ההחלטה התקדימית שקיבל אמש (שישי) איגוד הג’ודו העולמי, להשעות את תחרויות הגראנד סלאם באבו דאבי והגראנד פרי בטוניסיה משום שהמארחים לא מאפשרים לכל המדינות להתחרות תחת הדגל וההמנון שלהן, ממשיכה להכות גלים בכל העולם.

ההודעה של נשיא האיגוד העולמי, מריוס ויזר, התקבלה בסיפוק רב גם בוועד האולימפי הבינ”ל שמנסה לשמר על ערכי השוויון בייצוג של כלל הספורטאים האולימפיים ולכן יש להחלטה הזו גם חשיבות גדולה מבחינתו.

שגיא מוקי. החלטה אמיצה של איגוד הג'ודו (נעם מורנו)שגיא מוקי. החלטה אמיצה של איגוד הג'ודו (נעם מורנו)

כידוע, היחסים בין יו”ר האיגוד משה פונטי ובין ראש הענף העולמי נחשבים לטובים מאוד, עד כדי כך שאליפות אירופה התקיימה השנה בתל אביב. אלא שעד לאחרונה הג’ודאים הישראלים התחרו במדינות ערב ללא סממנים ישראליים, ברוב המקרים, כאשר במקרים קיצוניים הם אף לא הורשו להיכנס לשטחן בעוד שהאיגוד העולמי נאלץ להתערב כדי לאפשר זאת.

כעת כל התמונה השתנתה ולמעשה עד שהמדינות הללו לא יודיעו כי הן מאשרות לכל ג’ודאי להופיע עם דגלו, הן לא יוכלו לארח תחרויות. חבר הוועד האולימפי הבינלאומי, אלכס גלעדי, הגיב על ההחלטה של ראשי ענף הג’ודו ואמר ל-ONE: “זו החלטה אמיצה, ללא ספק”.

אלכס גלעדי (נעם מורנו)אלכס גלעדי (נעם מורנו)

עוד הוסיף גלעדי: “אני מחזיר אותך ל-26 באוקטובר 2016, היום שבו החליטה ועדת הפסגה האולימפית (הכוללת את הוועד האולימפי הבינ”ל, הוועדים האולימפיים הלאומיים והתאחדויות הספורט) לעשות כל מאמץ כדי לאפשר לספורטאי העולם להתחרות על דגליהם וסמליהם בכל תחרות. כידוע לנו, לא תמיד זה הועיל. לא רק ספורטאי ישראל, גם ספורטאי קוסובו, אוקראינה ואחרים הודרו מתחרויות או לא הוזמנו. המאבק הזה הוא בלתי פוסק ונמשיך בו ככל יכולתנו”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה