תוכנית הספורט של ישראל בשיתוף ONE משודרת בכל ערב מ-18:00 עד 20:00. את תוכנית הספורט ניתן לשמוע ברדיו תל אביב (102FM), רדיו חיפה (99.5FM ו-107.5FM). בנוסף לתחנות המכובדות, התוכנית משודרת גם כאן באתר. להאזנה לשידור לחץ כאן.
הערב בתוכנית הספורט של המדינה נדבר על ה-0:0 בין עירוני טבריה למכבי חיפה וכל האירועים משם עם המשטרה, נדון לקראת המשחק של מכבי תל אביב נגד הפועל ירושלים וניתן מבט גם לעבר הבכורה של אליניב ברדה עם הפועל תל אביב.
בתכנית הספורט של ישראל דיברנו עם סגן ניצב אריה דורון, דובר המשטרה ועם יהודה, אוהד מכבי חיפה שנכח אתמול (ראשון) באירוע האלימות באצטדיון גרין.
אריה, כששוטרים מגיעים למגרש כדורגל, איזה הוראות ניתנות להם?
אריה: ”קודם כל, כששוטרים מגיעים למשחק כדורגל, הם מגיעים לשמור על שלומם וביטחונם של הציבור. הם עוזבים את המשפחות שלהם כדי לאבטח ולשמור על שלומם וביטחונם. אם אתייחס למקרה הספציפי, אז ראינו סרטון שרץ גם ברשתות. משטרת ישראל העבירה את הסרטון לבדיקה של מח”ש שתחליט מה יש בסרטון, מה אומר הסרטון ומשם יגיעו להחלטות שלהם.
“אני מנסה להיכנס לראש של אדם שיוצא ביום שבת מהבית ויוצא לראות משחק ספורט והוא מצליח להחדיר למשחק אבוקות או זיקוקים או כל דבר אחר שיפר ויסכן את שלומו ובטחונו וגם את ביטחונם של אחרים ולא מצליח למצוא את התשובה”.
אבל אנחנו יודעים שגם אוהדי בית”ר ירושלים, במשחק שלהם מול באר שבע, התלוננו שהשוטרים שם נהגו כלפיהם בכניסה לאצטדיון בעוצמה יתרה. לא יכול להיות שכמו בסרטון, שוטר מכה אוהד. יש הנחייה בקרב השוטרים להעלות אגרסיביות?
אריה: ”השוטרים לא בטירוף והם עושים את העבודה שלהם על הצד הטוב ביותר. באירוע בבאר שבע 16 אנשים נעכבו לחקירה כי הם נתפסו עם כלים שיכולים לסכן את הציבור. בבאר שבע השוטרים תפסו ציוד ופירוטכניקה ודברים נוספים שיכולים לסכן את באי המשחק.
“מפכ”ל המשטרה דני לוי זימן אליו את יו”ר ההתאחדות לכדורגל ויו”ר ההתאחדות לכדורסל ועושה כל מה שהוא יכול על מנת למגר את תופעת הבלגן במגרשים. המפכ”ל לקח את זה על עצמו כאחת המשימות החשובות למגר את האלימות במגרשי הספורט. לא יכול להיות שכל משחק יגמר עם זיקוקים ואבוקות. אנחנו, משטרת ישראל, לא נאפשר אלימות במגרשים. במשחק האחרון בין טבריה לחיפה גם שוטרים נפגעו על ידי אוהדים ממקלות של הדגלים”.
נמצא איתנו גם יהודה, אוהד מכבי חיפה שנכח אתמול באירועים באצטדיון. אתה יכול לספר לנו מה היה שם?
יהודה: ”בסיום המשחק, הייתי מהקבוצה האחרונה שיצאה מהאצטדיון ויחד איתי עוד עשרות אוהדים. הקצין שעמד בכניסה, רעול פנים, עיכב חייל שהוציא לו חוגר, רצה לדעת שהוא לא קשור לכלום ושחרר אותו לדרכו. אחר כך, כשהקבוצה הגדולה בעצם התקרבה אליו, הוא אמר להם ‘סגרו את השערים’ כשאנחנו עוד בפנים. שוטרים נכנסו פנימה והתחיל כל הבלגן. הדחיפות, המכות, ילדים נגררים על הרצפה, הבעיטות לראש שראינו. אין לי מושג למה זה קרה.
אריה: ”בסיום המשחק, ביציע הצפוני, זיהו השוטרים אדם שזורק חזיז, ניסו לעכב אותו לבדיקה, התנפלו עליו אוהדים נוספים. הסרטון שרץ ברשתות הועבר לבדיקה של מח”ש. בסופה, נמשיך לדון מה היה שם או לא היה שם. יש לנו היום יכולת לבדוק את הנושא. בנוסף, אל תסיטו את הנושא. אתם צריכים להעביר את המסר ש: די עם האלימות במגרשי הספורט. השוטרים עושים את העבודה שלהם. כשאנחנו נראה פירוטכניקה או חזיז במגרשים, השוטרים יעשו את העבודה שלהם על מנת להסדיר ולשמור על הסדר”.
גם ראובן ואביבית יבלונקה, אביו ואחותו של חנן יבלונקה ז”ל, עלו לדבר בתכנית הספורט של ישראל על המשחק לזכרו.
אביבית, תספרי לנו על המשחק לזכרו של חנן ז”ל
אביבית: ”המון שחקני עבר שהיו פעילים בשלוש הליגות הבכירות בישראל לקחו חלק בנבחרת השלום והאחווה ומהצד השני עמדו חברים של חנן. זה היה משהו מאוד מרגש”.
איך הייתה ההיענות?
אביבית: “היו הרבה אנשים, אבל האזעקה של 15:30 גרמה לאנשים לפחד ולבוא. באו בסביבות ה-300 אנשים, הייתה נציגות של משפחות החטופים, אבא של מתן אנגרסט הגיע מהקריות לדבר פה, ההורים של אופיר צרפתי ז”ל, אחות של עומרי מירן, משפחות הנרצחים, המשפחה של ביבס היו. כל עוד שיש חטופים, הם חלק מהאירוע. זה לא רק חנן, אלה החטופים שצריכים לחזור הביתה”.
כשאתה רואה את המצב במדינה, מה עובר לך בראש?
ראובן: ”אגיד לך בכנות. לא רוצה להיכנס לפוליטיקה ולהביע דעה, אבל אני מקווה שתהיה עכשיו עסקה ושיחזירו כמה שיותר”.