מאז מלחמת עזה שנכפתה על מדינת ישראל באותה שבת ארורה, מאות אלפי חיילים גויסו למילואים במערכים השונים. ההתגייסות של חיילי המילואים הובילה גם את התגייסותם של עשרות אלפי אזרחים ואנשים טובים, שהביעו את התמיכה שלה בכל מיני צורות, בעיקר בכל מה שקשור לאוכל. עשרות אלפי מנות מחולקים מדי יום מכל הקשת, מאמהות דואגות ועד לשפים של מסעדות יוקרה שמנסים לתרום גם את החלק שלהם, הכל כדי שהחיילים שלנו יאכלו כמו שצריך וגם כדי שהמשפט "הצבא צועד על קיבתו" יקבל עוד משנה תוקף. 

נבחרות ישראל השונות בכדורגל, מחזיקות במשימה חשובה מאוד יותר מזמן רגיל – לנצח כדי להראות לאירופה שעם ישראל חי וקיים. כחלק ממערכי הנבחרת, גם הפעם יש דגש חשוב לקיבה של השחקנים ושף הנבחרת יהודה עמר שוב הצטרף להאכיל את שחקני הנבחרת הצעירה. עמר, שהיה אמון על התזונה של השחקנים בטורניר היורו הצעירות בקיץ, עבר את התקופה האחרונה גם בשילוב של הארחת מאות משפחות מפונות במלון שרתון וגם ביוזמות פרטיות לפינוק החיילים ברחבי ישראל. הפעם זה התור של שחקני הנבחרת הצעירה להתפנק, העיקר שישיגו תוצאה טובה בצמד המשחק הקרוב נגד פולין וקוסובו. 

יהודה, ממשימה אחת לשנייה, הפעם לייצג את ישראל הצעירה, מה הכנת בתפריט?
“לפני הכל והכי חשוב, אני רוצה להשתתף בצער כל המשפחות שאיבדו את היקירים שלהם, שאיבדו את החיילים שלהם, החברים שלהם. רוצה לחזק את משפחות כל החטופים ולחזק את החיילים וכוחות הביטחון שעושים עבודה גדולה. בתפריט הפעם לקחתי את כל הכוחות שיש לי ואת כל התפריטים של הקבוצות שהתארחו אצלי במלון שרתון תל אביב”. 

יהודה עמר עם החיילים (פרטי)יהודה עמר עם החיילים (פרטי)

איזה קבוצות?
”לקחתי קצת מנבחרת גרמניה, ניס, ריאל מדריד ועוד כל מיני קבוצות שביקרו בתל אביב והביאו לי כיוון חדש. חיברתי אותם ובניתי תפריט חזק עם תזונה נכונה עם טכניקות הכנה של דיאטנים בכל העולם, אספתי הכל והכנתי תפריט אחד. אני מקווה שהשחקנים יבינו את התפריט הזה. הבאתי קצת נגיעות כדי שירגישו את הבית, בסוף זה חבר’ה צעירים שרגילים לאוכל של הבית. כמובן שזה בלי הרבה שמן ולא מתובל יותר מדי, לפני משחק צריך להימנע מהרבה בשר אז יהיה יותר עוף. כל פעם אני משחק עם הטכניקות והצבעים, כדי שהכל יראה להם טוב ומזמין”. 

איך באות לידי ביטוי ההכנות מהצד שלך בזמן מלחמה?
”זאת תקופה לא פשוטה ומאוד מורכבת עם המון חששות. לא לשכוח שאני נכנס אל תוך מטבח עם צוות זר שאני לא מכיר וזה שונה מהקבוצה שיש עוד אנשי צוות שעוזרים ותומכים סביבך. זה להיות במטבח עם צוות מקומי משעה 6 בבוקר עד 11 בלילה, אז תמיד צריך להשגיח. אני יכול לספר סיפור מהמשחק האחרון נגד בולגריה, היו לי שתי שוטפות כלים מאיראן. כשהן שמעו שאני מישראל הן מאוד הסתקרנו. אחת מהן עשתה גוגל כדי לדבר איתי, לקחתי את הטלפון שלה ועשיתי תרגום מאיראנית לעברית, כשהיא ראתה שיש לה עברית בטלפון היא מאוד נלחצה וחשבה שאפשר לבטל את זה. בסוף הבאתי לה דגל ישראל שיהיה לה מתנה, אני לא יודע מה היא עשתה עם זה, אבל אני בטוח שהרושם שלה השתנה”. 

יהודה עמר (פרטי)יהודה עמר (פרטי)

כמה זה חשוב שהשחקנים יאכלו כמו שצריך?
”מאוד חשוב בקבוצת ספורט שהשחקנים יאכלו טוב וימלאו את המצברים. זאת קבוצה די חדשה ואני כמעט לא מכיר אף שחקן, אבל אני אלמד אותם ואתן להם לאט לאט את התחושה של ישראל. הבאתי הרבה פרודוקטים מהארץ, אפילו פתיתים שירגישו את הבית כי מסתבר שהרבה עדיין אוכלים את זה כחלק מהתפריט. החדר אוכל זה המקום הכי רגוע שיש מבחינתי, אז אני רק רוצה לעשות הכל שיהיה מרגיע, טעים, בריא ומנחם”. 

ברמה האישית איך אתה רואה את המשימה הזאת בתור השף של הנבחרת?
”רק נקווה שנחזור עם ניצחונות בתקופה הקשה הזאת. בסוף זו שליחות של כולם. גם אני משאיר אישה ושני ילדים קטנים בנוסף לבן הגדול הבכור. זאת תקופה לא פשוטה ואני מרגיש סוג של מילואים. זה לא בילוי או טיול, אני רואה בזה כשליחות לדאוג לכל השחקנים שלא יחסר להם כלום. אומרים הצבא צועד על קיבתו, גם השחקנים צריכים את זה ולהיות רגועים שיש להם את כל המזון כדי להצליח”. 

יהודה עמר (פרטי)יהודה עמר (פרטי)

דאגת לפינוקים מיוחדים אם תשיגו ניצחון?
”יהיה שולחן שבת מפנק עם חלות שבת שנכין במלון, יהיה קציצות, צלי בקר, קוסקוס, גוש סינטה ודמי גלאס שהבאתי מהארץ, סלטים של שישי כמו מטבוחה, טחינה, חומוס, אריסה וסחוג. ביום שבת אפילו דאגתי לצוות המקצועי לג’חנון שאכין פה עם עגבניות מגורדות, הכל כדי שירגישו את הבית. אחרי היורו שהיה בגאורגיה קיבלתי הבנה כמה האוכל חשוב גם מסביב לאווירה ולאנרגיות”.

זאת נבחרת צעירה חדשה, לא הנבחרת המגובשת שהגיעה לחצי גמר יורו. כמה זה דורש ממך גם היכרות של השחקנים?
”היה לנו כבר משחק אחד שנסענו למשחק נגד בולגריה והכרתי חלק מהשחקנים החדשים. תיק-תק נכיר את השחקנים וכל שחקן מה הוא אומר, אני אוהב להסתובב בשולחן לראות אם טעים או לא טעים, מה אוהבים ומה פחות כדי להשתפר כל פעם לפי הצורך של השחקנים. מהיורו חזרתי לעבודה בשרתון שם קיבלו אותי באהבה ואני עובד שם סביב השעון. עכשיו יש טירוף עם המפונים מהצפון ומהעוטף, ככה שאין רגע דל”. 

יהודה עמר (פרטי)יהודה עמר (פרטי)

ראינו ברשתות החברתיות שגם במלחמה היית בהרבה פעילויות לטובת החיילים.
”בתקופת הלחימה הרמתי מערך שלם כדי לפנק את החיילים בשטח. לקח שלושה-ארבעה ימים במלון להבין מה קורה, ברור שהכל בוטל. נבחרת גרמניה הייתה אמורה להתארח כאן, אז הכל בוטל. בניתי צוות של לוחמי מטבח במלון. הגענו בשעות הקטנות של הבוקר, בישלנו ויצאנו לשטח. לא בישלנו כמויות של 2,000 מנות מבלי לדעת לאן זה הולך. בישלנו כל יום 500-600 מנות, נסעתי ביחד עם לוחמי המטבח למקומות שהיה קשה להגיע אליהם ולא פינקו אותם. חיילים שנמצאים בתוך הקיבוצים, הגענו עד אליהם. זה הגיע למצב שחיכו לנו בשטח. גם יצא לנו לפנק את החיילים בצפון ועשינו שם על האש עם 700 קילו בשר, היה שם הרבה שמח וגם לנו זה מילא את הלב ברמות הכי גבוהות שיש. היום במלון יש לנו 200 איש מהצפון ומהעוטף, לא התפשרתי כמו שאר המלונות ונתנו לפי החוזה, החלטתי שאני עושה הכי טוב שיש. אצלנו לא יודעים לתת משהו פחות ממצוין ונותנים ארוחות שדומות מאוד למה שיש ביום יום. זה כיף גדול והכי חשוב בתקופה הקשה הזאת לתת ולעשות בשביל אלו שנמצאים במשבר”. 

לסיום, מה אתה מאחל לקוראים, לאוהדי הכדורגל ובכלל?
”אני מאחל לכולם שנחזור לשגרה, שהחטופים יחזרו בריאים ושלמים, שנחזור לחיות בשלום ובשקט, שאף אחד לא ידע צער וכאב, שנסתובב בעולם בלי פחד עם דגל ישראל ולא נחשוש לקחת אוטובוסים של מאבטחים שילוו אותנו לשחק כדורגל. שיהיה לנו בהצלחה במשחקים ושנחזור עם חיוך ענק כדי לשמח את המדינה, יש פה את השחקנים הכי טובים שיש והצוות הכי טוב שיש, זה הבסיס להכל”. 

יהודה עמר (רויטרס)יהודה עמר (רויטרס)
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה