לפני כחצי שנה יצא לדרכו פרויקט שיפוץ רחב של כמה מהמבנים הבולטים ברחבי מכון וינגייט, אחרי עשרות שנים שבהם הבניינים במקום לא תוחזקו כראוי ולאחר שאף הוגש על כך דו”ח הנדסי חמור שגילה ליקויים מסוכנים במבנים כפי שנחשף ב-ONE. היום (רביעי) הודיע מכון וינגייט כי השלב הראשון בפרויקט השיפוץ הרחב שנעשה ברחבי המכון הסתיים.

במכון סיימו פעימה ראשונה של השיפוצים מתוך שלוש. במסגרת העבודות הראשוניות שופצו באופן דחוף חזיתות בטון בחמישה מבנים שהיו על סף קריסה, אך עדיין העבודות נמשכות על מנת לסיים שיפוץ של 13 מבנים סך הכל בשנה הקרובה. עד כה שופצו בית הנבחרות, אולם הי”א, אולם הספורט ההישגי שבו מתאמנת נבחרת הג’ודו, אולם בג והבניין הפדגוגי. מדובר בשיפוץ חיצוני בלבד להצלת המבנים מפני קריסה והתפוררות, אך מדובר בשיפוץ נחוץ ודחוף.

וינגייט לאחר השיפוץ (מכון וינגייט)וינגייט לאחר השיפוץ (מכון וינגייט)
הקפיטריה לפני השיפוץ (מכון וינגייט) (מערכת ONE)הקפיטריה לפני השיפוץ (מכון וינגייט) (מערכת ONE)

לפי הודעת מכון וינגייט: “ממבנים אלו הוסרו חיפויים רופפים שהיוו סכנה בטיחותית וחודשו מעטפות המבנים, בוצעו עבודות סיתות, שיקום בטונים לרבות חיזוקי קונסטרוקציה ויציקות בטון לפי צורך וניתנה חזות חדשה למבנים באמצעות צביעה. עבודות פעימה א’ צפויות להסתיים בימים הקרובים עם סיומו של מקצה תיקונים”.

בניין הספורט ההישגי של נבחרות הג’ודו אחרי השיפוץ (מכון וינגייט)בניין הספורט ההישגי של נבחרות הג’ודו אחרי השיפוץ (מכון וינגייט)
בניין הספורט ההישגי של נבחרות הג’ודו לפני השיפוץ (מכון וינגייט)בניין הספורט ההישגי של נבחרות הג’ודו לפני השיפוץ (מכון וינגייט)

לאחרונה החלו גם העבודות לפעימה השנייה של הפרויקט ובמסגרתן מתבצע טיפול דומה לחמישה מבנים נוספים: אולם ברלין, אולם פלדמן, מעונות גלובינסקי, בניין הרשטריט, חדר האוכל ומגדל המים. הפעימה השלישית והאחרונה בפרויקט בזה תחל בינואר 2020. פרויקט שיקום המבנים עלה למדינה כ-15 מיליון שקל, בתמיכת משרד התרבות והספורט ומשרד האוצר. כמו כן, בעתיד, יתחילו להקים מבנים נוספים בשטח המכון, ביניהם אולם רב תכליתי גדול שיוכל לשרת כמה ענפי ספורט במקביל.

אולם בג, ואחרי השיפוץ (מכון וינגייט) (מערכת ONE)אולם בג, ואחרי השיפוץ (מכון וינגייט) (מערכת ONE)
אולם בג, לפני השיפוץ (מכון וינגייט)אולם בג, לפני השיפוץ (מכון וינגייט)

שי אברהמי, מנכ”ל מכון וינגייט, אמר: “פרויקט שיקום הבטונים הכרחי וחיוני לשמירה על המבנים במכון ולתקינותם הבטיחותית ויהווה גם שיפור חזותי ניכר למבנים הישנים. פרויקט זה הוא חלק מתנופת הבינוי והפיתוח הניכרת במכון, ובמסגרתה יוקמו בהמשך מבנים חדשים ובראשם האולם הרב תכליתי. אני מבקש להודות לצוות חטיבת התפעול על הביצוע, הדיוק, האכפתיות ועל קידומו של הפרויקט”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה