הוועד האולימפי בישראל הציג היום (שני) במשרדי גוגל בתל אביב את פרויקט "היום שאחרי" לספורטאים האולימפיים, שיזכו לליווי ולסיוע בתהליך הפרישה שלהם והמעבר לקריירה שנייה. הפרויקט יאפשר להם לרכוש השכלה, הכשרה מקצועית והכוונה להשתלבות במקומות עבודה שיהיו רלוונטיים עבורם במטרה להבטיח את עתידם המקצועי.

את הפרויקט יזמו יו"ר הוועדה המקצועית של הוועד האולימפי, יעל ארד והמנכ"ל גילי לוסטיג, שהצליחו לרתום עשרות אנשי עסקים וספורטאי עבר, שכבר עברו את התהליך ויצרו קשרים בתחומים שונים. במסגרת הפרויקט כל ספורטאי יקבל תכניות אישית רב שנתית שכוללת ייעוץ אישי, מלגות של שלוש שנות לימוד אוניברסיטאי ותמיכה פיננסית של מנטורים.

יו"ר הוועד האולימפי בישראל, יגאל כרמי, אמר: "כשמדברים על פרישה זה קצת עצוב, אבל היום שאחרי הוא גם הזדמנות לצמיחה חדשה. כשהתחלתי את הקדנציה שלי בתפקיד, קבענו באסטרטגיה שלנו לשים את הספורטאי והמאמן במרכז העניינים - וזה אכן קורה. ההכנה לחיים החדשים של הספורטאים היא ללא ספק באחריותנו ואני שמח שהגענו לרגע הזה".

יו"ר הוועד האולימפי יגאל כרמי (איתי כהן)יו"ר הוועד האולימפי יגאל כרמי (איתי כהן)

אחת מיזמות הפרויקט, יעל ארד, סיפרה: "זה מה שחלמתי עליו. גם לאחר הפרישה אפשר לבנות חיים חדשים ולכן העבודה עם גוגל היא חלק מהאסטרטגיה שלנו, כי גוגל היא מעוז היזמות. אחרי שהשקיעו שנים בספורט, הספורטאים מגיעים לחיים שאחרי בנקודת התחלה מאוחרת ופתאום קשה לפלס את הדרך בגיל 30 ומעלה, לכן המטרה של הפרויקט היא לסייע. אנחנו רוצים שהספורטאים ימשיכו להתפתח גם אחרי הפרישה שלהם, וזה יביא הרבה גאווה למשפחותיהם וכן גם למוסד שלנו. זו מהפכה שהתוצאות שלה יגיעו רק בעוד כמה שנים".

גילי לוסטיג הוסיף: "זה מרגש. בקרב ספורטאים הפרישה יכולה להגיע בסיטואציות שונות ובגילאים שונים. יש פרישה שאחרי שיא, יש פרישה אחרי כישלון, יש פרישה כתוצאה מפציעה ויש כאלה שפורשים מוקדם כמו בנות נבחרת ההתעמלות האמנותית או מאוחר כמו גיא סטריק שפרש בגיל 50. ניתן עדיפות כמובן לספורטאים האולימפיים בתהליכים הללו אבל התכנית מיועדת גם עבור אלו שלא התחרו במשחקים האולימפיים, כדי שלא נפספס ספורטאים כמו נמרוד משיח למשל שזכה בשלוש מדליות באליפויות עולם ונמנה על הסגל האולימפי המורחב. כל ספורטאי שהשתייך לסגל ארד ומעלה במשך שלוש שנים ייהנה מתכנית זו, שתאפשר לו לקבל כלים להצלחה בעתיד".

מנכ"ל הועד האולימפי גילי לוסטיג (איתי כהן)מנכ"ל הועד האולימפי גילי לוסטיג (איתי כהן)

מי שתנהל את הפרויקט היא שחקנית הכדורסל לשעבר, לימור מזרחי, שציינה: "זה משהו שעוד לא קרה בספורט הישראלי". יחד איתה יעבדו דורית אגיב ולימור גזית שיעזרו בהכוונתם של 12 הספורטאים האולימפיים הראשונים שייכנסו לתהליך כבר בתקופה הקרובה. יחד איתם, ראשי חברות הלמן אלדובי, מיטב דש וקבוצת אדמונד רוטשילד יספקו את הייעוץ פיננסי לספורטאים האולימפיים.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה