אחרי שההסתדרות הגישה עתירה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בדרישה לבטל לאלתר את ההוראה החדשה בתקנון ההתאחדות לכדורגל שמחייבת שחקנים לבצע בדיקות פוליגרף בכל נושא, תוך איום בהשעיה לשחקן שיסרב להיבדק, ההתאחדות לכדורגל הגיבה לבקשה של ההסתדרות. על שינוי התקנון נחשף ב-ONE.

במכתב התשובה ששלחה ההתאחדות לבית המשפט המחוזי בת”א נכתב בין היתר: “התיקון עבר לאחר עבודת מטה יסודית ומקצועית, אשר כללה דיונים, ניתוחים, התייעצויות מקצועיות וכיו”ב בוועדות ההתאחדות ובהנהלתה לאחר דיאלוג פורה וענייני, בו השתתפו, בין היתר, תובע ההתאחדות, מומחה לדיני ספורט בעל שם עולמי, נציגי קבוצות, מנכ"ל ההתאחדות ועורכי דין נוספים, ותכליתו להעניק כלי נוסף להבטחת ניהולו התקין של ענף הכדורגל תוך שמירה על כללי התחרותיות והספורטיביות - ובפרט, להתמודד עם תופעה של ‘מכירת משחקים’ בישראל”.

“דומה כי אין צורך להכביר בחומרתה של תופעה זו אשר פוגעת בטוהר המשחק, בספורטיביות, באמון האוהדים בקבוצות, ובאמון הקבוצות בשחקנים, בתחרות ובהוגנות, והלכה למעשה מרוקנת את המשחק מתוכן. דומה כי אין ולא יכול להיות חולק כי התכלית בענייננו – היא שמירה על טוהר המשחק – הינה תכלית ראויה. התרחבות תופעת מכירת המשחקים בענף, היא תוצאה קשה ובלתי נסבלת. יתרה מכך, למכירת  משחק אין השפעה רק על שתי הקבוצות המתחרות באותו המשחק, אלא ישנה השפעה גם על קבוצות נוספות, שגורלן נקבע מבעוד מועד, מבלי לקבל הזדמנות הוגנת. התופעה הזאת גוזלת את הספורטיביות מהמשחק ופוגעת אנושות בענף הספורט”.

ערן זהבי ולורנצו שימיץערן זהבי ולורנצו שימיץ' במאבק (עמרי שטיין)

“ניתן לומר שאלמלא ניתן להבטיח את טוהר המשחק - אין כלל טעם בקיומה ובארגונה של מסגרת תחרותית. כאשר משחקים מוכרעים באמצעים בלתי כשרים, הסמויים מן העין, ולא בשדה המשחק - אין עוד טעם בקיומם. השחקנים הם בעלי האינטרס הראשון במעלה בשמירה על טוהר המשחק, בראיה רחבה ובמנותק מיחסי הציבור שמעוניינים ההסתדרות וארגון השחקנים (המאוגד במסגרתה והמתיימר לייצג את האינטרסים של השחקנים) לעשות לעצמו באמצעות הליך משפטי זה”.

“בהיעדר טוהר - אין ספורטיביות, בהיעדר ספורטיביות - אין טעם בקיום מסגרת תחרותית, בהיעדר מסגרת תחרותית - אין משחק ובהיעדר משחק - אין שחקנים. למען הסר ספק, האפשרות להעמיד פרט לדין משמעתי כאמור בתיקון תיתכן אך ורק ככל שסירב הלה להתייצב לבדיקת פוליגרף על ידי חברת חקירות הפועלת בשירות ההתאחדות (ברגע שההתאחדות מוצאת לנכון להפעיל חברת חקירות, משמע שקיים חשד לביצוע פעולות לא תקינות), ולא לפי דרישה של מי מטעם ההתאחדות או נציגי בעלי קבוצות הכדורגל/כל גורם אחר המקיים יחסי עובד-מעסיק מול אותו פרט. לכן, כל אזכור הנוגע ליחסי עובד-מעסיק או ליחסי אמון בין הצדדים אינו רלוונטי לענייננו”.

שמעון מימון ושינו זוארץ (איציק בלניצקי)שמעון מימון ושינו זוארץ (איציק בלניצקי)

עוד נכתב: “ביחס לטענת המבקשת בדבר מהימנות הבדיקה – ההתאחדות עומדת על כך שהבדיקה מהימנה ב-90% (מעבר למאזן ההסתברויות במשפט האזרחי ובדין המשמעתי); תוצאותיה או למצער הידיעה כי שחקן סירב לבצע בדיקה כאמור קבילה בהליך משמעתי, שהוא הרלוונטי בענייננו; ואשר לכך שההתאחדות לא מוסמכת לחייב שחקנים בביצוע בדיקה, הרי שאין בכוונת ההתאחדות או בכוחה לחייב אף שחקן, ושחקנים אכן רשאים לסרב לביצוע בדיקה. עם זאת, על מנת לשמור על טוהר הספורט, לצד הסירוב עומדת סנקציה, בדומה לסירוב לבצע בדיקת סמים”. 

בתגובת ההתאחדות צירפו תצהיר של שמעון מימון, סגן יו”ר ההתאחדות ויו”ר ועדת התקנון, שבו נכתב בין היתר: “כפי שכבר הוסבר בפתח הדברים, הרעה חולה – תופעה של מכירת המשחקים – הינה תופעה הפוגעת בטוהר המשחק, בספורטיביות, בתחרות ובהוגנות. במשך שנים ההתאחדות עושה כל שלאל ידה על מנת למגר תופעה בזויה זו (בין אם בחינוך ובין אם בשליחת פיקוח מטעמה למשחקים השונים וכו’), ואולם, לאור אופי העבירה יש קושי לאושש את החשדות והמקרים”. 

“לפיכך, הובן כי נדרש לעשות שימוש בכלי נוסף שיצטרף אל סל הכלים הנוכחים, וחלילה לא יחליף אותם, ועל כן תוקן התקנון באופן שיאפשר לתובע ההתאחדות להעמיד לדין פרט אשר סירב לשתף פעולה ולהתייצב לבדיקת פוליגרף לבקשת משרד חקירות שמפעילה ההתאחדות”, הוסיף מימון.

ברק יצחקי: כשאימנתי הרגשתי שיש לי את זה
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה