שר התרבות והספורט, חילי טרופר, השיק היום (רביעי) את פרויקט הבינוי במכון וינגייט, בהיקף של מעל 200 מיליון ש"ח. מדובר בהשקעה גדולה במימון המדינה, שהלאימה את המכון לפני כשנתיים מתוך כוונה להפוך אותו למרכז הספורט שיאגד תחתיו את רוב הפעילות של האיגודים האולימפיים בשנים הקרובות. מדובר באחת מתוכניות העתיד של וינגייט.

השר טרופר אמר בטקס: "תקופת הקורונה פגעה בספורט בצורה קשה, אבל מה שעודד אותי זה המאמץ של הספורטאים בארץ שהוכיחו שהם יותר חזקים ממה שרבים חשבו. גם לאורך הסגר ראינו והרגשנו שהספורט בישראל הוא תחום חזק שיש לו גב ציבורי. אנחנו בשבועות מעולים בספורט הישראלי, עם מדליות בכמה וכמה ענפים, ואני בטוח שזה תוצר של עבודה קשה של הרבה שנים".

עוד הוסיף השר: "כשנכנסתי לתפקידי מהר מאוד עסקתי בווינגייט שהפך לתאגיד, והמטרה שלי הייתה לצקת תוכן למקום. המדינה מבטאת את ההשקעה שלה במכון בתקציבים. במקום לפזר את ההשקעות שלנו לכל מיני כיוונים, דיברנו על כך שצריך להשקיע בווינגייט מבחינה אסטרטגית ולהפוך אותו לבית הלאומי של הספורט הישראלי, ולהתמקד בזה. המטרה היא שכמה שיותר איגודים יהיו בו, שנפתור בעיות, שנשפץ מה שצריך ונקים מתקנים חדשים. נשתדל לתת כל מה שאפשר כדי הספורטאים שלנו יגיעו הכי רחוק בעתיד".

השר חילי טרופר (איציק בלניצקי)השר חילי טרופר (איציק בלניצקי)

בין האיגודים שצפויים לחתום במהלך החודש על הסכם מול מכון וינגייט הם איגוד האתלטיקה ואיגוד הטניס, שהמתקנים שלהם במכון ישופצו אחרי שנים רבות בהשקעה גדולה. כמו כן, יוקם מבנה רב תכליתי שישרת איגודים נוספים. באירוע לקחו חלק בכירי האיגודים הללו, בהם יו"ר איגוד האתלטיקה עמי ברן ויו"ר איגוד הטניס אבי פרץ, כמו גם ראש מינהל הספורט עופר בוסתן, מנכ"ל הוועד האולימפי גילי לוסטיג, השחיין האולימפי יעקב טומרקין ובכירים נוספים.

מנכ"ל משרד הספורט, רז פרויליך, ציין: "מדובר על תקציבים חסרי תקדים שיוזרמו למכון, בגובה של כמעט רבע מיליארד שקל שיושקעו בתשתיות. רוב המבנים הם משנות ה-70 והגיע הזמן להשקיע בהם כדי להפוך את המקום למרכז של הספורט הישראלי. מדובר בשינוי מהותי כאשר מנגד העולם הולך ומתפתח. חלק מהמבנים ייחנכו בעוד שנים רבות, אבל מה שחשוב זה לא גזירת הסרט אלא פשוט לקדם את הספורט לעוד שנים קדימה".

במהלך הטקס הוצג גם יו"ר המועצה הלאומית לספורט החדש, אריק פינטו, שהתייחס לראשונה למינוי: "כשהציעו לי את התפקיד אמרתי - 'אני לא מחפש טייטלים, מה שמעניין אותי זה אם אפשר להשפיע'. ספורט נותן לכל ילד וילדה את האפשרות לחלום. זו זכות לשרת את הציבור בנושא כל כך חשוב, נכנסתי לתפקיד כדי להביא מהיכולות שלי בעולם העסקי, כמו בניית תוכנית אסטרטגית וגיבוש מדיניות לטווח ארוך".

מכון וינגייט (יח"צ)מכון וינגייט (יח"צ)

מנכ"ל המכון, שי אברהמי, הסביר על השינוי המתקרב: "בשנתיים האחרונות הרבה דברים השתנו במכון. הבאנו את איגוד ההתעמלות למכון, עם פרויקט האוהל שהיה מאוד מורכב ומאוד מסובך, כך מסתבר. מעבר לכך, שיקמנו את חזיתות המבנים הרעועים וכעת אנחנו נכנסים לפרויקט 'האצת הצמיחה' שיימשך עד סוף שנת 2021 בעלות של 56 מיליון ש"ח".

פרויקט הבינוי החדש מכיל כמה פרויקטים קטנים, כמו שיפוץ אצטדיון האתלטיקה בעלות של 12 מיליון ש"ח משום שהוא מאוד ישן, שדרוג והקמה מחדש של שמונה מגרשי טניס מתוכם שניים מחימר בעלות של 8 מיליון ש"ח, הקמת מתקן לכדורעף חופים בעלות של 2.2 מיליון ש"ח עם חמישה מגרשים כולל יציע לקהל, שיפוץ הבריכה הישנה בהשקעה של 8 מיליון ש"ח מתוך כוונה שנארח בה את אליפות העולם בכדורמים עד גיל 20, נרחיב את המתקנים להתעמלות ב-2.5 מיליון ש"ח, נשפץ את אולם בג ב-800 אלף ש"ח ונקים בית לאומי לאיגוד הטיפוס עם קיר בולדרינג אינדור בגובה 6.5 מטר בבניין נורמן ב-800 אלף ש"ח.

בנוסף, יוקם במכון מבנה רב תכליתי בגודל של 14,500 מ"ר בגובה של 162 מיליון ש"ח. תחילת הבנייה צפויה במרץ 2023 והצפי לפתיחתו של המבנה הוא עד אוגוסט 2026. הוא יכלול מתחם להתעמלות אומנותית על חשבון האוהל של המתעמלות, כמו גם מתחמים נוספים לענפי סייף, כדורסל, כדורעף, כדוריד וג'ודו, בין היתר. כמו כן, יהיו בו חדרי כושר ומרכז רפואת ספורט. "זה צעד ענק לווינגייט ולספורט בישראל. ספורטאי ההישג יזכו לתנאים גבוהים", סיכם אברהמי.

ספרופולוס: אני מאמין בכל השחקנים
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה