קשיים במציאת מנכ”ל חדש למכון וינגייט. הליך ההלאמה שעבר המכון בשנה האחרונה השאיר את המתקן עדיין ללא אף אדם שינהל אותו, הן ברמה הניהולית והן ברמה הפיננסית, כך שהוא הפך למשותק בתקופה האחרונה.

כזכור, במהלך השנה האחרונה מכון וינגייט עבר לחזקת המדינה והפך לתאגיד שפועל תחת חסותה. רגע לפני שהושלם התהליך בקיץ, הודיע מנכ”ל המכון, אמוץ בכר, על סיום תפקידו, בעיתוי מפתיע וקריטי יחסית, לאחר שזה ניהל את המכון והצליח לייצב את מצבו הפיננסי בשנים האחרונות אחרי שהיה בגירעון של מיליוני שקלים.

אחרי שבכר עזב, הוחלט למנות במקומו דמות אחרת שתנהל את המכון הלאומי ורק השבוע פרסמו מכרז ייעודי לכך. אלא שבווינגייט צפויים להיתקל בקשיים במציאות מועמדים ראויים לתפקיד המנכ”ל, משום שרשות התאגידים דירגה את המשרה בדירוג הנמוך ביותר למנכ”לים, כך שהדבר מקשה על גיוס אדם איכותי למשרה.

הפעילות במכון הלאומי משותקת (מערכת ONE)הפעילות במכון הלאומי משותקת (מערכת ONE)

בעקבות זאת, במכון וינגייט פועלים על מנת לשנות את ההחלטה של רשות התאגידים. בגלל שההליך עלול להימשך כמה חודשים, תוך כדי שהמכון נמצא במשך תקופה ארוכה ללא מנכ”ל ובלי ממלא מקום, יש כעת לחץ למנות ממלא מקום בתוך שבועיים הרי שלזה לא נדרש מכרז. כמו כן, למכון וינגייט חסר כעת גם סמנכ”ל כספים.

לפי תנאי המכרז הנוכחי שפורסם, מנכ”ל המכון צריך להיות מעל גיל 25, בעל תואר אקדמי בכלכלה, מינהל עסקים, משפטים ראיית חשבון, מינהל ציבורי, הנדסה, לימודי עבודה או תואר מתחום הספורט. כמו כן, הוא נדרש להיות בעל ניסיון של חמש שנים לפחות בתחום הציבורי ומעל חמש שנים בתפקידים בכירים בתחום הניהול העסקי עם מחזור הכנסה של מעל 20 מיליון שקל.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה