שר התרבות והספורט, חילי טרופר, קיבל אמש (ראשון) את המלצות המועצה הלאומית לספורט לשנות את מדיניות התקצוב של הספורט הישראלי בשנים הקרובות במטרה להכפיל את כמות המדליות בכל תחרות ספורט בין-לאומית. בעקבות זאת, השר השיק את מדיניות התקצוב החדשה לספורט הישראלי.
לפי ההודעה של השר, תשתנה מדיניות התקצוב במבחני התמיכה לגופי הספורט השונים, בחשיבה על קידום ההישגיות של הספורטאים בכל ענף ספורט. “בשל הרצון להמשיך ולפתח את הספורט הישראלי, יתווסף מאפיין של הישגיות לכל גוף בספורט הישראלי - ככל שיביא הישגים גבוהים יותר, כך התקציב שיקבל מהמשרד יעלה”, נמסר מלשכתו.
מדד ההישגיות שמתווסף לחישוב תקציב הספורט במבחני התמיכה ידרוש מהגופים, האולימפיים והלא-אולימפיים כאחד, להציג הישגים ספורטיביים משמעותיים על מנת להתרחב ולהפוך לכזה שמשפיע על פעילות הענף גם ברמה הבינלאומית. יתר על כן, השר ייתן דגש על שלושה תחומים נוספים שיידרשו מהאיגודים השונים: קידום אנשים עם מוגבלות בספורט הישראלי, קידום ספורטאים מהפריפריה וקידום הספורט הנשי של כל ענף ספורט.
מטרת העל של המדיניות היא להכפיל את מספר המדליות תוך 7 שנים, עד אולימפיאדת לוס אנג’לס 2028, מ-12 המדליות האולימפיות, פראלימפיות ושל הענפים שאינם אולימפיים שהושגו ב-5 השנים האחרונות, עד ל-24 מדליות בשנת 2028.
מימוש הפרמטרים מתבטא לידי תקצוב באופן הבא: הניקוד להישגיות הוכפל, אגודה שפועלת בפריפריה תקבל פי 1.5 יותר תקציב מאגודה הפועלת במרכז (לענפים אישיים), התקצוב לענפי ספורט הנשים יעלה ב-25% והתקצוב לכלל העוסקים שיפעלו לשילוב אנשים עם מוגבלות יעלה ב-25%.
שר התרבות והספורט, חילי טרופר, מסר: “אני שמח שחברי המועצה הלאומית לספורט הצביעו ברוב מוחץ בעד שינוי מדיניות התקצוב בספורט הישראלי. המדיניות החדשה תיתן דחיפה לשאיפה למצוינות ולהישגיות ותגדיל את סיכויי הספורט הישראלי לגרוף מדליות נוספות בשנים הבאות”.
השר הוסיף: “לצד זאת, לא נשכח את המשמעות החברתית העמוקה שיש לספורט שלנו כמנוע לשינוי חברתי, ועל כן לצד ההישגיות נתעדף תחומים חשובים שדרך הספורט יוכלו לקדם שינוי חברתי רחב: קידום אנשים עם מוגבלות, שילוב מלא של נשים בספורט וקידום הפריפריה. אני שמח שהגענו לקונצנזוס רחב במועצה הלאומית לספורט וכי כל השותפים מכוונים ביחד למען הצלחת הספורט הישראלי כמודל של מצוינות הישגית וערכית”.