בימים אלו אנו מציינים שנתיים לפרוץ מגפת הקורונה, אשר פגעה כמעט בכל תחום בחיינו הן בפן הבריאותי, הן בפן הכלכלי והן בפן החברתי.

לצערנו הרב, למגפה יש השלכות גם בפן הספורטיבי ,החל מביטולי משחקים ודחיות משחקים בליגות הספורט השונות, בסגירת והגבלת חדרי כושר, וגם בכל הקשור לספורט העממי, הכולל בין השאר אימוני כוח ואירובי כאלו ואחרים.

לצד אלו שלא היו מוכנים לוותר אפילו לרגע על שגרת האימון שלהם, ניתן למצוא לא מעט מתאמנים אשר יצאו משגרת האימונים שלהם, ובעקבות כך עברו לאורח חיים פחות בריא אשר גם פגע בהם בפן הנפשי (על חשיבות הספורט לבריאותנו הנפשית שלנו נראה שאין צורך להרחיב).

אם אתם שייכים לאותה אוכלוסייה אשר יצאה כאמור משגרת האימונים שלה, אוכל להציע מניסיוני האישי כיצד ניתן בכל זאת לשמור על שגרת אימונים בתקופות של אי ודאות, בידודים או כל הגבלה אחרת אשר מונעת מכם להתאמן.

הבית לא אמור להוות מגבלה – עם כל הכבוד לחדרי הכושר השונים, כבר ברור לכולנו כי ניתן לבצע אימונים ביתיים בצורה יעילה ובטוחה. בין אם זה תרגילים כנגד משקל גוף, ובין אם זה תרגילים באמצעות אביזרי אימון זמינים וקלים, יש אין ספור תוכניות אימון אשר ישמרו אתכם בכושר.

היעזרו באיש מקצוע – אם אתם אכן מאמינים בתרגילים כנגד משקל גוף או לחילופין באימונים עם אביזרי אימון ביתיים אתם צריכים מישהו שיתכנן לכם אימון אשר מתאים למטרותיכם וישמור על בריאותכם. מאמן כושר אישי הוא בהחלט הכתובת הנכונה.

שימו לב להרגלי התזונה שלכם – אם עברתם לעבוד מהבית סביר להניח שההוצאה הקלורית שלכם פחתה משום שאתם זזים פחות, כאשר במקביל אתם כנראה גם אוכלים יותר כדי להעביר את הזמן. שימו לב שאתם שאתם לא מגזימים בכמויות ושאתם צורכים מזון בריא ולא קלוריות ריקות.

אם זה שייק חלבון אז זה בסדר (צילום: nastogadka)אם זה שייק חלבון אז זה בסדר (צילום: nastogadka)

חזרו לאימונים בהדרגה – אם לא התאמנתם זמן רב בשל תקופת הקורונה, והחלטתם לחזור לעצמכם, מדובר בהחלטה מבורכת אך גם מעט מסוכנת. שימו לב שהמוטיבציה שלכם לא גורמת לכם לסגור פער של שבועות או חודשים בבת אחת – חזרו לאימונים בהדרגה.

הטיפים שלי למחלימי הקורונה

אחרי שכנראה סבלתם מלא מעט תסמינים כולל חולשה וכאבי שרירים, ברור שהחזרה לאימונים צריכה להיות שונה משגרת האימונים הקבועה שלכם. במסגרת עבודתי נתקלתי בלא מעט מתאמנים אשר לאחר ההחלמה חוו פציעות שרירים (אצל כדורגלנים הדבר בא לידי ביטוי בהמסטרינגס), כאבי גב וכן דלקות חוזרות.

כדי להימנע מכך צריך לחזור לאימונים בצורה מבוקרת עם עבודה על מכונות, שכן בניגוד לתרגילים עם המשקולות החופשיות, נדרשת פחות עבודה של השרירים המייצבים, כך שנוכל לחזק את השרירים העיקריים בתרגילים הייעודים להם. בהמשך נוכל לחזור לתרגילים מורכבים יותר, ובכלל לשגרת האימונים המוכרת לנו.

דוגמא לחזרה מבוקרת לאימונים יכולה להיות לחיצת רגליים כנגד מכונה במקום סקוואט עם משקל כבד, או לחיצת חזה בסמית’ משין במקום לחיצת חזה כנגד מוט. בחלוף האימונים כאשר נרגיש חזקים ובטוחים יותר, נחזור אט אט לתרגילים המוכרים ואהובים.

לחיצת חזה בשכיבה כנגד מוט. חכו עם זה רגע (צילום: Pavel-Jurca)לחיצת חזה בשכיבה כנגד מוט. חכו עם זה רגע (צילום: Pavel-Jurca)

חשוב לציין כי פרט לאלמנט הכוח, יש להתייחס כמובן לאלמנט הנשימתי, שנפגע לא פעם אצל מחלימים מהמחלה. גם כאן יש לטפל בעניין בהדרגה עם העלאת זמן המנוחה בין הסטים השונים.

מעבר לפן הנשימתי, יש מתאמנים שכידוע גם איבוד את חוש הטעם שלהם וייתכן שבעקבות כך פגעו בצריכת הקלוריות הנדרשת למתאמנים – בין השאר בצריכת כמות החלבונים. גם במקרה זה יש לחזור בחזרה לכמויות הרגילות, והכול כאמור בהדרגה.

אסכם את עצותיי בנושא נגיף הקורונה בכך שאתם מוכרחים להבין שגם אם אתם מאוד מעוניינים בחזרה מהירה לשגרת אימונים עליכם לחזור לעניינים לאט לאט כדי שלא תקבלו “ברקס” מפציעה זו או אחרת. וכמובן, אם הדבר אפשרי, תמיד להתייעץ באיש מקצוע!

טום טל, מאמן כושר אישי בכיר כבר מעל 12 שנה, בעלי מכון הטומיג'ים. בעל תעודות והתמחות עם ניסיון רב באימונים אישיים/זוגות המשולבים אימון פונקציונלי, אימון משקולות, TRX, עיצוב וחיטוב הגוף ואימוני סיבולת.

רוצים לדעת ראשונים על כל כתבה במדור בריאות וכושר? היכנסו לתפריט באפליקציית ONE בסמארטפון, בחרו “התראות” וסמנו את בריאות וכושר. נתראה בכתבה הבאה!

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה