לקראת אליפות העולם בשחמט שתיערך ב-19-26.11 בירושלים, קפטנית נבחרת ישראל אילנה דוד קבעה את רשימת השחקנים שיתחרו  מול עוד 11 נבחרות באליפות העולם הביתית. ישראל תשלח נבחרת חזקה, שכולה רבי אמנים ותכלול ארבעה שחמטאים ממועדון באר-שבע: מקסים רודשטיין, תמיר נבאתי, יבגני פוסטני ואורי קובו, שהפך לישראלי הראשון שעולה לגביע העולם ב-2022. עוד בסגל גם אביטל בורוחובסקי מהפועל כפר-סבא ואיליה סמירין ממועדון אשדוד. הנבחרת תתחרה לצד מעצמות בענף כמו אזרבייג'ן, אוזבקיסטן, הולנד וארה"ב, שתשלח את הנבחרת המדורגת 1 כיום בעולם. מאמן הנבחרת הוא 

רודשטיין (33) היה לאלוף ישראל הצעיר ביותר בתולדות המדינה (בגיל 17.5, ב-2006) והיה שותף לשתי מדליות של ישראל באולימפיאדות השחמט: מדליית כסף ב-2008 ומדליית ארד ב-2010. רודשטיין אף היה חבר בצוות המאמנים של בוריס גלפנד וסייע להכנותיו לקראת דו-קרב אליפות העולם שלו מול וישי אנאד ההודי ב-2012.

נבאתי (31) היה אף הוא אלוף ישראל בשחמט ב-2013 ו-2016 ואף השתתף בגביע העולם שנערך ב-2015 בבאקו. לפני ארבע שנים סיים במקום התשיעי באליפות אירופה בשחמט וב-2019 זכה בתחרות רילטון היוקרתית בשטוקהולם.

תמיר נבאתי (באדיבות האיגוד הישראלי לשחמט)תמיר נבאתי (באדיבות האיגוד הישראלי לשחמט)

פוסטני (39) נולד בנובוסיבירסק ובשנת 1995 היה אלוף רוסיה לגילאי 12. הוא זכה בשלל תחרויות בינ"ל לאורך השנים והיה חבר נבחרת ישראל גם באולימפיאדות השחמט וגם באליפות אירופה והעולם לקבוצות עם מועדון באר-שבע. ב-2018 הוכתר כאלוף ישראל בשח בזק.

בורוחובסקי (25) היה שותף לשלוש אליפויות הרצופות של מועדון השחמט בכפר-סבא (בין 2012-2014) וזכה בגיל 17 במדליית זהב באליפות אירופה עד גיל 18 שהתקיימה בגיאורגיה.

סמירין (54), ותיק השחמטאים בסגל, זכה באליפות ישראל בשחמט (1992) באותה שנה בה עלה לארץ. מאז השתתף בעשרות תחרויות ברחבי העולם, באליפויות אירופה וגביעי עולם ואף דורג בעשירייה הראשונה בעולם בדירוג מד הכושר. ב-2014 אף רשם הישג ענק כשזכה בתחרות העולם הפתוחה בארלינגטון.

איליה סמירין (באדיבות איגוד השחמט)איליה סמירין (באדיבות איגוד השחמט)

קובו (25), לעומת זאת, הוא צעיר המשתתפים. עבור קובו תהיה זו אליפות עולם ראשונה בה הוא מייצג את הנבחרת ויעשה זאת אחרי שרק לאחרונה סיים במקום ה-14 הנהדר באליפות אירופה - הישג שהביא לו את הכרטיס לגביע העולם.

"המטרה העיקרית שלנו באליפות זה לנסות קודם להעפיל לשלב הבא מהבית המוקדם", אומרת קפטנית הנבחרת, אילנה דוד. "אני בן אדם מאוד מציאותי. על הנייר, כל הנבחרות, אולי מלבד אחת, בהרכבים יותר חזקים מאיתנו. אבל זה ספורט. כמו בכדורגל - אם מכבי חיפה מנצחת את יובנטוס, אז אנחנו יכולים לנצח כל אחד באליפות העולם".

מלבד ישראל, המארחת, יגיעו ארצה גם אוזבקיסטן, אזרבייג'ן, הודו, סין, ספרד, צרפת, אוקראינה, הולנד, פולין, דרום אפריקה וארה"ב. למעשה לאליפות יתקבצו מדינות מארבע יבשות שונות: אסיה, אירופה, אמריקה ואפריקה. ישראל יכולה להתהדר כבר עכשיו בהיסטוריה פרטית, כאשר מעולם אותה מדינה לא זכתה לארח שתי אליפויות עולם שונות בשחמט. ישראל תהיה הראשונה לעשות זאת, אחרי שכבר אירחה בהצלחה את אליפות העולם לנכים.

בשלב הראשון של התחרות הנבחרות יחולקו לשני בתים ויקיימו משחקים בפורמט מהיר יחסית למשחק הרגיל - 45 דקות למשחק על מנת להשלים שני משחקים ביום. האליפות, כאמור, תתקיים בין התאריכים 19-26.11 בירושלים, כאשר משרד התרבות והספורט בהובלת השר חילי טרופר והשר לענייני ירושלים ושר השיכון - זאב אלקין נתנו רוח גבית לקיום האירוע בישראל גם ברמה התקציבית.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה