מפלגת עוצמה יהודית מתכוונת להגיש בתחילת השבוע הבא לכנסת נקיטת סנקציות כלפי קבוצת ספורט שאוהדיה יבזו את ההמנון הלאומי, התקווה, כך נודע לראשונה ל-ONE.

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, החליט על הגשת הצעת החוק, בעקבות ביזוי ההמנון על ידי חלק מאוהדי בני סכנין במספר משחקים בתקופה האחרונה.

בהצעת החוק יבקשו לנקוט את הצעדים הבאים כלפי קבוצה שאוהדיה יבזו את ההמנון הלאומי: הספקת פעילות של הקבוצה לתקופה ממושכת, שלילת תקציבים מהמדינה, הטלת קנסות כבדים על הקבוצה, סגירת האצטדיון הביתי של הקבוצה לתקופה ארוכה, הטלת משחקי רדיוס על הקבוצה, ⁠מניעה משחקני הקבוצה להיכלל בסגל נבחרת ישראל.

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, אמר: "ביזוי ההמנון והמדינה פעם אחר פעם על ידי חלק מאוהדי קבוצת בני סכנין, כפי שראינו אמש, אינו מתקבל על הדעת. סכנין כבר מזמן היו צריכים לעוף לליגה של סוריה על תמיכה והסתה בטרור”.

איתמר בן גביר (אורן בן חקון)איתמר בן גביר (אורן בן חקון)

“הצעת החוק שנגיש תוכל לשים סוף למראות שחוזרים ונשנים. עם אכיפה וחוקים שנעביר בכנסת נוכל למגר לחלוטין את התועבה ההזויה הזו שאוהדים בישראל תומכים באויב. הדגל וההמנון הם מקור גאוותנו, אסור לאפשר פגיעה בהם", הוסיף.

בהתייחס לדבריו של השר בן גביר, בכיר בבני סכנין אמר: “מדובר בשר גזען וכושל ודבריו לא ראויים לכל התייחסות, הפשיעה ואלימות שמשתוללת ברחוב בקרב אזרחי ישראל הערבים הגוברת מיום ליום והשר הכושל הוא זה המופקד על ביטחונם האישי והקהילתי של כלל החברה הישראלית”.

“שוב הוא בוחר לתקוף ולאיים חשוב לציין שמועדון בני סכנין קם לפני יום הולדתו והעשייה החברתית והקהילתית וקידום דו קיום ושלום שהמועדון הוביל, הן יותר ממספר שנות גילו, איש ושר כושל בתפקידו דוגל בגזענות כלפי האזרחים הערבים, יתרה מכך הוא מקדם תהליכים לקיצוץ תקציבים, לתוכניות למיגור האלימות והפשיעה בחברה הערבית מתוך גזענית ואפליה מכוונת לחברה הערבית. נמשיך בעשייה שלנו ובהובלת תהליכים של ספורט ואחווה יחד”, הוסיף.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
הגדול מכולם: שחקן העונה בליגת העל - זהבי
לכתבה זו התפרסמו 89 תגובות הוספת תגובה