ארגון BDS הודיע היום (שישי) כי הצליח להוביל לביטול אירוע מירוץ אופנועים הקשור לסבב ה-MotoGP, אשר היה עתיד להתקיים בישראל בהתיישבות פצאל, אשר נמצאת בבקעת הירדן. האירוע היה אמור להתקיים תחת חסות של “הונדה ישראל”, ומצד אנשי ה-BDS נטען כי לאחר לחצים שהפעילו פעילי הקמפיין האנטי-ישראלי, הונדה העולמית היושבת ביפן הורתה לבטל את האירוע.

עוד נטען על-ידי פעילי ה-BDS כי: “הונדה ישראל ניסו להזיז את האירוע של סוף השבוע הקרוב מפצאל לערד, אך גם הניסיון הזה לא צלח בשל פעילות גזענית נגד מהגרים אפריקאים באזור ערד”.

עם זאת, ההאשמות האלה של ארגון BDS לא עולות בקנה אחד עם הודעה שפורסמה בעמוד הפייסבוק של הונדה ישראל על-ידי ההתאחדות המוטורית בישראל. באותו עמוד נכתב: “בשל היעדר מסלול מתאים לרכיבה, אירועי הרכיבה עם ג’ו רוברטס בוטלו. אנו מקווים להזדמנות נוספת לחוויית מוטו GP בישראל”. גם בסביבת הונדה אמרו כי לחברה אין קשר לביטול המירוץ, שכן היא בסך הכל נותנת החסות.

עומר שושני, מנכ"ל ההתאחדות המוטורית בישראל, אמר בתגובה :"הסיפור נורא פשוט, לא קיבלנו שום פנייה מאף גורם אף פעם לגבי הופעתו של הרוכב בישראל. לפני 10 ימים התבקשנו על-ידי הסוכן של הרוכב למסור כל מיני פרטים באשר למיקום המסלול. כאשר נשאלנו האם הוא נמצא בשטחים, ענינו באופן רשמי וברור כי המסלול בפצאל נמצא בתוך שטח ריבונות מדינת ישראל".

שושני המשיך וסיפר מה קרה מאחורי הקלעים: "רצה הגורל ואחרי שבת מאוד גשומה, המסלול הוצף לחלוטין. ביום ראשון, כאשר קיבלנו את התמונות של המסלול, קיבלנו החלטה לבדוק את האופציה לקיים את האירוע במסלול בערד, שלא נפתח עדיין. ביום שני בערב קיבלתי טלפון מראש המועצה של בקעת הירדן שאמר שהוא קיבל טלפונים מכל מיני ארגונים באשר למיקום המירוץ. אמרתי לו בתגובה שאם המסלול בפצאל יהיה מוכן, הרוכב ירכב בפצאל או שלא ירכב כלל. הבטיחו לי שיעבדו על המסלול יום ולילה וידאגו שהוא יהיה מוכן מכל הבחינות. אלא שכשהגענו לשם לבדיקה ביום שלישי, המסלול היה רחוק מלהיות מוכן. ביום רביעי הרוכב נסע לערד וקבע מבחינתו שהמסלול עוד לא מוכן כדי לרכב בו בצורה מקצועית, נכון ליום רביעי בצהריים, המסלול בפצאל לא היה מוכן. אנחנו לא היינו נותנים לשום התערבות פוליטית לקבוע היכן יתקיים המירוץ והסתכלנו על הכול רק מבחינה מקצועית, טכנית ובטיחותית".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה