הכדורגל ממשיך להתחדש ולהשתנות. VAR, חוקים חדשים בנוגע לנגיעות יד, חוקי נבדל, הגדלת מספר החילופים – אלו הם רק חלק מהשינויים שהתרחשו בעשור האחרון, וסביר להניח שעוד שינויים צפויים בעונות הבאות. מועצת IFAB (הארגון האחראי על החוקה במשחק), הכוללת חוקרי כדורגל (פיפ"א, שחקנים לשעבר כמו לואיס פיגו, מאמנים כמו ארסן ונגר ושופטים לשעבר כמו פיירלואיג’י קולינה או הווארד ווב), השיקה מספר ניסויים שעשויים לשנות את המשחק במהלך חמש השנים הקרובות.
שוערים והחוק שאף פעם לא נאכף
מועצת IFAB מחפשת כבר שנים לצמצם את בזבוזי הזמן. כחלק מהמאבק הזה, הם התמקדו בשוערים ובחוק שאף פעם לא נאכף: הזמן שבו מותר להם להחזיק בכדור. על פי סעיף 2 של חוק 12, "שוער לא רשאי להחזיק את הכדור בידיו או בזרועותיו יותר משש שניות לפני שהוא משחרר אותו". בפועל, זה כמעט לא קורה. "שוערים מחזיקים בכדור יותר משש שניות כדי לבזבז זמן, לעכב את הכנסת הכדור למשחק ולצמצם את הסיכון שהקבוצה שלהם תאבד את הכדור", נכתב ב-IFAB.
שופטים מסבירים: "המטרה הייתה להאיץ את הכנסת הכדור למשחק, אבל החוק לא נאכף בקפדנות, מה שהוביל להארכת הזמן כמעט ל-20 שניות. והעונש, בעיטה חופשית לא ישירה בתוך הרחבה, עלול להיות בעל השפעה רבה".
בהתחשב בכך שהחוק אינו נאכף והעונש לא חמור, IFAB בוחנת שתי וריאציות בליגות הצעירות: קביעת מגבלת זמן חדשה של שמונה שניות ושינוי העונש לקרן או הוצאת חוץ. בנוסף, השופט יידרש לספור בקול ולסמן את הזמן באצבעותיו, כאשר שינוי כזה בחוק עשוי להשפיע באופן משמעותי על הכדורגל.
צמצום מחאות
מאבק נוסף של IFAB הוא בצמצום מחאות נגד שופטים. כיום מנסים ליישם (או לנסות ליישם) מצב שבו רק הקפטן רשאי לבקש מהשופט הסברים. בנוסף, בוחנים אפשרות ששופטים יענדו מצלמות גוף כאמצעי הרתעה, המספק "ביטחון והגנה מסוימים" לשופטים. נכון לעכשיו, ניסוי זה מתבצע רק בליגות ילדים ונוער.
VAR 'זול'
שיפוט באמצעות וידאו (VAR) הפך לכלי קבוע, וכעת מחפשים פתרונות לשלב אותו בתחרויות ברמות נמוכות יותר, כשהבעיה היא העלות. לאחרונה פותח פתרון חסכוני בשם FVS (תמיכת וידאו בכדורגל), אך הוא עדיין בשלבי ניסוי. ההבדל המרכזי הוא שאין שופטי VAR. מכיוון שאין צוות שופטים שסוקר את המהלכים, הקבוצות עצמן יכולות לבקש מהשופט לצפות במהלך במוניטור. עם זאת, כל קבוצה יכולה לבקש זאת פעמיים בלבד, ורק מיד לאחר שהשופט קיבל החלטה במגרש. אם הקבוצה צדקה בבקשתה, היא אינה מאבדת את כמות הבקשות שנותרה לה לצפייה חוזרת.