מסתבר כי גם באיגוד הכדוריד ממש לא שקט. ביום שישי האחרון, במשחק ליגת העל בין עירוני רחובות לא.ס. רמת השרון שהסתיים ב-27:27, הייתה שערוריית שיפוט לא קטנה.

שופט המזכירות רון פרץ, בחור צעיר שזו עונתו הראשונה בתפקיד, משמש גם כשופט רגיל בליגת העל, טעה בהחלטתו, ולמרות שרמת השרון הבקיעה שער, הוא לא כתב זאת בטופס ולא העלה על לוח התוצאות.

אגב, מי שהיה שופט במשחק, היה יורם פרץ, אבא של רון פרץ. השופט השני היה אורן איטין. התיקו משרת אגב את קבוצות התחתית של הליגה. פרץ אגב, לא היה השופט הרשמי במזכירות באותו משחק ולא שובץ אליו. שופטת המזכירות הייתה חגית בר, פרץ ג'וניור הגיע עם אביו והתנדב לשבת במזכירות ולסייע לבר, כך שהטעות היא משותפת.

לאחר המשחק, רמת השרון הגישה ערעור שלא התקבל. ועדת הליגה והגביע כתבה בין השאר בהחלטתה לגבי המשחק: "במשחקים רבים ולא רק בענף הכדוריד קיימים מקרים בהם שופטים טועים. זה קורה כחלק מדינמיקת קבלת החלטות תוך כדי זמן קצר בעת משחק, ולא ניתן להימנע מכך".

"יש גם מקרים שטעויות שיפוט מכריעות תוצאת משחק, אשר קובעת ירידת ליגה או זכייה באליפות. גם אם צילום הוידאו הוכיח שנפלה טעות ולא אושר שער לטובת רמת השרון, הרי הדבר נעשה בתום לב וללא כוונת זדון".

יו"ר רמה"ש, אבי כחלון זעם על המקרה ואמר ל-ONE: "זו חבורה של פחדנים, התוצאה פחות נוגעת לנו ויש מרוויחים מכך מקבוצות התחתית. זה לא יכול להיות שלא יקבלו את הערעור. אתייעץ אם היועץ המשפטי שלנו, ונחליט האם לערער על כך".

יושבת ראש איגוד השופטים, איילת אליאב מסרה בתגובה: "רון פרץ לא היה שופט המזכירות, מי שהייתה שופטת זו חגית בר. אם הוא היה משובץ אז היה פה טעם לפגם. הוא בסך הכל התנדב לסייע ללא תשלום, ואני לא רואה בכך כל בעיה".

יורם פרץ, אביו של רון, אמר בתגובה: "רון התנדב לבוא לסייע לשופטת המזכירות שאין לה ניסיון גדול, הוא עשה זאת ללא תשלום. הטעות התרחשה בדקה ה-35, כאשר היה משחק אינטנסיבי עם קצב מאוד גבוה".

"באותו זמן, רמת השרון הובילו ב-4 הפרש ולא שמעתי כל תלונה מהם, רק כאשר המשחק הסתיים בתיקו ברמת השרון נזכרו בשער הזה. אין שום פגם בכך שאני שפטתי במשחק ורון הוא הבן, אני לא חושב שיש עם זה בעיה, להפך".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה