כמה עולה יום תחרויות בבריכה הלאומית או שעת אימון במגרש הכדורגל בשעות הלילה? מכון וינגייט פרסם את תעריפי השימוש המעודכנים למתקנים שלו, עם מחירון חדש שהופץ לאיגודים ולאגודות, שנכנס לתוקפו בתחילת החודש.

לפי המחירון החדש, יום תחרות בבריכה הלאומית עולה 12,500 ש”ח ובבריכה הישנה המחיר הוא 10,000 ש”ח. ואם רוצים להשתמש בבריכה רק בשביל אימון, עבור השכרת בריכה שלמה של עשרה מסלולים לשעה המכון יגבה 1,400 ש”ח, כאשר השכרת מסלול אחד בלבד תעלה 150 ש”ח לשעה. בבריכה הישנה המחירים נמוכים יותר, עם 590 ש”ח לשעת אימון בבריכה אך בחורף המחיר קופץ כבר ל-1,000 ש”ח לשעה. כמו כן, משחק כדורמים בבריכה החדשה עומד על 2,500 ש”ח ובישנה הוא יעלה כמחצית המחיר בקיץ.

הטבלה (מערכת ONE)הטבלה (מערכת ONE)

כמה משלמים הענפים האולימפיים עכשיו עבור המתקנים במכון? כל שעת אימון באולם הג’ודו תעלה 175 ש”ח ובחישוב מהיר מדובר בהוצאה גבוהה מאוד ביחס לשעות הפעילות של האיגוד. עבור שעת אימון באולם ההתעמלות המשופץ שבבניין ברלין יגבה המכון מחיר של 320 ש”ח לשעה. שעה במגרש הכדורגל תעלה 350 ש”ח באצטדיון המרכזי ושימוש נפרד במסלול הריצה שמסביבו יגבה מחיר של 260 ש”ח, כאשר פעילות בשעות החשיכה תגרור תוספת של 185 ש”ח לשעת תאורה. יש גם מגרשים קצת יותר זולים, אגב.

הטבלה (מערכת ONE)הטבלה (מערכת ONE)

אומנם חלק מהאיגודים והאגודות זוכים להנחות בהשכרת המתקנים, אך יש לציין כי יום תחרות גורר עלויות נלוות כמו אבטחה, הגברה וכוח אדם נוסף. אם מרכז הפעילות של האיגודים המובילים כמו השחייה, הג’ודו וההתעמלות היא בשטח המכון - מדובר בהוצאות שיכולות להגיע למאות אלפי שקלים בשנה. “יש איגודים שמקבלים 20 אחוז הנחה ואצל חלקם יש השתתפות בהוצאות מצד היחידה לספורט הישגי, אבל בפועל העלויות על המגרשים וגם על המשרדים הן גבוהות ביחס למה שאפשר לקבל בחוץ”, אמרו גורמים המעורים בפרטים. “המדינה השתלטה על המכון אבל המחירים ברובם לא ירדו”.

הבריכה של וינגייט (איציק בלניצקי)הבריכה של וינגייט (איציק בלניצקי)

המחירים, יש לציין, תקפים גם לאגודות. האתלט לשעבר אלכס אברבוך, שמנהל כיום אגודת אתלטיקה בנתניה, אמר על התעריפים: “אני חולם על אצטדיון אתלטיקה עירוני בתוך נתניה, אבל כרגע אין לנו ברירה אלא להיות בווינגייט - ושם המחירים לאגודות הם בלי פרופורציות. עמותת האתלטיקה שלי מקבלת מהמדינה כ-40 אלף שקל בשנה וכשאני רוצה לעשות פעילות המכון לוקח ממני 60 אלף לשנה אחרי הנחה עבור שלושה אימונים בשבוע בווינגייט. עכשיו הם עוד רוצים כסף על תאורה. אני מייצג אגודה ולא עסק פרטי, וכל הציוד הוא שלי. המחירים מוגזמים”.

אלכס אברבוך (נעם מורנו)אלכס אברבוך (נעם מורנו)

בנוסף לזה, מחיר השכרת אולמות למשחקי כדור נע בין 230 ל-370 ש”ח לשעה, תלוי באיזה אולם. שעה בחדרי הכושר תעלה בין 205 ל-260 ש”ח. שעה בכיתות הלימוד שבשטח המכון תעלה בין 135 ל-235 ש”ח, בעוד שהשכרת חדר ישיבות במכון תגרור הוצאה של כ-150 ש”ח. השכרת האודיטוריום שמכיל 600 מקומות ישיבה שווה 5,700 ש”ח ליום או 4,000 ש”ח להרצאה של עד שלוש שעות. שימוש במערכת ההגברה באולמות תעלה עוד 950 ש”ח ליום, מערכת הגברה ניידת 557 ש”ח ליום ובידורית 334 ש”ח ליום. 

ומה באשר לארוחות? יש איגודים שדואגים לספורטאים שלהם גם לתזונה וכעת נקבע כי ארוחת בוקר בווינגייט תעלה 39 ש”ח, ארוחת הצהריים תהיה ב-49 ש”ח כאשר בתוספת של מנה המחיר עולה ל-57 ש”ח, וארוחת ערב תעלה 44 ש”ח. ניתן להזמין מראש גם שירותי מזון לאירוח, כך שלדוגמה עלות הספקה של שתייה חמה, קרה ומאפים תעלה 16 ש”ח לאדם אחד, “לפי תחשיב של 2 מאפים לאדם” על פי המחירון.

בניין הספורט ההישגי של נבחרות הג’ודו אחרי השיפוץ (מכון וינגייט)בניין הספורט ההישגי של נבחרות הג’ודו אחרי השיפוץ (מכון וינגייט)

לינה במכון וינגייט בחדר יחיד בבית הנבחרות תעלה בין 207 ל-251 ש”ח ללילה, לחדר זוגי בין 249 ל-376 ש”ח ללילה, ולחדר לשלושה ינוע המחיר בין 376 ל-531 ש”ח - לא כולל מע”מ ללקוחות פרטיים. וכמובן, יש גם את עניין החנייה. לבאים ברכב, כניסה לשטח המכון וחנייה בו מעל לחצי שעה תעלה 12 ש”ח לשעה הראשונה, כל רבע שעה נוספת תעלה עוד שני ש”ח והמחיר המקסימלי יהיה עד 36 ש”ח ליום.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה