איגוד הג’ודו מתכנן לבצע שינוי בתקנון באסיפה הכללית שתתקיים מחר (חמישי), כך ששיטת הניקוד של האגודות תשתנה ולכאורה תעניק לאגודות שיש להן ספורטאים שמביאים הישגים בתחרויות בינלאומיות ניקוד גבוה יותר. באגודות הקטנות חוששים כי כוחן של האגודות החזקות יגדל, אך באיגוד הודפים את הטענות ומבהירים: “זה נעשה בעקבות שינוי המדיניות של משרד התרבות והספורט”.

נכון לעכשיו, כל אגודה שחברה באיגוד הג’ודו מקבלת ניקוד להצבעה באסיפה הכללית על פי כמות הספורטאים הפעילים שיש לה ועל פי ההישגים שספורטאיה מגיעים אליהם. עד כה, על פי התקנון הקיים, כל עמותה שיש לה ספורטאי שהשתתף באליפות ישראל ובטורניר בינלאומי שהקנה ניקוד אולימפי קיבלה 6 נקודות עבור כל ג’ודאי שסיים במקום הראשון בכל אחת מהתחרויות הללו, 4 קולות על מי שסיים במקום השני ו-2 קולות למקום השלישי. בין אם המדליה הגיעה באליפות ישראל או בתחרות גדולה בחו”ל, על הנייר החלוקה הייתה שווה יחסית.

אלא שכעת בכוונת האיגוד לשנות את אופן חלוקת הקולות, כך ששיטת הניקוד הקיימת תתבצע רק באליפות ישראל - וכל ג’ודאי שיתחרה בחו”ל יביא הרבה יותר נקודות הצבעה עבור האגודה שלו. כך לדוגמה, כל ספורטאי שזכה במקום הראשון בגראנד פרי או בגראנד סלאם יעניק לאגודה שלו 10 נקודות, אם זכה באליפות אירופה בתחרות הקבוצתית זה יביא לה 96 נקודות, מדליית זהב באליפות אירופה תקנה לאגודה שלו 20 נקודות, זהב באליפות העולם יהיה שווה 40, מדליית זהב אולימפית תהיה שווה 80 נקודות ומדליית זהב באליפות העולם הקבוצתית תעניק לכל אגודה של כל אחד מהמשתתפים לא פחות מ-120 נקודות עבור כל נציג. כל מדליה במשחקים האולימפיים, אגב, תביא ניקוד קבוע לאגודה של הזוכה למשך ארבע שנים קדימה.

משה פונטי (חגי מיכאלי)משה פונטי (חגי מיכאלי)

לפיכך, הנהלת איגוד הג’ודו, בראשותו של היו”ר משה פונטי, מסמנת לאגודות כי היא לכאורה מעוניינת ביותר הישגים. אלא שראשי האגודות בענף לא אהבו זאת ואמרו: “רוב הספורטאים הבכירים הם מהאגודות שמזוהות עם היו”ר והמאמנים, שהם גם אלה שמחליטים מי ייצאו לתחרויות בינלאומיות בחו”ל. לכאורה, נדמה שבאיגוד רוצים להגדיל את כוחן של האגודות הללו עוד יותר כדי שהן ישלטו גם באסיפה הכללית. גם ככה כל הספורטאים הולכים לאגודות החזקות, אז מה רוצים? להגדיל את הכוח הפוליטי שלהן על פני האגודות החלשות עוד יותר? זה לא ייתכן”.

לא מן הנמנע שתהיה התנגדות למהלך בקרב ראשי האגודות הקטנות בענף. “כבר עכשיו האגודות החזקות הן של מיטב נתניה שיש לה 160 נקודות הצבעה, ה.ל.ה.ב שיש לה 97 נקודות ומיטב ירושלים עם 72 נקודות, אגודות שלכאורה מזוהות עם משה פונטי ומאמני הנבחרות אורן סמדג’ה ושני הרשקו. אם יעניקו להן ניקוד גבוה יותר, הן ישלטו עוד יותר באיגוד. יש לציין שגם במצב הנוכחי ובאליפויות ישראל הן האגודות שמככבות. אחריהן נמצאות אגודת עוצמת יפרח עם 67 קולות, מיטב בת ים עם 47, וליתר אין יותר מ-33 נקודות. בסך הכל יש 867 נקודות הצבעה כאשר לשלוש האגודות המובילות יש 319 נקודות הצבעה מתוכן”, טענו גורמים בענף.

רז הרשקו עם שני הרשקו ומשה פונטי (איגוד הג'ודו)רז הרשקו עם שני הרשקו ומשה פונטי (איגוד הג'ודו)

באסיפה הכללית יו”ר האיגוד משה פונטי צפוי להסביר לראשי האגודות כי התיקון בתקנון נובע משינוי המדיניות של משרד הספורט, הרי שעד לא מזמן חלוקת התקציבים לענפים הייתה כזאת ש-50% מהתקציב בנוי על כמות הספורטאים ו-50% הישגים, אך כעת זה השתנה ולהישגיות יש מקום גדול יותר בחישובים, ולכן גם האגודות בענף צריכות להתיישר עם זה ולשאוף לייצר יותר הצלחה בחו”ל כדי שהענף כולו יתקדם ויקבל יותר תקציבים.

פונטי הדף את הטענות והגיב: “אין קשר בין שיוך האגודות לספורטאים שמייצגים את המדינה. ברוך שמאילוב מגיע מאגודת עוצמה פתח תקווה, טל פליקר בעוצמה כפר סבא ושניהם בנבחרת ישראל כבר שנים. לאחרונה ראיתי ספורטאי כל כך טוב ומוכשר ממכבי הרצליה, שאמרתי לו ‘אתה הבא בתור של הנבחרת ב-90 ק”ג’ והוא ייסע למינה אימון ביפן על חשבון האיגוד כי יש לו פוטנציאל, ותאמין לי שלא חשבתי מאיזו אגודה הוא מגיע כשאמרתי לו את זה. ויש גם דוגמה הפוכה, כי עובדה שלי קוכמן שמגיע ממיטב נתניה יצא מהסגל של נבחרת ישראל והוא נוסע עכשיו לתחרויות בחו”ל על חשבונו ולא על חשבון האיגוד בהוראה שלי. אני בא ואומר לאגודות, תלכו לעשות הישגים והכוח שלכן יגדל”.

פונטי הוסיף: “אני והמאמנים מחליטים מי נוסע לתחרויות בחו”ל כי אנחנו רוצים ספורטאים הישגיים והחלטות על פי שיקולים מקצועיים בלבד. שני ואורן מאמנים מעולים, הם לוקחים את הטובים ביותר ועושים אותם טובים יותר. לספורטאים בג’וניור פתחתי את האפשרות לצאת חופשי לתחרויות בעולם ואמרתי לאגודות שמי שרוצה לנסוע לחו”ל שייסע לאן שירצה, תוך כדי שהבהרתי שאותי מעניין רק איך הספורטאים נלחמים וכמה הם רוצים לנצח ולא התארים. נכון שהקמתי את מיטב ונכון שזה עזר לי בבחירות, אבל יש דרך ברורה - מי שיהיה טוב, ייצא לחו”ל עם הנבחרת, בלי קשר לאגודה שממנה הוא מגיע. לא נפגע באף אחד חלילה וכמובן שבאסיפה כולם מוזמנים לומר את דעתם. אם לא יהיה לי רוב בהצבעה, אז זה לא יתקבל והכל בסדר, אבל בגלל שינוי המדיניות של משרד התרבות והספורט מעתה ההישגים יותר חשובים מאשר כמות הספורטאים וגם אנחנו צריכים ליישר קו עם זה”.

בכל עמותה שמנהלת איגוד האסיפה הכללית היא חשובה, משום שהיא מוסמכת, בין היתר, לדון ולהחליט בכל הנוגע למטרות, ליעדים, לנהלים ולפעולות שמבצע האיגוד בעבודה השוטפת. האסיפה של העמותה רשאית לפקח על הפעילות המקצועית, לדרוש ממוסדות העמותה דין וחשבון על מה שקורה באיגוד, לעזור בקביעת המדיניות ואפילו לבחור את חברי ההנהלה או להחליט האם חבר הנהלה מסוים צריך לסיים את תפקידו. הכל נעשה בהצבעה כמובן וצריך להתקבל על ידי רוב.

טל פליקר (חגי מיכאלי)טל פליקר (חגי מיכאלי)
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה