זה היה צפוי וכעת גם הפך לרשמי. בוועד האולימפי הבין לאומי וגם ביפן רצו מאוד להימנע מכך, אבל המשחקים שהיו אמורים להיערך בטוקיו ב-2020 זזו בשנה אחת, ל-2021. הוועד האולימפי הבין לאומי הכריז לאחרונה על כך שהוא שוקל לדחות את המשחקים בטוקיו מיולי בכמה חודשים בשל התפשטות נגיף הקורונה, אבל אחרי שמדינות כמו קנדה ואוסטרליה כבר הצהירו כי לא ישלחו ספורטאים ליפן אם התחרויות יתחילו בכל זאת בעוד כארבעה חודשים, וגם הוועד של ארה”ב התנגד, הוחלט על צעד דרסטי יותר של דחייה בשנה. גם המשחקים הפראלימפיים נדחו.

בהודעה הרשמית הובהר כי השם יישאר “טוקיו 2020” וכי המשחקים ייערכו לא יאוחר מהקיץ. עוד נכתב: “נשיא הוועד הבין לאומי תומאס באך וראש ממשלת יפן אבה שינזו ערכו שיחת ועידה כדי לדון בשינוי האווירה המתמשך בעקבות COVID-19 והמשחקים האולימפיים בטוקיו. בהתאם לנסיבות ובהתחשב במידע של ארגון הבריאות העולמי, נשיא הוועד הבין לאומי וראש הממשלה החליטו כי המשחקים בטוקיו יוזזו מ-2020 אך ייערכו לא יאוחר מקיץ 2021 כדי לשמור על בריאותם של האתלטים המשתתפים ושל הקהילה הבינלאומית”.

גארבג' טיים - מי הכי התחרפן בבידוד?

ההחלטות שהובילו לדחייה – נשיא הוועד האולימפי הבין לאומי תומאס באך שלח מכתב לאתלטים בו ניסה להסביר להם למה משתהים בקבלת ההחלטה הסופית, כשבין היתר כתב: “אני יודע שהמצב חסר התקדים הזה משאיר אתכם עם הרבה שאלות”. עם זאת, מופעל על הוועד האולימפי הבין לאומי לחץ בלתי פוסק (בין אם זה מהאתלטים, הספונסרים, הגופים המשדרים והוועדים האולימפים של מעל 200 מדינות) לדחוק את המשחקים.   

קצת אחרי ההצהרה הראשונית שלו, בקנדה ובאוסטרליה כבר ניסו לקדם מטעמן את דחיית המשחקים ל-2021 כששחררו הצהרה משלהן בה אמרו לספורטאים להתכונן למשחקים רק בעוד שנה, כי אם הם יתקיימו השנה הם לא ישתתפו. סב קואו, נשיא ארגון האתלטיקה העולמי שלח לבאך מכתב שאומר: “לקיים את המשחקים ביולי זה לא ריאלי ולא רצוי”, והדגיש בפניו בנוסף את כל הסיבות.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה