דירקטוריון מכון וינגייט החליט על שינויים במבנה הארגוני. בעקבות זאת, מנהל השיווק והפיתוח העסקי קיבל עודכן שהתפקיד שלו בוטל כך שהוא צפוי לסיים את תפקידו - ובוועד העובדים לא אהבו את ההחלטה שנעשתה לכאורה ללא הודעה מוקדמת והודיעו כי הם מוחים על ההליך. במקביל, רשות הטבע והגנים הוציא צו הפסקת עבודה למתחם המוטוקרוס שבשטח המכון.

ל-ONE נודע כי הדירקטוריון קבע כי המבנה הארגוני ישתנה. בגלל שהמבנה הארגוני נמצא תחת אחריותו, הרי שהוא קובע את האסטרטגיה, הוחלט כי התקן של מנהל השיווק והפיתוח בוטל, לטובת תקן חדש שנפתח בהנהלה.

הדירקטוריון קבע כי תפקיד סמנכ”ל התפעול והבינוי יפוצל, כך שהמכון ימנה גם סמנכ”ל תפעול וגם סמנכ”ל בינוי בנפרד, כאשר תחום משאבי האנוש יהיה כפוף לסמנכ”ל התפעול של המכון. בעקבות זאת, בוטל התקן למנהל השיווק והפיתוח העסקי. בגלל שהוא בחוזה בכירים, על המכון למסור לו הודעה שלושה חודשים מראש על סיום תפקידו והיום (ראשון) נמסרה לעובד ההודעה כי תפקידו בוטל.

לטענת ועד העובדים, בהנהלה בחרו לכאורה שלא לשתף מראש את ועד העובדים בהליך, בניגוד להבטחתה כי זו תפעל בשקיפות מולם. במכתב שיצא לעובדים מטעם ועד העובדים הובהר: “לוועד לא היה חלק בתהליך. ועד העובדים יעקוב מקרוב אחר השינויים, לוודא את החוקיות, למנוע פגיעה בעובדים, ושהשינויים עומדים בהוראות ההסכם הקיבוצי, באישור האוצר והחוק”.

יו”ר ועד העובדים, קותי דרעי, מסר: “ועד העובדים מופתע מההנהלות הכוחנית והחד צדדית. אנו בוחנים את השלכותיה, ונגיב במועד ובזמן שימצא לנכון ככל שיתברר שיש חשש לפגיעה בעובדי המכון”. גורמים במכון הבהירו בתגובה: “דירקטוריון המכון מצא לנכון לפצל את התפקיד סמנכ״ל תפעול ובנוי לשני תפקידים. בהינתן מגבלת כוח האדם, היה נדרש להגדיל בתקן נוסף את הבינוי ובמחשבה עמוקה הוחלט לבטל את התקן הכי פחות משמעותי בימים אלה למכון וינגייט”. 

מכון וינגייט (מערכת ONE)מכון וינגייט (מערכת ONE)

במקביל, למכון יש בעיות נוספות. ל-ONE נודע רשות הטבע והגנים הוציאה צו הפסקת עבודה לשטח שהיה מיועד למתחם המוטוקרוס שפעל במכון וינגייט. לטענת רשות הטבע והגנים, במקום בוצעו עבודות ללא היתר באזור שהוגדר כגן לאומי. כעת רשות הטבע והגנים דורשים חזקה על שטח 57, עליו נבנה המתחם של המוטוקרוס, בחלקו הדרומי של המכון. פקח הוציא צו הפסקת עבודה וחקר את הקבלן שחתם הסכם עם וינגייט. לפי ההערכות, גם אנשי המכון יוזמנו לבדיקה.

מרשות הטבע והגנים נמסר: “במהלך עבודה שגרתית הגיע פקח רשות הטבע והגנים לגן לאומי חוף השרון, שם הבחין כי בחלק הגן המאושר מתבצעות עבודות ללא היתר בתחום הגן. הפקח נתן דרישה לעצירת עבודה על מנת למנוע את המשך העבירה, כנגד החשודים נפתח תיק והנושא בחקירה ולכן לא נוכל להרחיב בפרטים בשלב זה. גן לאומי חוף השרון הינו גן לאומי המשמש כבית לחיות בר רבות כולל צבאים, צמחיה מקומית שופעת, ומקום לטיול בעל תצפיות מרהיבות מרכס הכורכר הנמשך בין הרצליה לנתניה”.

במכון וינגייט הבהירו בתגובה: “מתחם המוטוקרוס קיים בשטח זה כבר כמה שנים ואין שינוי בסטטוס השטח. לא נבנה שום דבר חדש ולא הוקמו מתקנים חדשים באזור זה, כאשר האדמה באותו המצב ולא נעשה שום דבר שונה, רק הוחלף ספק למתחם”. במכון לומדים את ההשלכות של הצו והבדיקה מבחינה משפטית.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה