המדינה מעלה הילוך בתוכנית להקמת מכון לאומי לספורט בדרום. ל-ONE נודע כי משרד התרבות והספורט עדיין לא החליט היכן יוקם המתקן החדש, כאשר על השולחן יש כמה אפשרויות - להקים את השלוחה של וינגייט בבאר שבע, בדימונה או ברמת הנגב כאשר הקמת המתקן מוערכת במאות מיליוני שקלים.

הפרויקט שמתכנן שר התרבות והספורט מיקי זוהר נועד לאפשר לאזרחים בכל רחבי הארץ להתאמן במסגרת נבחרות ישראל גם בצפון וגם בדרום, וכך למעשה הספורט הישראלי לא יפספס כישרונות צעירים שלא יכולים לנסוע מידי יום למכון וינגייט שנמצא באזור נתניה או למרכזי הנבחרות שבדרך כלל פעילים באזור המרכז.

ל-ONE נודע כי במשרד התרבות והספורט בודקים את ההיתכנות להקים את וינגייט דרום בבאר שבע, בדימונה או ברמת הנגב. אנשי מכון וינגייט, וגם השר מיקי זוהר ומנכ”ל משרדו כפיר סויסה, קיימו פגישות על כך, בין היתר גם עם ראשי רשויות מקומיות, כדי לבדוק את היתכנות המהלך.

שר התרבות והספורט מיקי זוהר (חגי מיכאלי)שר התרבות והספורט מיקי זוהר (חגי מיכאלי)

בווינגייט אמורים להוביל את הפרויקט בפועל. כרגע, ישנה עדיפות להקמת המתקן בבאר שבע, אך זה עדיין לא סופי כאמור. לבאר שבע יש יתרונות רבים משום שהתשתית הקיימת היא טובה, בין היתר בזכות הגישה לעיר בתחבורה הציבורית ובזכות העובדה שיש בית חולים ואוניברסיטה קרובים, כך שניתן יהיה לקיים מחקרים לספורט ואף לפתח תחומים נוספים, כפי שקורה במרכז הארץ. “מתקן שכזה צריך להיות במיקום מרכזי”, אמרו גורמים בספורט הישראלי.

עלות הקמת וינגייט דרום מוערכת על ידי המדינה בסכום של כמעט מיליארד שקל, אך ייתכן כי הפרויקט יסתכם ב-300 מיליון שקל בהתאם לתוכנית שיבנו אנשי המכון. המימון לכך יגיע ככל הנראה מתאגיד מכון וינגייט, שייתכן כי ימכור חלק מאדמותיו. לרשות מכון וינגייט יש שטחים של כ-430 דונם, אך השטח הבנוי במכון עומד בפועל רק על כ-280 דונם - ולכן ייתכן כי המכון ימכור שטח של כ-100 דונם לבנייה אזרחית.

יחד עם זאת, לא מדובר בהליך פשוט. חלק מהשטח לא מיועד לבנייה אזרחית והוא רשום במינהל מקרקעי ישראל כאדמה שנועדה להקמת מגרשי ספורט או כשטח חקלאי שלא ניתן לבנות עליו, מה שעלול להוביל לבעיות במכירת הקרקע ששייכת למדינה.

אצטדיון טוטו טרנר. מתקן ספורט נוסף ברמה גבוהה בדרך לב"ש? (איציק בלניצקי)אצטדיון טוטו טרנר. מתקן ספורט נוסף ברמה גבוהה בדרך לב"ש? (איציק בלניצקי)

בערבות זאת, במכון וינגייט מכינים חלופה הרי שיש מגוון מקורות שניתן להשתמש בהם. בין היתר, פקידי משרד התרבות והספורט שמו בצד כסף צבוע בקרן המתקנים להקמת חמישה מרכזי ספורט שונים ברחבי המדינה בעלות של 70 מיליון שקל לכל אחד, אך גורם בכיר במשרד התרבות והספורט הבהיר: “הכסף מיודע להקמת מרכזי מצוינות לענפים ספציפיים שיוקמו בעקבות וינגייט דרום, כך שלא נשתמש בו”. בנוסף, גם הרשויות המקומיות אולי יעמידו תקציבים בעצמן לטובת הפרויקט ופיתוח התשתיות.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה