המשחקים האולימפיים נמצאים בדרך הבטוחה לדחייה, אך המאבק בין שתי הגולשות הבכירות של ישראל רק מתעצם וממשיך להכות גלים. לאחר שקטי ספיצ’קוב זכתה בכרטיס לטוקיו ויריבתה נוי דריהן, שטענה כי נחסמה על ידה במקצה המדליות באליפות העולם, ערערה על התוצאה ונדחתה, האחרונה הגישה היום (שני) לוועדה שכינס איגוד השיט בנושא, חוות דעת של פסיכולוג קליני מטעמה. 

חוות הדעת של הפסיכולוג הקליני עמוס מיתר, נוגעת להשפעה של פרשיית הרומן בין ספיצ’קוב למאמן הנבחרת לשעבר פייר לוקט, על יכולותיה של דריהן בתקופת המאבק להשגת הקריטריון לטוקיו. בכל מקרה, במצב הדברים לפיו המשחקים האולימפיים עומדים להידחות, באיגוד יצטרכו להחליט כיצד לפעול והאם לפתוח מחדש את הקרב על המקום בטוקיו.

נוי דריהן וקטי ספיצ'קוב (ROBERT HAJDUK - RSX CLASS ו-SAILING ENERGY)נוי דריהן וקטי ספיצ'קוב (ROBERT HAJDUK - RSX CLASS ו-SAILING ENERGY)

מיתר, בעל תואר שני בפסיכולוגיה קלינית ומי שעובד כעשרים שנה עם ספורטאים על התמודדות מיטבית בתנאי לחץ, כתב בחוות דעתו: “נוי ינקה את הים מגיל אפס. בגיל 9 ,גילה אותה מנהל מועדון השייט באילת ובגיל 12 והתמסרה באופן מלא לעולם הגלישה. בשל רמתה הגבוהה, נוי צורפה לסגל נבחרת ישראל בוגרים - בשנת 2017, צירוף שמשמעותו עבורה ועבור בנות הנבחרת האחרות - התפתחות וחתירה מתמדת להשגת הכרטיס היחיד למשחקים האולימפיים, משאת נפשה ומשאת נפשו של כל ספורטאי.

מאמן הנבחרת היה מאמן צרפתי, בשם פייר לוקט, שהיה בן 36 בעת מינויו. כעבור חודשים ספורים, במרץ 2017, נפצעה נוי. אובחן אצלה שבר מאמץ, ולאחר תקופת שיקום, חזרה לעצמה וליכולותיה המקצועיות, כשמאמן הנבחרת, משבח בפניה את יכולותיה לזכות בכרטיס לאולימפיאדה, ואף לזכות במדליה אולימפית. מתחילת שנת 2019, בה נצבר הניקוד בקרב על הקריטריון, נוי מדווחת על תחושות מוזרות שליוו אותה ביחס להתייחסויותיו של פייר מאמן הנבחרת.

קטי ספיצ'קוב והמאמן פייר לוקט (באדיבות איגוד השייט)קטי ספיצ'קוב והמאמן פייר לוקט (באדיבות איגוד השייט)

נוי מתארת כיצד הרגישה, מתחילת 2019, שנוי מהותי ביחס של המאמן פייר, אליה, כאשר החל להוריד לה את הביטחון העצמי, להטיל ספק ביכולות שלה ואף הגיע לידי ביטול יכולותיה ממש, כאשר טען ש’אין לה סיכוי’ להשיג את הכרטיס האולימפי ולזכות במדליה אולימפית. הביטול הופנה גם לשאר הבנות מלבד קטי. במקביל, החל לומר לה ולשאר הבנות, באופן חוזר ונשנה, כי קטי טובה בהרבה מהן ומוכשרת מהן”.

מיתר המשיך וסיפק את דעתו בנוגע להשפעה האפשרית של  סוגיה שכזאת על הספורטאית: “בתקופה זו, וכל זמן שלא היה ידוע על קיומם של יחסים כאלה, ליחסו ולאמירותיו של המאמן הייתה השפעה משמעותית וכבדת משקל על נוי. כל אדם, קל וחומר בחורה צעירה שאינה מבינה את סיבותיו של היחס המבטל, ואין לה שום הסברים לעצמה מדוע המאמן מזלזל בה ומעדיף בת אחת מעל שאר הבנות, תטה להאמין שמשהו לא בסדר בה.

בתוך תודעתה התגבשו תחושות ומחשבות שיתכן ויש צדק בדבריו ושהיא באמת איננה טובה מספיק. ש’אין לה את זה’ ויכולותיה אינן מספיקות כדי לייצג את ישראל באולימפיאדה. נוי קורצה מחומר של אלופות. היא המשיכה להתאמן למרות המשקולת הכבדה והרעילה שנשאה בליבה. גם כאשר השמועות התגברו, לא העלתה על דעתה נוי לקיומו של קשר כזה מאחורי גבה. גם לא כאשר היא תפסה את השניים בשירותים של מסעדה, שאלה את קטי האם הם התנשקו וזו ענתה לה: ‘גם את רוצה?’” 

נוי דריהן וקטי ספיצ'קוב בימים טובים יותר (אינסטגרם)נוי דריהן וקטי ספיצ'קוב בימים טובים יותר (אינסטגרם)

כאשר המאמן פוטר ומאמנת חדשה מונתה לאימון הנבחרת השתנו הדברים מקצה לקצה. האמון העצמי שב, וחלה עלייה חדה ביכולותיה. נוי הגיעה לשיוט האחרון באליפות העולם – כאשר אם תסיים אותו ולו מקום אחד לפני השייטת ההולנדית – תהיה אלופת העולם. נוי זכתה במדליית הארד באליפות עולם זו. יכולותיה המנטליות של נוי מרשימות ביותר”.

לסיכום כתב מיתר: “התנאים הבלתי הוגנים כספורטאית, לפי תחושותיה של נוי, שהיו אמורים לפגוע במוטיבציה ובאופן ישיר ביכולתה לתקופה ארוכה, לעתים אפילו לצמיתות, פגעו בה והחלישו אותה, אך לא הרגו את הרצון ואת היכולת שלה. בשל אופייה המיוחד ובשל תכונות האופי הייחודיות שיש לה, חזר בה הדחף האדיר להתחרות. נוי בטוחה שבתנאים שווים, היא בעלת סיכוי ממשי להיות אלופה אולימפית. כדי להוכיח את יכולתה, נוי לא ויתרה והמשיכה ממשיכה להכין את עצמה למימוש החלום שלה”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה