שבוע ימים לפני שסייפי הדקר של נבחרת ישראל ייצאו להתחרות בגראנד פרי דוחא 2019, הם זכו לקבלת חסות מכיוון בלתי צפוי. בעוד שהסייפים עדיין לא קיבלו ויזה לתחרות בקטאר ושוב צצות הבעיות בין ספורטאי ישראל למדינות ערב, ד”ר פלאח סמארה הודיע היום (שלישי) במשרדי הוועד האולימפי בישראל על מתן חסות לנבחרת בגובה של 100 אלף שקל לשנה בחוזה לשנתיים (200 אלף שקל).

ד”ר סמארה, רופא שיניים במקצועו, יליד טירה ותושב כפר סבא, הוא הערבי-ישראלי הראשון שהעניק חסות לחברי הסגלים האולימפיים של ישראל. “לתפיסת עולמי, מי שזכה למנוחה ורווחה מן הראוי שיחזיר לקהילה - ואני שמח כערבי-ישראלי לתרום לנבחרת שמייצגת את המדינה”, אמר ד”ר פלאח סמארה.

צפו במסע"ת נבחרת הסייף

עוד הוסיף: “לא פעם נוצרות יוזמות שבאות לחצות מחסומים של אוכלוסייה ולאום. ואם כבר הם נחצים, בדרך כלל מדובר בנדבנים יהודיים שממנים פרויקטים לטובת האוכלוסייה במגזר הערבי. כעת, אני, אזרח ערבי גאה של מדינת ישראל, החלטתי לתרום לחברה בחזרה, עם תמיכה כספית לנבחרת לאומית שכל ספורטאיה הם יהודים. אני יודע שזו אחת מהפעמים הבודדות בהיסטוריה שבהן זה קורה, אם לא הראשונה שבהן, אבל עבורי זה טבעי, מתבקש ותואם לתפיסת עולמי. תפיסת עולם שחורגת מהאני האישי שלי, כזאת ששואפת לאחווה, שלום ושיוויון במדינה שלנו”.

ד"ר סמארה עם הסייפים (שחר גרוס)ד"ר סמארה עם הסייפים (שחר גרוס)

הספוסנר שיתף בהחלטה לתרום דווקא לענף הסייף: “לא סתם בחרתי בסייף, ספורט שהוא לא ממש פופולארי או נוצץ, שרבים לא ממש רצו לעזור לו בעבר. אני שמח לתת להם תמיכה כדי שיצליחו בשאיפות שלהם, בתקווה שיגיע גם לאולימפיאדת טוקיו. אני רוצה שהספורט הזה יעזור לבנות גשר בין יהודים לערבים, בעיקר בין בני נוער”.

ד"ר סמארה (שחר גרוס)ד"ר סמארה (שחר גרוס)

“בחזוני אני רואה מועדוני סייף משותפים ליהודים וערבים שיוציאו ספורטאים למשחקים האולימפיים בעוד כמה שנים. אני מקווה שנגיע לאולימפיאדה ונעשה את הכל בשביל זה. אני אופטימי מאוד בקשר לזה. בנוסף לתמיכה בנבחרת, בעיר הולדתי טירה אקים מועדון סייף, שיקבץ אליו יהודים מיישובים סמוכים”.

יעל ארד, חברת הנהלת הוועד האולימפי בישראל, אמרה: “לא בכל יום אנשי עסקים רוצים לאמץ ספציפית נבחרת. זה מאוד מרגש ואני רוצה להביע תודה על המהלך הזה. כל מי שמתעסק בספורט הישגי יודע שהתמיכה בספורטאים בדרך להגשמת החלומות שלהם נותנת בראש ובראשונה הרבה שקט, אבל זה לא רק. כשאנשים כמוכם לוקחים צעד אקטיבי כחלק מהמערך שתומך בהם, זה דבר מאוד מיוחד. תמיכה מוראלית וכלכלית היא משהו חשוב כי זה יכול לתת לספורטאים עוד מוטיבציה בדרך להשגת הקריטריון למשחקים האולימפיים”.

יעל ארד (שחר גרוס)יעל ארד (שחר גרוס)

יו”ר איגוד הסייף, אורי חרל”פ, הוסיף: “אני מודה על התמיכה הזו ועל ההחלטה לקחת חסות על הנבחרת. זה חלום. אנחנו בדרך לתחרות בקטאר והנהלת האיגוד מזמינה את ד”ר סמארה להיות חלק מהנבחרת שתסע לקטאר”.

מאמן הנבחרת, אוהד בלוה, ציין: “זה נעשה בצורה היפה ביותר בעיניי, בחיבור בין אנשים. בפעם הראשונה יש לנו ספונסר לנבחרת מלאה ולא לספורטאי יחיד. אנחנו בפעם השביעית נוסעים לדוחא כדי לייצג את הנבחרת שם עם כל המורכבויות שיש בזה. אנחנו רוצים להיות מדליסטים בתחרויות בסבב העולמי, וזה מתחבר לחלום גדול יותר שאולי נגיע לטוקיו. הפוטנציאל קיים ואנחנו בדרך הנכונה”.

אוהד בלוה (שחר גרוס)אוהד בלוה (שחר גרוס)

בטוקיו 2020 יוכלו להתחרות כ-36 סייפים מכל העולם וחברי הנבחרת ינסו להשיג את הקריטריון לשם. אחד מהם, הסייף עידו הרפר העניק חולצת נבחרת לד”ר סמארה והעיד: “אין ספק ששיתוף פעולה מסוג כזה יכול להוביל לתוצאות טובות יותר. זה מעניק לנו עוד מוטיבציה ומחויבות. הייתי חמש פעמים בקטאר, זה מאוד מרגש עבורנו להגיע לשם שוב”.

ב-25 בחודש יפתח גראנד פרי דוחא, שם אמורים להשתתף עידו הרפר ויובל פרייליך בגברים, כמו גם יאנה בוטביניק בנשים. הם אמורים לטוס לדוחא בעוד כשבוע אבל בשלב זה הם עדיין לא קיבלו ויזות למדינה. “קיבלנו הודעה על כך שהוויזה בהכנה”, אמרו בנבחרת. “הבעיות הן בדרך כלל מול נושא הביטחון ובסוף תמיד מצליחים לקבל את אישורי הכניסה ברגע האחרון”. בנוסף להרפר, פרייליך ובוטביניק, גם הסייפים דניאל ליס וגרגורי בסקין יזכו לתמיכה כלכלית.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה