אחרי סכסוך שנמשך כשנה שלמה בין אליס שלזינגר לאיגוד הג'ודו, בשיאו החליטה הג'ודוקא שלא לייצג יותר את ישראל ולייצג במקום זאת את אזרבייג'אן, כינסה היום (שלישי) הג׳ודוקא מסיבת עיתונאים יחד עם עו״ד אמיר רוזברג ופבל מוסין, מאמנה וארוסה, העומד במרכז הסכסוך האחרון בינה לבין האיגוד.

דברים חמורים וקשים הוטחו היום במסיבת העיתונאים היום ישירות כלפי יו״ר איגוד הג׳ודו משה פונטי, שלדברי השניים הוא “האשם הישיר" בסכסוך.

שלזינגר אמרה: "אנשים מפחדים לדבר ויש אימה באיגוד הג׳ודו. הוא עשה לי שחיטה אישית. לתקשורת אומרים דבר אחד ומאחורי הקלעים דבר אחר לגמרי קורה. במשך שנה ערכנו תחקיר ותופעות בלתי נתפסות באיגוד - הכל מגובה במסמכים והקלטות״

שלזינגר הוסיפה: ״פונטי שולט במינויים ובזהות חברי ההנהלה. כמה ימים אחרי האולימפיאדה פונטי זימן אותי לשיחה אישית אצלו. בשיחה הבנתי שכל מה שהוא רוצה זה שלא אהיה בענף הג׳ודו וזה לא משנה מה יהיה מבחינה ספורטיבית. אני לא אהיה באולימפיאדה - במילים שלו הוא אמר לי שהוא מחליט מי תהיה באולימפיאדה ואין מה לעשות בעניין הזה. הרגשתי נבגדת, שכל הקריירה שלי לא שווה ואין לה שום ערך. ממש סכין בגב - הוא פשוט מחסל לי את הקריירה״.

"פונטי ניצח, לא אייצג את ישראל"

״פונטי הצליח, אני את מדינת ישראל לא אייצג יותר, אבל אמשיך לעשות הכל בכדי להגשים את החלום שלי. לכן הגשתי היום תביעה לבית המשפט נגד פונטי שישחרר אותי. נלחמתי בשביל לייצג את המדינה. רציתי להילחם בשביל הדגל והסמל שלי אבל בשלב מסויים הבנתי שאין לי ברירה ואם אני רוצה להמשיך בתחום הזה אני חייבת לעשות מעשה״. סיכמה שלזינגר.

אליס שלזינגר, אמיר רוזברג ופבל מוסין (חגי ניזרי)
אליס שלזינגר, אמיר רוזברג ופבל מוסין. טענות קשות (חגי ניזרי)
 

״ניהול מלא ניגודי עניינים. 9 אנשים יושבים בהנהלה 7 מהם אנשים של פונטי. ההנהלה הזאת רקובה מהיסוד. אין לאליס שום סיכוי״, אמר מוסין במהלך המסע"ת. ״הצעתי לעשות את זה ללא תשלום, אך הרשו לי לבוא רק לזמן הקרב עצמו ומיד לעזוב. אסור בהגדרה מהאיגוד לטוס איתה באותה טיסה, להיות באותו מלון או להתקרב אליה בזמן תחרות בזמן שהוא לא קרב״.

אליס שלזינגר. פרצה בבכי (חגי ניזרי)
אליס שלזינגר בוכה. "פונטי תקע לי סכין בגב" (חגי ניזרי)
 

"המטרה העיקרית שלנו היא לקבל שחרור ואחר כך אנחנו יכולים רק לקוות שהבעייתיות באיגוד תיפטר. אליס לא מתיימרת כרגע לתקן את האיגוד מיסודו והיא לא עיקר הדבר כרגע. פנו עלינו קרוב ל-15 מדינות מכמה יבשות - הם מזועזעים ומציעים את שרותם ושאליס תתחרה בשמם.את אליס איבדנו זה ברור, אז תנו לה ללכת. אחר גם רצוי שתעשו סדר בארגון. גם שרת הספורט ניסתה לעזור, אך ידה של השרה קצרה מלהושיע. היא לא יכולה לעשות כלום".

״זה לא איגוד הג׳ודו, זה איגוד מיט״ב פונטי. כל מה שאליס ביקשה זה בסה"כ סיכוי להעפיל לאולימפיאדה ולבחור את שהמאמן שלה לא יהיה המאמן של היריבה שלה. לא כסף ולא שום דבר אחר. פונטי הסכים לשחרר את אליס בתנאי שהיא תודה שירדן טובה ממנה ושהיא רוצה להרוויח יותר כסף בחו״ל״. סיכם מוסין.

כזכור, באיגוד הג׳ודו לא מיהרו להיענות בחיוב לבקשתה של שלזינגר לייצג מדינה אחרת, ושלחו לה מכתב בו הוסבר לה כי בהמשך לבקשתה לייצג מדינה אחרת, בדק האיגוד את תקנוני הועד האולימפי הבינלאומי ותקנון איגוד הג׳ודו הבינלאומי וכי מהם מתברר כי בשל העובדה ששלזינגר ייצגה את ישראל באולימפיאדה, נדרשת תקופת צינון של 3 שנים בטרם תייצג מדינה אחרת.

פבל מוסין (חגי ניזרי)
פבל מוסין (חגי ניזרי)
 

מאיגוד הג'ודו נמסר בתגובה: “מסיבת עיתונאים מושקעת אבל מלאה באי דיוקים, חצאי אמיתות ושקרים. ראשית סגירת הנקודות לקריטריון האולימפי תחל רק בעוד חודשים ספורים ולכן הטענה שפונטי יכול לקבוע מראש מי יהיה באולימפיאדה מופרכת".

"הנהלת האיגוד הנוכחית נבחרה לפי קריטריונים אותם קבע בית משפט. אותו בית משפט פירק את הנהלת איגוד הג'ודו הקודמת שהתנהלה בצורה לא ראויה ונשלחה לביתה, ההנהלה הנוכחית שיקמה ענף שהיה מפורק והביאה אותו למצב שהספורטטים והספורטאיות הרבים והנבחרות זוכים בכמעט 100 מדליות בתחרויות בינלאומיות בשנה האחרונה".

"בנבחרת ישראל מתאמנות ג'ודאיות שיש להן מאמנים אישיים וגם הן בנבחרת ממתאמנת תחת מאמן הנבחרת, אחת מהן אגב היא באותו משקל של ג'רבי ושלזינגר והיא ממועדנו של פבל מוסין וזכתה במדליה באליפות אירופה עד גיל 20. עוד עובדה שממוטטת את הטענה לגבי העדפת ספורטאיות ממועדון זה או אחר, איגוד הג'ודו הנוכחי שיקם את הענף הוביל אותו להצלחות וליוקרה בינלאומית אנחנו קוראים לאליס שלזינגר שהיא סופרטאית מצויינת לחזור ולהתאמן בנחרת ישראל ומקווים שכך היא תעשה לטובת הספורט הישראלי הג'ודו וטובתה היא"

כזכור, הסכסוך החל לאחר המשחקים האולימפיים בלונדון כאשר היחסים בין איגוד הג'ודו לבין אליס שלזינגר עלו על שרטון ומאז נפתר ועלה מחדש כאשר שלזינגר דרשה שלא להתאמן בנבחרת הנשים תחת שני הרשקו, מאמנה האישי של יריבתה, ירדן ג'רבי בניגוד לרצונה להתאמן אצל ארוסה, פאבל מוסין.

אליס שלזינגר היא ג'ודוקא ומתאבקת סמבו ישראלית. היא אלופת עולם בסמבו, בעלת מדליית ארד מאליפות העולם בג'ודו (רוטרדם 2009) ו-3 מדליות ארד מאליפויות אירופה בג'ודו (2008, 2009 ו-2012). ייצגה את ישראל בשתי אולימפיאדות (בייג'ין 2008 ולונדון 2012).

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה