אחרי טורניר מאכזב לג’ודאים הישראלים במשחקים האולימפיים בטוקיו, הגיעה היום (שבת) התחרות הקבוצתית וטרפה את הקלפים. הנבחרת נראתה נהדר, ניצחה את איטליה בסיבוב הראשון 3:4, המשיכה כמעט לניצחון על צרפת ברבע הגמר אך הפסד 4:3 דרמטי בסיום הקרב מול הנבחרת הצרפתית החזקה, והסתיימה (בינתיים) עם 2:4 מרשים על ברזיל בבית הניחומים.

כעת מגיע רגע האמת של הנבחרת – הקרב על מדליית הארד מול נבחרת רוסיה, שהג’ודאים שלה כבר זכו בשלוש מדליות ארד בטוקיו. זה לא יהיה קל והרוסים פייבוריטיים, אבל זה לא בלתי אפשרי.

באופן כללי הרוסים חזקים במשקלים הכבדים. הג’ודאי הטוב ביותר שלהם הוא טאמרלן בשאייב, המדורג 1 בעולם במשקל של מעל 100 ק”ג, היה מועמד לזהב במשקל שלו אך הפסיד בחצי הגמר לגאורגי גוראם טושישווילי ונאלץ להסתפק במדליית הארד. גם ניאז איליאסוב, שמתחרה במשקל עד 100 ק”ג, זכה במדליית ארד לרוסים – אבל הוא לא יתחרה בתחרות הקבוצתית כי בשאייב נמצא בקטגוריית המשקל שלו בתחרות הקבוצתית (מעל 90 ק”ג). מיכאיל איגולניקוב, שמתחרה במשקל של עד 90 ק”ג, דווקא לא היה פייבוריט למדליה אבל הפתיע את המדורג 1 בעולם, ניקולוז שראדזישווילי הגאורגי שמייצג את ספרד ברבע הגמר. אלא שהוא הפסיד בשני הקרבות הבאים שלו ולא זכה במדלייה.

בשאייב. המדורג ראשון בעולם במשקלים הכבד ביותר (רויטרס)בשאייב. המדורג ראשון בעולם במשקלים הכבד ביותר (רויטרס)

גם בנשים, שתי הג’ודאיות החזקות של הרוסים הן השתיים מהמשקלים הגבוהים יחסית. מאדינה טיימזובה (עד 70 ק”ג) היא אמנם לא מהג’ודאיות הכי חזקות במשקל שלה, אבל היא לוחמת מעולה שניצלה הדחה מוקדמת של מרגו פינו הצרפתייה וניצחה שתי יריבות חזקות – מריה פורטלה הברזילאית וברברה מאטיץ’ הקרואטית, בדרך לזכייה במדליית ארד. משקל אחד גבוה יותר, אלכסנדרה בבינצבה (עד 78 ק”ג) ניצחה גם היא יריבה עדיפה, לוריאנה קוקה מקוסובו, בקרב הראשון שלה והעפילה לרבע הגמר, אך הפסידה פעמיים ולא זכתה במדליה.

בקטגוריות המשקל הנמוכות הרוסים לא חזקים במיוחד. מבין שלושת הג’ודאים שלהם במשקלים הנמוכים (עד 73 ק”ג) רק אחד רשם ניצחון בטוקיו, וגם אז – רק ניצחון אחד, ושלושתם לא הגיעו רחוק בתחרות. מי שיתחרה בקרב בין הנבחרות הוא מוסא מוגושקוב, שהפסיד בקרב הראשון שלו במשקל עד 73 ק”ג והפסיד היום בשני הקרבות שלו, מול יריבים מונגולים ויפנים. אותו דבר נכון לגבי הרוסיות במשקלים הנמוכים – מבין ארבע הרוסיות במשקלים עד 70 ק”ג רק שתיים רשמו ניצחון, ושתיהן ניצחו פעם אחת והודחו. בנבחרת תתחרה דריה מז’צקאיה, שהפסידה ליריבה סינית בקרב הראשון שלה במשקל עד 57 ק”ג, והיום ניצחה את יריבתה המונגולית והפסידה ליריבה יפנית. 

טיימזובה (רויטרס)טיימזובה (רויטרס)

המאצ’-אפ: המשקלים הבינוניים והכבדים יכריעו לטובת הרוסים? 

ומה לגבי המאצ’-אפ מול נבחרת ישראל? כאן, המצב שלנו לא טוב במיוחד בגלל האופן בו חולקו המשקלים. במשקלים הנמוכים הישראלים פייבוריטים. במשקל עד 57 ק”ג בנשים, תמנע נלסון לוי עדיפה, לפחות על הנייר, על דריה מז’צקאיה. במשקל עד 73 ק”ג בגברים טוהר בוטבול אמור לנצח את מוסא מוגושקוב (אם כי היכולת של בוטבול עד כה בטוקיו לא מרשימה במיוחד). הבעיה היא במשקלים הבאים.

במשקל האמצעי אצל הנשים, עד 70 ק”ג, לרוסים יש כאמור את טיימזובה, מדליסטית הארד, בעוד לישראל אין ג’ודאית במשקל הזה ולכן תעלה להתמודד איתה גילי שריר, שמתחרה במשקל עד 63 ק”ג. שריר כבר הוכיחה היום שהיא לוחמת נהדר וניצחה שתי ג’ודאיות עדיפות, אך היא תצטרך להתעלות פעם נוספת מול ג’ודאית במשקל גבוה יותר, עם הישגים טובים יותר.

במשקל האמצעי בגברים צפוי קרב דרמטי. לרוסים יש ג’ודאי טוב במשקל עד 90 ק”ג, מיכאיל איגולניקוב, ולישראל יש ג’ודאי טוב מאוד במשקל עד 83 ק”ג, שגיא מוקי, שנכלל בקטגוריה האמצעית בתחרות הקבוצתית (שכוללת את המשקלים עד 83 ק”ג ועד 90 ק”ג). למוקי, שלא שותף בשאר הקרבות היום, לא יהיה קל מול הג’ודואי הכבד ממנו והפער במשקלים יכול להשפיע, אבל הישראלי בהחלט יכול לנצח.

איגולניקוב (משמאל) בפעולה (רויטרס)איגולניקוב (משמאל) בפעולה (רויטרס)

גם במשקלי הכבדים לרוסים יש יתרון. אצל הגברים, כאמור, באשייב הוא המדורג 1 בעולם, הג’ודאי הרוסי הטוב ביותר, ובנבחרת החליטו להעלות את פיטר פלצ’יק במקום אורי ששון, אך גם לפלצ’יק הנהדר יהיה קשה מאוד לנצח את הרוסי הענק. אצל הנשים לרוסיות אין מתחרה במשקל הגבוה ביותר ולכן הן יעלו לקרב הזה את בבינצבה, שתפגוש את רז הרשקו. הרשקו אמנם כבדה יותר ממנה, אך הרוסייה היא כאמור כזו שהגיעה לבית הניחומים בתחרות האישית, וטובה יותר על הנייר. 

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה