הכניסה של ענף ההתעמלות למכון וינגייט קרובה מתמיד. במסגרת השיפוצים ותנופת הבנייה במכון הלאומי, בימים האחרונים החלה גם הקמת אולם התעמלות חדש דמוי אוהל, בו צפויות להתאמן המתעמלות האמנותיות לינוי אשרם וניקול זליקמן, במסגרת ההכנות שלהן לאולימפיאדת טוקיו 2020.

בימים האחרונים החלו העבודות להכשרת שטח במכון, לקראת הקמת אולם ענק מיוחד דמוי אוהל שמיועד עבור ענף ההתעמלות האמנותית. הדחפורים החלו לעבוד במקום במטרה לממש את התוכנית, עליה פורסם ב-ONE לפני כחמישה חודשים. לאולם ייכנסו המתעמלות האישיות, שהתאמנו עד כה בהדר יוסף, אך נבחרת ההתעמלות האמנותית בשלב זה תישאר להתאמן בחולון כרגיל.

העבודות בווינגייט להקמת אולם האוהל להתעמלות האמנותית) (אסי ממן)העבודות בווינגייט להקמת אולם האוהל להתעמלות האמנותית) (אסי ממן)

במקביל להקמת האוהל, במכון עמלו לאחרונה כל השיפוץ של אולם ברלין המיתולוגי, שיקום לתחייה בקרוב. מתעמלי המכשירים ייכנסו לאולם, בו נוספו מערכת מיזוג אוויר חדשה ומכשירים חדשים. לפי התכנון, ב-1 במארס ייכנסו למכון וינגייט כלל המתעמלים. לפי ההערכות, מכון וינגייט משקיע כעשרה מיליון שקלים בפרויקט, כאשר איגוד ההתעמלות צפוי לשכן באולמות הללו גם את נבחרות העתודה לפאריס 2024 ואף להקים אקדמיה במקום.

מאז שמשרד התרבות והספורט לקח בעלות על המכון והמדינה הלאימה אותו, במסגרת מגמת ההתחדשות שעוברת על המתחם, נעשו מאמצים אדירים לצרף אליו את ענפי הספורט האולימפיים המובילים, במטרה לממש את תכנית “הבתים הלאומיים”. אחת מהמטרות של המכון תחת ההנהלה החדשה הייתה לקדם את הבאתם של המתעמלים הבכירים ביותר למתחם, בו מתאמנים כיום בין היתר גם נבחרות השחייה והג’ודו.

בנושא אחר. שלוש נציגות מישראל ימריאו בקרוב למוסקבה לכנס מיוחד של ענף ההתעמלות האמנותית. באירוע יקחו חלק אירה ויגדורצ’יק, נטשה אסמולוב ונטלי ביידק מלכה, שידונו בין היתר גם בשינויים בחוקה לקראת הקמפיין האולימפי הבא לפאריס 2024.

ממכון ווינגייט לא נמסרה כל תגובה או התייחסות וכזו תובא לכשתתקבל. 

לינוי אשרם (שחר גרוס)לינוי אשרם (שחר גרוס)
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה