משרד התרבות והספורט מעוניין להביא עוד ועוד נבחרות לאומיות למכון וינגייט. בימים האחרונים החל משא ומתן מול איגוד האתלטיקה במטרה על מנת להביא אליו את נבחרות ישראל בענף, ובשבוע האחרון אף התקיים סיור של אנשי האיגוד בשטח. באיגוד האתלטיקה שוקלים את ההצעה.

במהלך הסיור שנערך בשבוע שעבר, אנשי משרד הספורט לחצו על יו”ר איגוד האתלטיקה עמי ברן לקחת את אצטדיון האתלטיקה ולהכריז עליו בתור "הבית הלאומי החדש של האתלטיקה". למדינה יש אינטרס להביא את האיגוד למכון, הרי שמדובר באחד מהאיגודים הרחבים והמגוונים ביותר בישראל, כך שאם זה אכן יקרה, עשרות אתלטים יגיעו מידי יום להתאמן בווינגייט וגם גורמי המקצוע הבכירים בארץ יעבדו בו.

מלבד הג'ודו, ההתעמלות והשחייה - רוב האיגודים החזקים נטשו את המכון בשנים האחרונות, בעיקר בגלל איכות המתקנים הירודה והניהול הכושל. במכון ביצעו שיפוצים למבנים שהיו בסכנת קריסה, אך המדינה עדיין תידרש להשקיע מיליוני שקלים כדי לשפץ ולשדרג את המתקנים לספורטאים שיבואו אליו.

בשטח המכון יש אומנם אצטדיון אתלטיקה, אך הוא קטן, לא מודרני ולא עומד בדרישות של איגוד האתלטיקה, ולכן גם הוא יצטרך שיפוץ רחב מאוד כדי שהאתלטים המובילים בכלל ירצו להיכנס אליו. בין היתר, במכון יצטרכו להזיז ולשדרג את עמודי התאורה כדי שניתן יהיה להתאמן בו בלילה, כאשר גם מסלול הריצה יצטרך לעבור שיפוץ ולהשתדרג משישה מסלולים לשמונה. כמו כן, נכון לעכשיו אין תנאים בסיסיים למקצועות של יידוי פטיש או זריקת דיסקוס וכדור ברזל, ולכן יצטרכו להקים כלוב זריקות חדש באצטדיון. במכון גם יודעים שהם יצטרכו לבנות אולם לתחרויות החורף במקביל.

מעבר לדרישות המינימליות שהמכון יצטרך לעבוד עליהן כדי לעמוד בתקן העולמי הסטנדרטי, באיגוד האתלטיקה דרשו מהמכון לקבל הבטחה לכך שהאצטדיון ישמש לאימונים רק את הספורטאים שלהם, כך שלא ימצאו "הפתעות" על הדשא כמו אימוני כדורגל ביום מן הימים: "השטח צריך להיות סטרילי ורק עבור האתלטיקה הישראלית", נאמר בשיחות בין הצדדים. כמו כן, באיגוד הבהירו כי התחרויות הגדולות ימשיכו להתקיים באצטדיון הדר יוסף.

בתוך כך, באיגוד האתלטיקה החלו ההכנות לקראת אליפות אירופה לנוער 2022 שתתקיים באצטדיון האתלטיקה בירושלים. לפי ההערכות, העלות של התחרות הזו צפויה להגיע ל-13 מיליון שקל, כאשר עיריית ירושלים כבר השקיעה בשיפוץ האצטדיון המקומי.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה