שקרה בין היתר גם בגמר הגביע של 1992 נגד מכבי תל אביב בו הוא הוביל את הקבוצה לניצחון 1:3 עם צמד שערים בהארכה. לאחר מכן היה זה שהבקיע את השער הראשון בגביע אירופה במשחק נגד סטרומגודסט בנורבגיה.
שי הס
הילד שהפתיע את כולם. שוער שגדל במועדון והפך לשחקן הרכב לגיטימי בקבוצת הבוגרים של הפועל פתח תקווה במשך שבע שנים, אחרי שהועדף אפילו על פניו של איציק קורנפיין. סיפק הצלות ענק ובין היתר בזכותו הקבוצה סיימה ב-1997 במקום השני בליגה. שיחק בין השנים 1991-1999 בהפועל פתח תקווה.
יעקב ויסוקר ז"ל
יענקל'ה פתח את הקריירה כשחקן התקפה בהפועל פתח תקווה, עבר לשער במקרה בגלל הרחקת השוער הראשון ומאז הפך לאחד השוערים הגדולים בהיסטוריית המועדון. שיחק בקבוצה בימים בהם היא שלטה ביד רמה בכדורגל הישראלי. ביחד איתו, הפועל זכתה בשש אליפויות ובחמש עונות נוספות סיים עם הקבוצה במקום השני, כאשר בכל אחת מן העונות הללו הוא מיעט להוציא כדורים מהרשת ובחלקן אף שימש כבועט הפנדלים של הקבוצה. היכולת שלו להיות שוער בלתי ניתן להכנעה הובילה אותו גם לנבחרת ישראל ובשנים בהן הוא שיחק בליגה הפועל שמרה על יציבות ובקושי ספגה.
יצחק (איציק) ויסוקר
האח הצעיר של יעקב ויסוקר, צמד השוערים הנודע. התחיל את הקריירה כחלוץ אבל בגלל אחיו עבר לשחק בשער. הוא הגיע להפועל פתח תקווה לאחר תקופת האליפויות ושיחק בה בין השנים 1963 עד 1977, אך היה משחקניה הבולטים במאבקי הצמרת ופעמיים סיים איתה במקום השני בטבלה. זה הוביל אותו כמובן גם לנבחרת, בה רשם הופעות מוצלחות רבות, כולל כמובן במונדיאל 1970 ובמשחקים האולימפיים ב-1976.
משה (ג'רי) חלדי ז”ל
גדל בהפועל חיפה ועבר לאזור המרכז בגיל צעיר כדי לשחק בהפועל פתח תקווה. הוא זכה איתה בארבע אליפויות ובגביע. למרות גילו הצעיר, היה מכוכבי רצף האליפויות המרשים של הקבוצה. שיחק באוסטרליה, בהכח סידני ובמלבורן, חזר לארץ ופרש במדי הפועל פתח תקווה, אחרי שסיימה כסגנית האלופה וכפיינליסטית בגמר הגביע, בעונה הכפולה של 1966-1968.
שאול חייק
בין החלוצים הבולטים בהיסטוריה של הפועל פתח תקווה. שיחק בקבוצה משנת 1965 ועד 1973, כך שהגיע למועדון אחרי עונות האליפות הגדולות. אמנם הקבוצה לא הצליחה לשחזר את ההישגים הללו, אבל למרות הירידה ביכולת שלה, חייק היה הכובש המוביל שלא הפסיק להפציץ רשתות, תוך שהצטיין במיוחד במשחק הראש שלו, ולא פעם סיים כמלך שעריה.
אלון חזן
גדל באשדוד ובגיל צעיר עבר לשחק במדי הפועל פתח תקווה, שם הוא פרץ לתודעה. היה קשר ימני חכם מאוד ובעל אישיות מרשימה. הוא קטע רצף של שנים בלי ניצחון בדרבי עם שער בנגיחה שקבע 1:2 על מכבי פתח תקווה, עזר לקבוצה לסיים פעמיים כסגנית האלופה, הניף שני גביעי טוטו, והוביל את הפועל פתח תקווה לזכייה בגביע ב-1992 עם 1:3 במשחק הגמר על מכבי תל אביב בהופעה אישית נהדרת עם שני בישולים. בהמשך שיחק אצל הגדולות של הליגה, עבר לווטפורד האנגלית ועזר לה לעלות בחזרה לפרמייר ליג. היה שחקן מודרני, מהיר וחכם.
מנור חסן
אחד משחקני הנוער הבולטים שצמחו במועדון בשנות ה-90. היה קשר יצירתי, דריבליסט עם מסירות ובעיטות נהדרות. אחרי שש שנים עזב את הקבוצה ובהמשך חזר לחמש עונות נוספות. עזר לקבוצה לסיים במקום השני בעונת 1996/97 בליגה וזכה בגביע הטוטו ב-2004/05.
ציון יוסף
מגן ימני מרשים ששיחק בין השנים 1976 עד 1986 בהפועל פתח תקווה, שחלק מהן היו בליגה הראשונה וחלק בליגה השנייה, שנים בהן הקבוצה דשדשה בין הליגות הבכירות. נודע כשחקן קשוח ששמר היטב על כל שחקן התקפה יריב. באמצע אחת מהעונות בהן בילתה הקבוצה בליגת המשנה הוא רצה לפרוש מכדורגל, אך השתכנע להמשיך לשחק והיה אחד מאלה שנתנו את הנשמה.
רפי כהן
אחד מהשוערים הטובים ששיחקו בהפועל פתח תקווה. עוד בטרם מלאו לו 18, אברהם גרנט הקפיץ אותו לעמדת השוער הראשון ובגיל 21 הוא ערך הופעת בכורה בנבחרת. שיחק בשתי קדנציות בקבוצה, הראשונה בין 1988-1993 והשנייה בין 1999-2008. בראשונה, הוא זכה בגביע המדינה, בשני גביעי טוטו ואף היה חלק מקבוצה שרצה בצמרת. פרש בגיל 42 עם 546 הופעות ליגה, שני בטבלת שיאני ההופעות בכל הזמנים, כאשר 335 מהן היו במדי הקבוצה.
יוסי לוי
קיצוני שמאלי עם כישרון גדול ברגליים שהגיע ב-1988 להפועל פתח תקווה. במהלך עונת 1990/91 הוא הפך לבורג משמעותי בקבוצה, שרצה בצמרת ונאבקה על צלחת האליפות. הבקיע שערים יפים, בעיקר מחוץ לרחבה. זכה בגביע המדינה ב-1992 וזכה פעמיים בגביע הטוטו.
ניר לוין
אחד מהחלוצים הבולטים בתולדות הקבוצה. הגיע אליה בשנת 1984, הבקיע בצרורות והיה מלך השערים של הקבוצה במשך חמש עונות רצופות, מה שהוביל אותו לצאת לחו"ל ולחתום בגנט הבלגית, אך הוא נפצע וחזר לארץ אחרי עונה אחת. הוא שב לפתח תקווה ב-1990, סיים כמלך השערים של הליגה עם 20 כיבושים והקבוצה סיימה כסגנית האלופה וסגנית מחזיקת הגביע. עונה לאחר מכן לקח חלק בזכייה בגביע המדינה השני של המועדון. כמו כן, זכה בגביע הטוטו.
אלי מחפוד
קפטן ששיחק בקבוצה מ-1979 עד 1993 ונחשב לאחד מהשחקנים האהובים על האוהדים. הקשר החל לשחק בזכות הצערת הסגל אחרי ירידת ליגה, החזיר את הקבוצה לליגה הראשונה ואף הצעיד אותה קדימה למאבקי האליפות בשנים בהן סיימה שלוש פעמים כסגנית האלופה. ב-1991 הקבוצה העפילה לגמר הגביע והפסידה - אבל שנה לאחר מכן הקבוצה שוב הגיעה לגמר ומחפוד כבש את שער היתרון ב-1:3 על מכבי תל אביב בדרך להנפת הגביע. בנוסף, זכה שלוש פעמים עם הקבוצה בגביע הטוטו.
כרמלו מישיש
חלוץ צרפתי שכיכב בין השנים 1993-1996 והיה אחד מהבולטים בקבוצה. מדובר בשחקן שרשם הופעות במועדונים גדולים בליגה הצרפתית ואפילו זכה לשחק במדי נבחרתו, והגיע כחיזוק למלאבס. אחד מהשערים הזכורים ביותר שלו היה עם כדור מחצי מגרש נגד הפועל בית שאן.
שלמה נהרי
שחקן התקפה ששיחק במועדון מ-1956 עד 1965. ניחן ביכולת הבקעה מרשימה, כבר מימיו הראשונים כשחקן. עזר לקבוצה לזכות בגביע המדינה הראשון בתולדותיה והיה חלק מהרצף המרשים של זכייה בחמש אליפויות רצופות. כמות השערים הגדולה שהבקיע הובילה אותו להיות בין ששת הכובשים הגדולים במועדון מאז קום המדינה.
בוריס נורמן
העולה מברית המועצות ששיחק בהפועל פתח תקווה בין השנים 1972-1977 עם הספרה 8 על הגב, קשר שנתן את הלב וגרם לכולם להתאהב בו. יש הטוענים כי בזכותו הקבוצה השתפרה והצליחה להפוך מקבוצת תחתית לכזאת שמסיימת בצמרת הליגה, כך שהייתה לו השפעה אדירה על הנעשה במגרש.
יחיאל סאלם
בלם נהדר שהצטיין בשנות ה-70 ותמיד היה עם חיוך על הפנים. כבר מגיל צעיר הוא תפס מקום בהרכב של הפועל פתח תקווה, שיחק עם נוכחות מרשימה על המגרש, קיבל את סרט הקפטן ולא פעם גם ידע להבקיע שערים חשובים עם הראש במצבים נייחים. גם אחיו אהרון שיחק בקבוצה. בסך הכל רשם 14 עונות בכחול עם מעל 300 הופעות.
גיל סבו
הגיע מנוף הגליל ושיחק בשנות ה-80 בהפועל פתח תקווה למשך חמש עונות כקשר אחורי. במשחקיו גילה נחישות ואופי קשוח עם מלחמה על כל כדור. הוא הצליח לאזן את הקבוצה מבחינה הגנתית, ולצד זאת כבש שערים חשובים במשחקים גדולים מול יריבות מהצמרת של הכדורגל הישראלי. יחד איתו, הקבוצה זכתה בגביע הטוטו והגיעה למקום השני בטבלה.
נחום סטלמך ז"ל
מהחלוצים הבולטים בכדורגל הישראלי בכל הזמנים, בעיקר בשל משחק הראש המשובח שלו שזיכה אותו בכינוי "ראש הזהב". שיחק בקבוצה בשנים 1951-1969 ובשנים אלו הקבוצה הייתה בשיאה, כולל הישג ענק של זכייה בחמש אליפויות רצופות. בסך הכל הוא זכה בשש אליפויות, הגיע עם הקבוצה לשש סגנויות והניף גביע אחד. בגמר הגביע, אגב, הוא כבש את שער הניצחון שקבע 1:2. התרומה הגדולה שלו התבטאה כמובן בכך שהפך למלך השערים הבלתי מעורער של המועדון עם 197 שערים וגם שיחק במדים הללו 16 עונות, יותר מכל שחקן אחר. מעבר לכך, היה קפטן נבחרת ישראל ושערו המפורסם ביותר במדים הלאומיים היה מול שוער נבחרת ברית המועצות, לב יאשין, בהפסד 2:1 ב-1956. לאחר פרישתו, אימן את הקבוצות הבכירות בארץ, מונה לעוזרו של שלמה שרף בנבחרת וכאשר שהה איתה בספרד נפטר במפתיע מדום לב.
בני קוזושווילי
אחד הסמלים הגדולים הגדולים של המועדון והשחקן בעל כמות ההופעות הגדולה ביותר במדי הפועל פתח תקווה עם 432 הופעות בליגה ובגביע המדינה. המגן הימני שיחק 15 עונות בקבוצה, בהן הוא זכה בגביע המדינה ב-1992, עם סרט הקפטן על היד. לאורך רוב שנותיו במועדון גילה יציבות, כושר גופני נהדר ורשם כמות הופעות גדולה מידי עונה. כמו כן, זכה שלוש פעמים בגביע טוטו.
בועז קופמן ז"ל
מהחלוצים המרשימים של הפועל פתח תקווה. שיחק בקבוצה בימי הזוהר שלה, בין השנים 1951-1968, והבקיע 150 שערים בכל המסגרות. היה אחד מהשחקנים שהובילו את הקבוצה לזכייתה הראשונה באליפות ב-1955 בעונה שבה הוא כבש 16 פעמים. היה זה שכבש את השער הראשון באצטדיון האורווה בעיר והבקיע לא פחות מעשרה שערים במשחקי הדרבי בליגה. בסופו של דבר, זכה בשש אליפויות ובגביע אחד.
אדורם קייסי
מהמגנים השמאליים הגדולים שצמחו בכדורגל הישראלי. החל את דרכו בהפועל פתח תקווה ובעונתו הראשונה בבוגרים כבש נגד בית"ר תל אביב שער ניצחון מ-30 מטר ששלח את היריבה לליגה השנייה ואת קבוצתו למבחנים, שם היא ניצלה ונשארה בליגה הראשונה. בהמשך עבר למכבי חיפה, שיחק בנבחרת ישראל ושב לעונה אחת אחרונה במדים הכחולים בה הוא זכה בגביע הטוטו.
מוטי קקון
החלוץ שזכה לכינוי "העיט" היה לאחד מהכובשים הבולטים של הקבוצה, בזכות מהירות גבוהה וסיומת קטלנית. פרץ בתחילת שנות ה-90 והיה שותף לזכייה בגביע המדינה ב-1992, אף שלא השתלב בהרכב באותה עונה. הקבוצה בה שיחק הייתה בצמרת הליגה, ב-1997 היא סיימה במקום השני בטבלה והוא עצמו סיים כמלך שערי ליגת העל. בהמשך כבש שערים במסגרות אירופאיות ועבר לשחק במרידה הספרדית, אך העסקה נפלה בגלל שהקבוצה לא שילמה והוא חזר לאצטדיון האורווה על מנת להוביל את הקבוצה בהתקפה.
אריה רדלר ז"ל
מגן שמאלי שהגיע להפועל פתח תקווה בשנת 1956 מהפועל רמת גן. הוא זכה בגביע המדינה עם הקבוצה ב-1957, תקע יתד בהרכב בעונות האליפות הגדולות והיה חלק בלתי נפרד מהקבוצה הגדולה והמעוטרת בתולדות המועדון. נולד באירופה ועלה לארץ בשנות החמישים, שיחק ככדורגלן בזכות גיוסו לצה"ל והפך גם לאיש חינוך ולמאמן.
גבי רוזנדורן ז"ל
קשר אחורי שהגיע להפועל פתח תקווה בגיל 21 ובלט לטובה. למרות שהוצב במרכז המגרש, לא פעם הוא הבקיע שערים חשובים. ביחד איתו, הקבוצה הגיעה עד לגמר גביע המדינה ב-1974, כאשר הוא הבקיע את אחד מהשערים החשובים בדרך למעמד בחצי הגמר נגד בית"ר ירושלים. הוא שיחק במשך 8 עונות בהפועל פתח תקווה.
דב רמלר
אמנם הוא לא שיחק בתקופת הזוהר של הפועל פתח תקווה, אבל היה השחקן שהדליק את הניצוץ ביציעים כאשר שיחק בהתקפה. הגיע לגמר הגביע בעונתו הראשונה במועדון ב-1974 כשחקן צעיר, לאחר מכן ירד ליגה עם הקבוצה ונשאר בניסיון לעזור לה לטפס בחזרה למעלה, החזיר אותה לליגה הראשונה וב-1980 סייע לה לשרוד בה עם שער ניצחון דרמטי על הפועל באר שבע. היה לו משחק ראש נהדר והתמצא היטב ברחבה של היריבות.
זכריה רצאבי ז"ל
היה אחד מכוכביה של הפועל מחנה יהודה, הקבוצה השכונתית של פתח תקווה שדבק בה הכינוי "ברזיל הקטנה", ומהר מאוד עבר לשחק כקשר שמאלי בקבוצה הגדולה של העיר, הפועל פתח תקווה, בין השנים 1955-1963. כבר אחרי שנתיים בקבוצה, הוביל אותה לזכייה בגביע המדינה תוך שכבש בגמר, הפך לגורם משמעותי וקיבל את הכינוי "היהלום השחור". החל מ-1959 היה שותף מלא להישג ההיסטורי של המועדון, עם הזכייה בחמש אליפויות רצופות. הוא הוכתר למלך השערים של הקבוצה ארבע פעמים, היה מלך שערי הליגה הבכירה והפך למלך השערים במשחקי הדרבי העירוניים בין הפועל למכבי פתח תקווה עם 11 כיבושים. לאחר האליפות האחרונה ב-1963 הוא עזב, חזר למחנה יהודה, הוביל את הקבוצה להצלחה וחסרונו הורגש בהפועל פ”ת.
יוסי שבחון
גדל בפתח תקווה והיה לאחד מהשחקנים היצירתיים בחוליית הקישור שלה בתחילת שנות האלפיים. זכה איתה בגביע הטוטו בעונת 2004/05 ושנה לאחר מכן הצליח להשאיר את הקבוצה בליגה בזכות יכולת אישית נהדרת עם 11 שערים אישיים. שיחק במשך שש עונות במועדון ולאחר מכן נדד בין קבוצות אחרות בארץ.
יוסי שושני
הקשר שגדל בבאר שבע הגיע לעונה אחת בפתח תקווה בהשאלה. לאחר מכן, הקבוצה החליטה להעביר אותו לשורותיה בעונת 1988/89 והוא הפך לאחד מהשחקנים שסיפקו לה הכי הרבה מספרים באותה תקופה. שושני היה חלק ממאמציה של הקבוצה לזכות באליפות בשנות ה-90, אך נאלץ להסתפק במקום השני. הוא הגיע לגמר הגביע ב-1991 ולמרות הופעה מצוינת לא זכה להניף את התואר, אבל שנה לאחר מכן זה בהחלט קרה והיה לו חלק משמעותי בזכייה הזו. בסך הכל, שיחק בשבע עונות שונות במועדון.