קבוצת הכדורעף AOV אשדוד תשלם לליאור לוק ומורן צור פיצויים בסכום של 534,027 שקל, כך קבע בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע אתמול (שלישי). בפסק הדין גם מנהלי הקבוצה, אלכס בובריק ואורי שפירא, חויבו לפצות אותם.
ליאור לוק ומורן צור תבעו את קבוצת AOV אשדוד ומנהליה, באמצעות עו"ד דליה בושינסקי, לתשלום פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, זכויות סוציאליות שונות, פיצוי בגין הוצאת לשון הרע, נזקים לא ממוניים ועוגמת נפש - כל זאת לאחר שלכאורה פוטרו שלא כדין כאשר יש בידיהם חוזה לעונה נוספת.
השניים, בני זוג ושחקנים מוכרים בכדורעף הישראלי ששיחקו גם בנבחרות ישראל, חתמו בקיץ 2018 על הסכם העסקה למשך שלוש עונות באשדוד, אך לטענתם "הקבוצה ומנהליה הפרו באופן בוטה את מרבית חוקי העבודה, כמו גם את ההסכמים בין הצדדים".
ראשית, "הקבוצה החליטה על דעת עצמה ובניגוד למוסכם, לשלם להם בעונת 2019/2020 בערכי ברוטו במקום נטו". בהמשך, "שניהם פוטרו בפיטורים שלא כדין, בשעה שבה הנתבעים פועלים במכוון כדי לפגוע בהם, כאשר לוק פוטר במסגרת הודעה ללא שיחה, שימוע, בירור או התראה. ההודעה אשר כונתה 'הודעה על הפסקת הסכם עבודה', נמסרה לתובע בעודו מחזיק בהסכם לתקופה קצובה עבור עונת המשחקים 2020/21. זאת ועוד, התובע פוטר כחמישה חודשים לאחר ניתוח שעבר, בעודו מצוי בהליך שיקום מפציעה".
כמו כן, על פי כתב התביעה, מורן צור "פוטרה ביום מהעמותה לאחר שהתקיים בעניינה שימוע פיקטיבי. לטענת התובעת, פיטוריה בוצעו בהליך של פיטורים שלא כדין, בעודה מחזיקה בהסכם לתקופה קצובה עבור עונת המשחקים 2020/21. הן פיטורי התובעת והן פיטורי התובע בוצעו בחופף לפתיחת עונת המשחקים. כמו כן, הנתבעים אף העלו טענות פוגעניות בפני שחקני קבוצת הנוער של העמותה, בדבר גילה 'המתקדם לשחקנית כדורעף' כלשונם ואף רמזו כי עליה לפרוש וכל זאת על אף העובדה שבידיה חוזה לעונה נוספת עליו חתמו ביודעין. בנוסף, התראיינו הנתבעים לעיתונים והאשימו את התובעים ב'קשירת קשר' עם אנשי רשות הספורט במטרה להשתלט ולחסל את פעילות העמותה".
בכתב התביעה צוין כי "העמותה הלינה את שכרם ואת זכויותיהם לפיצויי פיטורים מזה חודשים ארוכים, ללא סיבה ותוך זלזול מתמשך בזכותם הבסיסית של התובעים. לטענת התובע, העמותה ניכתה את חלק הגמל ממשכורתו, אך לא העבירה אותו ליעדו. בנוסף, הנתבעים הפרו את חובתם לשלם לתובעים דמי הבראה לאורך תקופת העסקתם. זאת ועוד, העמותה הפיקה לתובעים תלושי שכר פיקטיביים, שאינם משקפים את צבירת זכויותיהם או את משכורותיהם כנדרש, תלושי השכר כוללים ניכויים שלא הועברו ליעדם ושאינם עומדים בהוראות הדין".
הקבוצה ומנהליה אלכס בובריק ואורי שפירא הגישו באמצעות עו"ד רועי רוזן כתב הגנה ותביעה שכנגד על 1.2 מיליון שקל, שנדחתה. בכתב ההגנה ציינו הנתבעים כי מדובר "בתביעה חסרת שחר וקנטרנית שאין בה דבר למעט שימוש פסול של התובעים בזכות הגישה לערכאות. כל תכליתה של התביעה הינה לגרום להם להעביר לרשותם סכומי עתק שאינם זכאים להם ולהתעשר שלא כדין על סמך פירוט חצאי אמיתות".
הם אף טענו כי השניים "קיבלו שכר ברוטו כנהוג בענף. הם בחרו לעשות ככל העולם על רוחם, ואף הגבירו את התסיסה בקרב שחקני המועדון, וכפועל יוצא את המשבר הכלכלי בו המועדון היה שרוי, כל זאת לשם השגת מטרת העל של התובעים - חיסול המועדון, זאת באמצעות התעמרות של ממש בחלק משחקני המועדון. כתוצאה מכך מספר שחקנים ביקשו לעזוב את המועדון והנתבעים נדרשו לגייס שחקנים נוספים בעלויות לא מבוטלות, על אף מצבם הכלכלי".
בית הדין לעבודה בראשות הדיינים יעל אנגלברג שהם, דינה כהן ומזל אברמסון קבעו כי הקבוצה ומנהליה צריכים לשלם פיצויים ללוק וצור. בנוסף, בית הדין מצא כי יש הצדקה להטיל אחריות אישית על מנהלי הקבוצה בעקבות מחדלי העמותה.
בעקבות זאת, בית הדין פסק כי הקבוצה וראשיה יפצו את ליאור לוק בסכום של 259,910 שקל ואת מורן צור בסכום של 274,117 שקל על הפרשי שכר לעונת 2019/2020, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, שכר לעונת 2020/2021, דמי הבראה, הפרשות לגמל, פיצוי בגין לשון הרע ועוגמת נפש. כלומר, בשורה התחתונה, ביחד הם יצטרכו לפצות את השניים בסכום מצטבר של 534,027 שקל לא כולל הוצאות משפט בסך 60,000 שקל.