הנהלת הוועד האולימפי בישראל אישרה את תקציב הארגון לשנת 2022, שיעמוד על סכום של 28,731,000 ש”ח. מדובר אומנם בירידה של 16% לעומת התקציב הקודם שעמד על 34,213,084 ש”ח בשנת 2021 בה התקיימו המשחקים האולימפיים בטוקיו, אך למרות הירידה הזו, היו”ר יעל ארד החליטה להשקיע חלק ניכר מהתקציב בפיתוח הדור הבא של הספורטאים האולימפיים.
 
למעלה מ-80% מתקציב הוועד האולימפי בישראל לשנת 2022 יוקדשו לספורט ההישגי התחרותי. מדובר בסכום של 22,921,000 ש”ח, כאשר הליווי המדעי-רפואי ופרויקטים נוספים כמו הפרויקט המנטלי מתוקצבים בסכום של כ-4.8 מיליון ש”ח. תקציב המלגות לספורטאים המצטיינים, מלגות הלימודים והתמריצים עבור התחרויות השונות יועמדו בשנה הקרובה כ-12.5 מיליון ש”ח.

שגיא מוקי (רויטרס)שגיא מוקי (רויטרס)

בתקציב לשנה הקרובה ניתן לראות כי יחל תהליך של טיפול הדור הבא בדרך לאולימפיאדת לוס אנג’לס 2028, אותו יו”ר הוועד האולימפי יעל ארד רצתה לפתח. כמיליון ש”ח יושקעו בטיפוח הדור הבא, כאשר ארד מתכוונת להעביר את התקציבים הללו לטובת מימון נסיעות לחו”ל עבור ספורטאים צעירים שידם אינה משגת והם בעלי פוטנציאל, מתן תמיכה מנטאלית על מנת להשאירם במערכת וליווי מקצועי צמוד. יחד עם זאת, זה עדיין רחוק מהסכומים אותם היא רצתה להעניק לטובת הדור הבא, הרי שבתכנון המקורי היא סימנה יעד של 10-15 מיליון ש”ח לטובת הפרויקט ודרושה הירתמות גם מצידו של משרד התרבות והספורט עם תקציבים ממשלתיים לטובת הנושא.
 
יעל ארד, יו”ר הוועד האולימפי בישראל, אמרה: “עם כניסתי תפקיד בנובמבר האחרון, הצהרתי שהחזון ההישגי אותו אוביל הינו השקעה רוחבית בנוער ההישגי - מנוע הצמיחה של הספורט האולימפי בישראל ולכן לקחנו החלטה להניע השקעה מסיבית בהכנות הטרום אולימפיות לסגלי הנוער. המטרות המרכזיות הן הגדלת בסיס הפירמידה ההישגית תוך שימת דגש על הגדלת הניסיון הבינלאומי של ספורטאים מאותרים בגילאי 15-20 בכל אחת משנות ההכנה למשחקים האולימפיים בלוס אנג'לס 2028”.

יעל ארד (מיכה בננו)יעל ארד (מיכה בננו)

ארד הוסיפה: “במקביל יש צורך בהשקעה במאמני הנוער ההישגי. אין לי ספק שמשרד הספורט יצטרף לתוכנית החשובה הזו כמכפיל כוח ויחד עם היחידה לספורט הישגי נצא לתוכנית לאומית מקיפה. המטרה להגיע להשקעה של 12 מיליון ש”ח לשנה באיגום משאבים”.

הסעיפים הקטנים בתקציב הגדול

בתוך כך, הוועד האולימפי צפוי להעלות את ההשקעה בקידום הרעיון האולימפי ל-2.7 מיליון ש”ח, מעט יותר מ-2.2 מיליון השקלים שהושקעו בשנה שעברה בנושא. הוצאות ההנהלה וכלליות יעמדו על 2.9 מיליון ש”ח בשנה הקרובה. לפי ההערכות, משרד התרבות והספורט לא צפוי להעביר תקציב לתקנה לקידום ספורט הנשים, כך שהוועד האולימפי לא כלל זאת בתקציב השנתי הקרוב שלו. מה שכן, הוועד האולימפי מתכוון להעלות את התקציבים לטובת הנצחת י”א חללי מינכן מ-50 אלף ש”ח ל-200 אלף ש”ח בשנה.

כמה עלתה ההשתתפות של המשלחות הישראליות באולימפיאדת טוקיו 2020 ובהכנות לאולימפיאדת החורף בייג’ינג 2022? לפי הנתונים, כ-3.3 מיליון ש”ח. בעקבות ההצלחות עם ארבע מדליות אולימפיות חדשות, הארגון יצטרך לשדרג את התכנים והציוד האורקולי במוזיאון “החוויה האולימפית” ולשם כך הוקצבו כ-150 אלף ש”ח.

לינוי אשרם וארטיום דולגופיאט (איציק בלניצקי)לינוי אשרם וארטיום דולגופיאט (איציק בלניצקי)

אגב, בתקציב 2022 רושם הוועד האולימפי בישראל הכנסות של כ-7.5 מיליון ש”ח מחסויות ותרומות, תקציבים שהארגון הצליח לגייס לקראת השנה החדשה מגורמים שונים. לדוגמה, כ-3.9 מיליון ש”ח יגיעו מספונסרים וחסויות בארץ, כאשר עוד 3.5 מיליון ש”ח מסיוע של ארגונים שונים בהם הוועד האולימפי הבין-לאומי.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה